Paddenstoelen Herfstkrans DIY

Paddenstoelen herfstkrans DIY

Deze sprookjesachtige herfstkrans is snel gemaakt

Deze herfstkrans had ik al een tijd in gedachten, maar nu was het eindelijk zover. Ik heb hem gemaakt en ben er heel blij mee. Het is altijd maar afwachten met een DIY of het ook werkelijk zo gaat worden als in gedachten, maar ik moet zeggen, het komt dicht in de buurt.

Ik had het geluk nog deze paddenstoelen te vinden die licht geven, maar ook met gewone paddenstoelen is deze herfstkrans ontzettend leuk. Mocht je ze niet meer kunnen krijgen, dan zijn er dus nog genoeg andere leuke mogelijkheden.

Wat je nodig hebt voor deze herfstkrans:

 • een strokrans (andere mag natuurlijk ook)
 • zak groene mos
 • paddenstoelen
 • decoratielinten
 • herfstdecoratie
 • dennenappels
 • lijmpistool
 • schaar
 • batterijen (optioneel)
 • bakkerstouw of iets anders waarmee je hem kan ophangen
 • Indien nodig de afsluit strips van vuilniszakken

De aanschaf aan materialen heeft mijn in het totaal nog geen tien euro gekost. Maar als je ziet wat ik werkelijk heb gebruikt, dan zit ik rond de vijf euro in totaal. Ik plaats wel een aantal linken naar producten, zodat je ze hopelijk wat makkelijker kan vinden. Maar ik raad je aan, om toch eerst even in de Action te kijken. Vaak zijn het dezelfde producten, maar een stuk goedkoper.

Aan de slag dan maar!

Paddenstoelen herfstkrans DIY
De paddenstoelensnoer stond niet mooi als je er alleen maar omheen zou draaien. Dus heb ik hiervoor de afsluit strips gebruikt. Ze staan redelijk stevig dan, maar het mos die je er later tussen plakt, zorgt voor nog meer stevigheid. Dus geen zorgen tijdens dit proces.
Zoals je hier ziet, heb ik een lint erom gedaan. Ik raad je aan deze steeds vast te plakken. Dat had ik niet gedaan en het verschoof uiteindelijk toch wat. Voor mij geen probleem. De mos valt niet echt uit elkaar, dus was ontzettend makkelijk om erop te plakken met een paar druppels per keer. Doe het wel in kleine beetjes per keer en vermijd de kabels. Wanneer je paddenstoelen gebruikt om erin te steken, hoeft dat niet en je kan deze er ook later pas aan toevoegen.
Paddenstoelen herfstkrans DIY
Paddenstoelen herfstkrans DIY
Tijd voor het allerleukste gedeelte: het versieren met allerlei decoratiemateriaal. En natuurlijk om de strikken te maken. Je kan deze in gedeeltes maken. De linten er later pas onder plakken bijvoorbeeld. Het is even friemelen, maar goed te doen. Lukt het echt niet.. op YouTube staan heel veel tutorials. Plak de decoratie, zoals de dennenappels tussen het mos. Doe eerst het grotere spul en vul het dan op met de rest. Ik heb van de meeste decoratie het ijzerdraad afgehaald en er zo opgeplakt.
Paddenstoelen herfstkrans DIY
Paddenstoelen herfstkrans DIY
De achterkant zie er zo uit. Je kan dit ook beplakken met mos natuurlijk, maar ik heb er geen last van. Maak een lus om de herfstkrans aan op te hangen en plak deze goed vast. Plak er volgens nog een stukje lint over voor de zekerheid en indien nodig, plak dan ook de batterijhouder eraan vast. Persoonlijk vind ik het irritant om altijd die houder te moeten verstoppen, maar daar ben ik nu vanaf. Zit goed vast, gaat makkelijk aan en uit en uit het zicht. Hij hangt daardoor niet plat tegen een muur of een deur, maar met de kranshanger die ik gebruik, was dat sowieso al niet het geval. Geen verschil dus.
Paddenstoelen herfstkrans DIY

En dan mag je hem ophangen en genieten van de gezellig sprookjesachtige herfstsfeer. Wil je het nog bonter maken, plaats er dan een hertje bij, of een konijntje. Ook leuk voor een kinderkamer!

Hoop dat je er ook wat mee kan. Zou zomaar een leuke hobby kunnen worden en anders kan je hier ook nog genoeg andere vinden.

Tot de volgende keer maar weer! 🙂

Paddenstoelen herfstkrans DIY
Advertentie

2 gedachtes over “Paddenstoelen Herfstkrans DIY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s