DIY Pennenbak van Vilt en Mini Pompons

DIY Pennenbak van Vilt en Mini Pompons

Deze vrolijke vilten pennenbak staat leuk in elk kleurrijk interieur

Heb je een oude bloempot over? Of zoals ik een grote beschadigde theelichthouder? Niet weggooien! Maak er een leuke pennenbak van voor op de kinderkamer of geef de bloempot een nieuw jasje. Vilt is wat dat betreft zo ontzettend makkelijk om mee te werken en in heel veel kleuren te krijgen. Je kan het altijd zo maken, dat het bij jouw interieurstijl past.

Wat heb je nodig:

  • Pot, doos of theelichthouder. Plastic of glas, het maakt niet uit.
  • Lijmpistool of sterke hobbylijm.
  • Vilten vellen.
  • Mini pompons (wanneer je exact dit modelletje wil maken).
  • Schaar.
  • Liniaal.
DIY Pennenbak van Vilt en Mini Pompons

Bij ons is er de laatste tijd een dag in het weekend een beetje de creatieve dag. Een dag die ik inmiddels opeis. Vaak is dit de zaterdag. Dan zijn we allemaal thuis. De een speelt games, de ander schrijft verhalen of helpt mij, met bijvoorbeeld vilt projectjes. En weer een andere keer ben ik bezig designs te bedenken of te gebruiken voor mijn producten. Als het maar creatief en ontspannen werk is.

Niet alleen de lezers hier zijn gek op hobby’s, wij ook! En met de herfst voor de deur en gezien de tijd waarin we zitten, is dat ook niet zo gek. Een leuk tijdverdrijf toch?

Ik had nog een grote beschadigde theelichthouder over en ontzettend veel stiften (dus er moet nog eentje gemaakt worden), waar ik altijd door moet graaien, wil ik de juiste kleur vinden. Ook gaat er nog een hobbygedeelte gebouwd worden hier in huis en dat mag van mij lekker knallen met kleur. Dus….

Eindelijk de kans mijn lijmpistool uit te testen. Had nog wat viltvellen over en behoorlijk veel mini pompons. Nou, tadaaaa….kinderklus. Misschien niet met een lijmpistool, maar alsnog.

Afhankelijk van de grootte van het product dat je wil bewerken, hoeveel vilt je nodig hebt. Maar het principe is hetzelfde. Je vouwt het eromheen en plakt het vast. Ik had nog wat ruimte over en daar heb ik nog een stuk tussen geplakt. De rand aan de onderkant is optioneel. Volgende keer kies ik voor een rechte rand. Maar doe wat jij wilt. Alles mag. Stippen, vierkantjes of niks.

De pompons blijven redelijk goed kleven op het vilt zonder lijm. Niet voor lang, maar lang genoeg om te zien waar je ze wil plaatsen. Lijm ze vervolgens vast. En dat was het. Simpeler dan dit kan het gewoon niet. Plaats je kleurstiften of je plantje in de pot en geef het een leuk plekje. Veel plezier ermee. 🙂

Ps. Wil je nog meer met vilt maken, klik dan hier voor een decoratieve hanger.

Tot de volgende keer!

Vilten pennenbak diy
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s