Investeren in een duurzame sfeervolle keuken

Gesponsorde post. Fotocredit Pixabay

Aankomende maanden draait alles om gezelligheid

Het is inmiddels toch echt wel goed herfst. Wind, regen en prachtig gekleurde bomen sieren de straten. Hoewel ik intens kan genieten van dit seizoen, geniet ik toch minder van de fietstochten en virussen. Maar hoe fijn is het dan om thuis te zijn? Vooral na een fietstocht, wanneer je onderweg weer kan ruiken wat iedereen staat te koken en overal weer gezellig de lichten ziet branden.

Soms heb ik nog een klein beetje heimwee naar afgelopen zomer, naar het samen buiten zitten, maar ook dit seizoen heeft zijn charme. Misschien nog wel meer. Je bent meer op elkaar aangewezen. Er is meer gezelligheid in huis en vooral de keuken is nu de plek waar het allemaal  gebeurt.

Des te meer reden om juist deze plek in huis eens goed onder de loep te nemen. Zeker met het oog op het volgende seizoen. Want naast lekker eten, is ook sfeer en duurzaamheid heel belangrijk. Zoals jullie inmiddels al weten, ik huur een woning. Ondanks dat toch een aantal jaar geleden een verbouwing gehad en naar mijn smaak en ik kook al elf jaar elektrisch. Dat zit wel goed. Hoewel, als ik alles mocht verbouwen naar wens, dan ging ik absoluut voor een design keuken.

Dat wil zeggen, een keuken die helemaal naar wens en smaak is aangepast. Voorzien van duurzame materialen en luxe apparatuur. Materialen zoals hout, beton en marmer. En apparatuur dat energiezuinig is, voorzien van alle gemakken. Het maakt niet uit of je van industrieel houdt of van landelijk. Voor iedereen is er iets te bedenken.

Luxe keukens zijn allang geen ‘ver van je bed show’ meer. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk en ook in verschillende prijsklassen. En met een eigen woning is het vaak een goede investering. Niet te vergeten dat gas ook flink duurder is geworden. Op langere termijn konden energiezuinige apparaten dit wel eens terugverdiend hebben. Nou ben ik geen expert op het gebied van energie, maar het zou mij in ieder geval niet verbazen.

Hoewel alle beetjes helpen, gaat het vooral om het gemak, de sfeer en vooral de gezelligheid die je met familie en vrienden deelt. Ook om de duurzaamheid. Het is toch ook wel belangrijk dat een nieuwe keuken wat langer meegaat dan een paar jaar en ook tegen een stootje kan. Dat je al je spullen erin kwijt kan op de juiste plaats. Dat je er gezellig kan zitten of naast elkaar kan staan te koken. Bij een mooi kookeiland bijvoorbeeld. Een keuken die uitnodigt tot gezelligheid.

Ik zit inmiddels goed, maar mocht je zelf nog wensen hebben, dan zou ik zeker een kijkje nemen naar de mogelijkheden bij luxe keukens. Mensen werken tegenwoordig vaker vanuit huis, het bij elkaar zijn heeft wat mij betreft door deze tijd veel meer waarde gekregen, de feestdagen staan voor de deur en hopelijk geen koude winter. Thuis heeft wat dat betreft wel een meerwaarde gekregen en tijd om dat wat meer te waarderen. Toch?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s