Knutselen voor de Herfst

Knutselen voor de herfst

Eenvoudige Herfst DIY met vilt

Het was weer knutseltijd en dat is wel zo gezellig als het buiten regent. Herfst is denk ik nu echt begonnen. Ik had nog wat vilt over van de vorige keer en had op Pinterest leuke projecten gezien met blaadjes op een krans. Nou wilde ik de krans voor een ander project bewaren, dus moest ik iets anders bedenken.

En met dat iets anders bedenken, bedoel ik eerst in huis zien of er iets is wat omgetoverd kan worden. Gelukkig had ik stevige snackbakjes die je kan weggooien na gebruik (gekocht bij de Jumbo en ik had ze nog niet gebruikt) en plastic wegwerpbekertjes. De vogeltjes had ik nog van vorig jaar, hoewel deze soort vast niet voorkomt hier in de herfst. Maakt niet uit, ze zijn leuk. En dat mag ook met creatieve uitspattingen, je eigen stijl ervan maken.

Het uiteindelijke resultaat is een zeer licht bakje op een pootje, geschikt voor koekjes en snoepjes, met een herfstige look door de blaadjes. Wil je deze ook maken, maar voor zwaarder gebruik, raad ik je aan om een stevig product te gebruiken voor de onderkant.

Maar voor dit heb je het volgende nodig:

  • minimaal 3 A4 vellen vilt
  • potlood
  • schaar
  • lijmpistool of andere sterke lijm
  • draad en garen (optioneel)
  • zwarte stift
  • snackbakje en plastic beker of iets wat erop lijkt
  • lint of draad om de rand mee te bedekken
herfstknutsel

Hoewel dit project erg eenvoudig is, heb je wel behoorlijk veel geduld nodig. šŸ˜‰

Beplak eerst de beker met vilt en knip dit op maat. Probeer zoveel mogelijk bobbels te voorkomen. Dat kan moeilijk zijn.

Plak de beker dan in het midden van het snackbakje. Kleur de rand van het snackbakje zwart met een stift (verf mag natuurlijk ook) en teken wat slingers in het bakje op de zijkanten. Soort van takken. Een ander of helemaal geen patroon kan en mag ook natuurlijk.

Teken met de potlood een blaadje op het vilt. Hou het simpel. Een ovale vorm is genoeg. Knip deze dan uit en gebruik dit als sjabloon voor alle anderen. Hoeveel je precies nodig hebt, is afhankelijk van het bakje. Maar 30 stuks van circa 5 cm is vast een goed begin.

Nu mag je kiezen. Of de blaadjes met een druppel lijm vastzetten om vorm eraan te geven of met naald en draad. Ik deed het laatste en halverwege vroeg ik mij af waar ik aan begonnen was.

Waar je ook voor gaat, het idee is hetzelfde. Je vouwt het blaadje aan de dikke kant dubbel. Daar zet je het aan elkaar vast met een paar steken of wat lijm. Zo krijgt het een beetje die kromming, waardoor het echter lijkt.

Knutselen voor herfst

Zijn alle blaadjes klaar, dan kan je ze er een voor een opplakken. Begin hiermee aan de onderkant. Daar waar ze gelijmd of genaaid zijn, daar doe je de lijm om ze vast te plakken op het bakje. Ga het rondje om en plaats de volgende laag een stuk hoger en dit herhaal je, totdat alles bedekt is. Misschien moet je er ook nog wat blaadjes bij maken.

Bovenin bij de rand hou je waarschijnlijk een beetje doorkijk naar het bakje of je ziet dat de blaadjes zijn genaaid. Daarom heb ik er een jute band omheen geplakt. En later dit ook bij de poot gedaan. Ook dit is weer optioneel en je kan ook voor andere kleuren kiezen. Dit had ik toevallig in huis.

En dat was het. Misschien heb je ook een vogeltje wat erbij past, of andere herfstdecoratie wat er makkelijk aan toe te voegen is. Dennenappels (kan je ook veel mee doen) of rode besje die ertussen geplakt kunnen worden. Als je een zwaardere poot gebruikt, kan je er ook oase in doen en leuke takjes erin steken. Mogelijkheden genoeg!

Ikzelf ga het nog eens maken, maar dan op een hele grote krans. Alleen wil ik dan andere kleuren gebruiken die niet standaard te krijgen zijn in de gewone winkel. Als het zover is, laat ik je dat weten.

Heb jij ook nog leuke ideeƫn wat je kan maken met vilt herfstblaadjes? Deel ze dan met ons. Wil je nog meer? Klik dan hier voor mijn vorige project van papier en vilt.

Tot de volgende keer maar weer!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s