3x Kerstbomen DIY voor de Jolly Season

Kerstbomen diy

Maak je eigen Kerstdecoratie

Zelf kleine kerstbomen maken is niet zo moeilijk als het soms lijkt. Het is zelfs leuk om te doen en kan je behoorlijk veel geld schelen, wanneer je je huis gezellig gevuld wil hebben met allerlei decoratie tijdens de Jolly Season.

De herfst is nog lang niet de deur uit, dat weet ik, maar knutselprojecten nemen tijd in beslag en laat de herfst nou precies het seizoen zijn om lekker aan de slag te gaan. En dan het liefst samen. Dit is ook goed te doen met wat oudere kinderen.

Ik maakte drie kerstbomen, een van vloeipapier en een pompon, eentje van vilt met houten kralen en eentje van satéprikkers en mini pompons. Alle drie heel simpel en snel klaar.

Kerstboom van vloeipapier

diy kerstboom vloeipapier

Wat je nodig hebt:

 • groen vloeipapier
 • stevig papier A4 formaat
 • pompon (lees hier hoe je die maakt)
 • versiering (optioneel)
 • schaar
 • lijmpistool of gewone lijm

Dit is een kerstboom, maar door de grote pompon en strik, heeft het ook iets van een of ander kerstgedaante. Eerst moet je een kegelvorm maken van het papier. Dit doe je door het te draaien, terwijl je de punt vasthoudt. Een friteszak maken zeg maar. Lijm dit goed vast en knip de onderkant recht.

Vervolgens knip je lange stroken vloeipapier. Gewoon papier kan ook trouwens. Hou de stroken rond de 6 cm breed. Knip deze lange stroken dan op breedte in. Herhaal dit om de centimeter of minder. Welke breedte je ook aanhoudt, probeer hier zo consequent mogelijk in te blijven.

Plak dan de stroken een voor een op de kegel. Knip af wanneer je rondom bent geweest. Herhaal dit telkens weer, maar steeds een stukje hoger. Knip een cirkel uit het vloeipapier voor de top en knip deze ook in, maar dan om het midden heen van de cirkel.

Plak vervolgens de pompon erbovenop en voeg eventuele extra decoratie eraan toe, zoals een belletje en een strik.

Diy kerstboom

Kerstboom van satéprikkers

Waar satéprikkers al niet goed voor zijn! Nou voor kerstbomen bijvoorbeeld of om je vervelende kater mee te prikken….;)

Kerstboom van satéprikkers

Wat je nodig hebt:

kerstboom satéprikkers

Deze leuke kerstboom kan hangend en staand als decoratie worden gebruikt. Het papier op de achtergrond heb ik bij de Kruidvat gekocht. Dat zat in een aquarelblok. Misschien dat ze die nog hebben, mocht je daar interesse in hebben.

Maar ik weet zeker dat deze ook leuk is met ander mooi papier en zelfs zonder papier.

Leg 2 satéprikkers met de punten tegen elkaar aan en lijm deze aan elkaar vast. Maak een andere op maat voor de gewenste breedte aan de onderkant en lijm deze er ook aan vast. Ik had wat problemen met het lijmpistool en de hoeveelheid wat er ineens uitkomt. Maar anders zou ik zeggen voorzichtig te zijn met de hoeveelheid. Je wil niet dat de lijm teveel opvalt.

Knip nu de stokjes die overdwars komen te liggen op de gewenste maat. Lijm deze ook vast. Ik heb ook onderin een extra stokje gedaan, waardoor de bodem drie stokjes heeft. Dan hoef je daar ook geen lint te plakken.

Herhaal nu de eerste stap weer en plak dit erbovenop. Plak de boom op een mooi stukje papier en knip het langs de rand uit. Of teken het eerst uit en plak het dan op de achterkant. Plak vervolgens lint of jutetouw langs de zijkanten en de houten kraal op de punt.

Dan komt nu het leukste…. versieren maar. Plak de mini pompons naar wens op de stokjes en eventueel ook minibelletjes of ander decoratie materiaal.

Kerstboom van vilt en houten kralen

kerstboom van vilt

We zijn er bijna. Hoewel deze kerstboom er lief uitziet, doe de foto haar geen recht aan. In het echt is deze veel mooier. En ook weer super makkelijk.

Wat je nodig hebt:

 • groene vilt A4 formaat
 • zwarte en witte houten kralen (Wibra)
 • wit vloeipapier
 • decoratielint
 • kleine krans van piepschuim (Action)
 • achtergrondpapier (optioneel)
 • zwarte stift (of kleur naar wens)
 • schaar
 • potlood
 • lijmpistool
 • vulling zoals watten of vulling van een oud kussen
vilten kerstboom

Teken een eenvoudige kerstboom met de potlood op het vilt. Gebruik hiervoor de helft van het A4 vel. Vouw het vel dubbel en knip de boom uit, zodat je gelijk twee bomen hebt. En als het goed is, ook gelijk even groot.

Plak de twee helften met het lijmpistool op elkaar, maar laat de onderkant nog open. Vul het dan met bijvoorbeeld watten. Niet teveel, het hoeft maar een beetje te bollen. Lijm dan ook de onderkant vast. Naaien mag natuurlijk ook.

Plak dan de kleine houten kralen naar wens erop en een grotere bovenop de boom.

Wikkel om de krans het vloeipapier. Ik heb het eerst in stroken geknipt en toen op sommige stukken vastgelijmd. Plak vervolgens de kerstboom erop. Maak dan met de stift wat stippen op het vloeipapier en plak er een strik op. Uiteindelijk vond ik het nog wat te kaal en koos ik ervoor nog meer grote houten zwarte kralen erop te lijmen. Eentje deed ik precies onder de boom, zodat het voor de stam kan doorgaan.

Ook plakte ik de krans op een mooi stukje papier (ook van de Kruidvat) en knipte het rondom uit.

Houten kralen kunnen trouwens best prijzig zijn, maar dit is ook zeer zeker niet de enige optie. Je zou ook een mooie tekst erop kunnen schrijven. Of bestrooien met glitters. Genoeg mogelijkheden om mee te experimenteren.

Dit was het. Hoop dat je er iets mee kan en mocht je ook nog tips hebben, laat het ons dan weten. En wil je nog meer Kerst DIY, klik dan hier. En nog meer hobby’s? Klik dan hier! 🙂

Tot de volgende keer maar weer!

Zelf kerstbomen maken
Advertentie

3 gedachtes over “3x Kerstbomen DIY voor de Jolly Season

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s