In de Vakantie je eigen Land ontdekken

Gesponsorde post

Vakantie in eigen land kan altijd!

Tijd vliegt. Alweer! Volgens mij zeg ik dat redelijk vaak de laatste tijd op mijn blog. Of laatste tijd… alweer lang geleden. Maar er is ook zoveel gebeurd in de afgelopen tijd. Ik had er totaal geen erg in. Zo weinig, dat zelfs mijn domeinnaam is gewijzigd. Oeps. Niet het einde van de wereld, maar herstel komt snel.

Maar zoals ik aangaf is er veel veranderd en gebeurd. Leven stond ondanks maatregelen en dergelijke hier niet stil. Bedoel, corona en ook gehad. Wel ziek, maar viel mee. Een nieuwe baan en ook flink wat meer uren. Nu werkzaam in de zorg met ouderen. Eindelijk. Had daar altijd al over nagedacht en het blijkt dat het over het algemeen ook net zo leuk als ik mij had voorgesteld. Maar wel druk en zoals overal, veel personeelstekort. Vrijwilligerswerk begint binnenkort ook voor mij  in een soort van dorpstuin. Enorm veel zin in.

Ook veel aan het tekenen geweest en al paar leuke prints gemaakt voor de nabije toekomst. Later vertel ik hier meer over. En natuurlijk veel leuke boeken gelezen en ook hierover later meer. Daarnaast flink aan het sporten geweest, zo’n drie tot vier keer per week zwemmen en mijn nieuwe vloer heb ik eindelijk gelegd, alleen de plinten nog. Mooi, zeer tevreden, maar wat een ellende in je eentje. Maar girlpower noemen ze dat toch?

En dan niet te vergeten de hitte, waardoor ik moeite heb met denken. Letterlijk, terwijl ik dit schrijf met de zweetdruppels langs mijn rug. De kamer hier is 30 graden. Gewoon niet uit te houden zonder een natte doek om de nek.

O ja, ik heb eindelijk twee flinke aardbeienplanten op mijn balkon. Zijn inmiddels net mijn kindjes en elk wit vliegje dat ook maar in de buurt durft te komen krijgt te maken met mijn appelazijn. Werkt overigens heel erg goed. Wat ontzettend leuk om te doen, zo’n klein moestuintje. Volgend jaar komt er veel meer. Heb de zaadjes al in huis.

En vakantie? Zucht, nee. Was van de ene kant wel welkom geweest, maar ik moest klussen. Maar het gaat er nog wel van komen. Hopelijk in het najaar of de winter. En dan gewoon weer vakantie in eigen land. Want eerlijk, ons landje is gewoon mooi. En het weer de laatste tijd ook. Tropisch zelfs. Wel weer een dagje Vlieland gedaan. We konden het niet laten!

Maar wat als ik nou niet voor Vlieland ga, gewoon voor een keer, wat zou ik dan kiezen? Ja, ik had er al eens eerder over geschreven, zo’n twee jaar geleden, maar dat is toch een camping gelegen in het prachtige Limburg. Mijn geboorteprovincie. En dan wil ik het toch weer even met je hebben over recreatiepark de Leistert.

Een topcamping, zo mogen zij zich noemen. Letterlijk een ANWB topcamping. En dat is niet voor niets. Natuurlijk zijn er meer prachtige campings en locaties in dit land te vinden, maar deze kon wel eens de mooiste kindercamping van Nederland zijn. Je krijgt deze titel niet zomaar uiteraard.

Een uitgebreid recreatieprogramma voor alle leeftijden, zoals knutselen, voorleesmomenten, spelen in de natuur, een indoor speeljungle, voetballen, dagstrand, buitenzwembad, subtropisch binnenzwembad en een waterspeeltuin zijn een mogelijkheid. Vaak in gezelschap van Pluck en Pien. En natuurlijk is er ook nog de Limburgse natuur om helemaal zelf te ontdekken en dat op zichzelf is al een avontuur voor jong en oud.

Ik ben als moeder van inmiddels al een volwassen zoon en een tienerzoon, absoluut een voorstander om kinderen zoveel mogelijk in aanraking te laten komen met de natuur. Naar mijn mening en ook van vele anderen, de beste manier om gezond bezig te zijn door verbondenheid te voelen, voldoende beweging te krijgen en frisse lucht, de beste plek om de fantasie te laten spreken en creatief aan de slag te gaan. Teveel kinderen zitten teveel binnen. Feit. En dat zitten ze ook al, wanneer je wel met ze naar buiten gaat.

Kinderen blij, papa en mama blij. Maar ook als volwassene heb je niks te klagen. Ten eerste omdat het al gaat om een camping met zwembad. Groot pluspunt als je het mij vraagt. Ben inmiddels gewend geraakt aan vaak zwemmen en ik wil niet meer zonder. Heerlijk. Maar ook om dezelfde redenen als die voor de kinderen. De natuur doet iets met de mens en kamperen of in een bungalow overnachten midden in de natuur ook. Al helemaal als het prachtige vakantieboerderijen zijn naar het idee van de authentieke Limburgse boerderijstijl. Volop sfeer. Genoeg keuze voor ieder.

Wil je graag vissen, golf spelen of bowlen? Dat kan. Of lekker uit eten? Ook mogelijk. Supermarkt nodig? Jazeker. In hun overdekte Plaza is veel mogelijk. En echt, dit artikel zou veel te lang worden als ik hier alles zou opschrijven over dit park. Ik raad je aan om zelf een kijkje te nemen op de site. Maar mocht je denken dat vakantie in eigen land niet leuk is, dan kan ik je uit ervaring vertellen dat het juist heel erg leuk is in eigen land. Of je nou een rasechte kampeerder bent of liever in een luxe bungalow overnacht.

En eerlijk, gezien de omstandigheden van de laatste paar jaren, is dit wellicht het juiste moment om eigen land te verkennen. En het hoeft niet per se in de zomer. Ook met Kerst en Oud & Nieuw valt er wat te beleven. Ik raad je wel aan om dan op tijd te boeken, want Nederland is populair aan het worden onder ons. En dat is een goede zaak. Scheelt ook flink wat reiskosten en het is beter voor het milieu. Wat wil je nog meer? Toverland of GaiaZOO misschien die in de buurt zitten?

Dan ga ik nu mijn handdoek weer onder de kraan houden, deze om mijn hoofd binden en dromen van de herfst. We keken laatst midden in de hittegolf naar een Kerstfilm. Idee van mijn zoon. Wat had ik ineens een heimwee. Geen idee of het nou verstandig was gezien het seizoen, maar ik raakte wel geïnspireerd om allerlei uitjes te dokteren. Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte! Kan niet beloven dat het deze week al wordt, maar snel genoeg. 😉

Tot de volgende keer!

Een gedachte over “In de Vakantie je eigen Land ontdekken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s