DIY Papieren en Vilten Woondecoratie

Papieren en vilten woondecoratie

Simpele manier van papier vouwen

Papieren en vilten woondecoratie door simpelweg wat te vouwen (en beetje te plakken en naaien). Ik hou van eenvoud. Een ouder kind moet het ook kunnen maken en ook ik met mijn twee linkerhanden. Op zo’n manier, dat wanneer het niet perfect lukt, het er nog steeds leuk uitziet. Ik ben vast niet de enige met zulke handen, dus deel ik het graag met jou!

We beginnen met het papier vouwen. Ik laat je daarvoor het filmpje zien, die ik zelf heb gebruikt als inspiratiebron. Wanneer ik dat met foto’s moet laten zien, dan is het ineens verre van simpel. En dat is het echt.

Eerst de lijst van wat je nodig hebt:

  • papier of hobbykarton (ik had het het laatste)
  • schaar
  • liniaal (optioneel)
  • ijzerdraad (sterk touwtje kan ook)
  • lijmpistool of hobbylijm (optioneel)
  • naald en garen
  • hobbykralen (optioneel)
  • touw of draad om mee op te hangen (optioneel)

Deze geometrische (soort van) hangers kunnen ook gewoon op de tafel of kast staan als decoratie en je kan ze ook versieren met nep- of droogbloemen en ze gebruiken als vaasjes. De grootte varieert. Wanneer je stroken knipt, houdt er dan rekening mee dat de lengte de breedte bepaalt en de dikte van de stroken de hoogte. Maak je ze groter dan in het filmpje, dan kan je rustig het dubbele aantal stroken gebruiken.

Bekijk voor de rest van de instructies hier het filmpje! Instructies beginnen op 2.28 minuten.

Diy papieren decoratie
Mocht er teveel ruimte zitten tussen de stroken, dan kan een druppel lijm de oplossing zijn. Draad kan je later eraan vastlijmen, of voordat je begint te vouwen, aan het ijzerdraad vastmaken. Houten kralen zijn altijd leuk om het geheel af te maken (ook leuk om kerstdecoratie mee te maken).
Je kan de hangers of vaasjes ook versieren met deze mini pompons.

Dan de vilten hanger!

Ik werd nieuwsgierig. Zou hetzelfde ook kunnen met vilt? Ja dus! Dat was een experiment. De naaigaren die ik in huis had, paste totaal niet qua kleuren erbij en eigenlijk ook te dun voor vilt. Ondanks dat, toch tevreden met het resultaat.

Kwam er ook achter, dat vilt nogal wijd gaat staan. Was leuk geweest met het papier, maar nu zou je de garen teveel zien. Dus moest ik nog een maken en dit aan elkaar vast plakken. Dat werden twee verschillende kleuren. Wil je hetzelfde formaat maken, dan raad ik je aan gelijk 16 stroken te gebruiken van een A4. Dus door de helft vouwen op de breedte en die twee helften ook weer op de breedte vouwen. In totaal heb je dan twee keer een A4 vel gebruikt.

Het naar binnen vouwen is precies hetzelfde, alleen zet je nu alles met een steek aan elkaar vast. Dus rijgen. Datzelfde doe je ook met de uiteinden. Eerst vouwen en dan zover mogelijk van de rand af gaan rijgen. Dan valt het draad het minste op. Misschien is doorzichtig draad gebruiken, zoals visdraad, ook een goed optie. Dat ga ik de volgende keer uitproberen.

Vilten decoratieve hanger
Hoewel het vouwen makkelijker gaat, is het naaien nog wel een klusje. De naald onder mijn nagel, was het hoogtepuntje van de dag. 😉

Voor zover mijn decoratieve hangers van de knutselzaterdagen met mijn zoon. Een leuke bezigheid om samen te doen. Het is sowieso een leuke klus voor de wat oudere kinderen (of talentvolle kleintjes) en het is ook leuk als versiering op hun kamer. En natuurlijk een leuke hobby! Op zoek naar meer hobby’s? Klik dan hier voor het meest bekeken artikel op dit blog (Ja echt. Ongelofelijk hoeveel mensen creatief bezig willen zijn, super leuk!)

Tot de volgende keer!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s