Creëer extra Ruimte in je badkamer en toiletruimte

Gesponsorde post

Door te Organiseren krijg je meer ruimte

Een mooi huis willen we allemaal wel hebben. Logisch, daar brengen we als het goed is ook de meeste tijd door. Maar vrijwel bij iedereen zijn er een paar ruimtes in huis, die we liever negeren wanneer het op schoonmaken aankomt. Namelijk de toiletruimte en de badkamer. Best wel gek als je er goed over nadenkt. Tenslotte komen we elke dag in die ruimtes, zijn het de plekken waar we onszelf opfrissen, opmaken en zelfs even tot onszelf kunnen komen.

Waar ligt het dan aan? Dat kan natuurlijk van alles zijn. Iets meer werk dan een woonkamer stofzuigen tot te weinig opbergruimte of een verkeerde indeling van meubilair. Of helemaal geen meubilair. Misschien het gevoel dat er dan helemaal geen ruimte meer overblijft.

Maar schijn bedriegt wel vaker, want ook in kleine ruimtes is er ontzettend veel mogelijk en hoe meer spullen uit het zicht zijn, des te groter en schoner het lijkt. En vaak is het ook schoner. Veel kleine artikelen trekken heel veel stof en andere viezigheid aan. En schoonmaken is een stuk makkelijker en sneller te doen, als er niet allerlei prullaria in de weg staat.

Wanneer je een kleine toiletruimte hebt, kan je bijvoorbeeld een hangend toiletmeubel gebruiken. Dit wordt ook wel een fontuinmeubel genoemd. Omdat de vloer vrij blijft, zal het nog steeds ruimer overkomen en tegelijkertijd biedt dit de ruimte voor onder andere schoonmaakmiddelen, toiletpapier, gastendoekjes en zeep.

Toiletmeubelen zijn er in verschillende modellen en kleuren te krijgen. Maar houd je van de natuurlijke look, van hout en wil je een landelijke stijl, dan zit je juist bij VanHeckbadkamers.nl goed. Producent van massief houten badkamermeubilair en landelijke badkamers. Uniek en handgemaakt. Al hun designs zijn geïnspireerd door de natuur en het landelijke leven.

Niet alleen een toiletmeubel, maar ook een badkamermeubel van hout is een echte eyecatcher en perfecte opberger. Extra voordeel, en niet zomaar een, is dat hout lang meegaat en leeft. Het krijgt met de jaren meer karakter. Net als wij zeg maar. 🙂 Daarom is het ontzettend belangrijk, dat het design tijdloos is.

Een goede investering hoort namelijk jaren mee te gaan en jaren plezier te geven. En ook houten badkamermeubilair en toiletmeubels zijn in verschillende kleuren te krijgen. Of naar smaak aan te passen door bijvoorbeeld moderne kranen en waskommen.

In principe hoef je hiervoor ook geen koopwoning te hebben. Zolang je de huurwoning maar in de oude staat oplevert, wanneer je gaat verhuizen. Het meubilair verhuist dan gewoon met je mee.

Ideaal. Zelf ben ik ook een huurder en heb ook een wasbak in mijn toiletruimte. Dat zou ik zomaar tijdelijk kunnen vervangen. En een toiletmeubel zonder wasbak bestaat ook nog.

Ik zie voor mijn werk behoorlijk veel toiletruimtes en badkamers. En ook bij mijzelf natuurlijk. En vrijwel elke keer, is een ophoping van dwalende producten de oorzaak van het probleem. Geen ruimte om het op te bergen. Niemand heeft er zin in, om twintig of meer flesjes te moeten verschuiven om schoon te kunnen maken. Of een verhuizing van schoonmaakproducten, voordat de vloer gedaan kan worden.

Naast een beetje ‘minimalisme’, is opbergruimte toch echt de makkelijkste en mooiste manier, om die ruimtes speciaal te maken. Een plekje waar je graag komt en net zo graag wil bijhouden, als de rest van je huis.

Misschien hoeven we dan niet te poetsen als superwoman, wanneer er onverwacht bezoek aankomt. En dan is het toilet vaak toch de eerste waar nog even een doek overheen moet. Niemand wil immers onhygiënische praktijken of het gevoel hebben aangevallen te worden door rondslingerend spul van anderen, toch?

Tot de volgende keer maar weer!

Photocredit Pixabay

Advertentie

2 gedachtes over “Creëer extra Ruimte in je badkamer en toiletruimte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s