DIY Papieren Magneten

DIY Papieren Magneten

Een papieren magneet is in een handomdraai gemaakt

Laatst liep ik in de Kruidvat en daar zat ik zo’n leuk afgeprijsd boekje liggen met leuke patronen en plaatjes, wat je met aquarel kan inkleuren. Ik heb net goede aquarelverf gekocht, maar daar zag ik nou echt niks in. Maar de plaatjes vond ik zo leuk… Wat te doen? Toevallig had ik ook nog een magneetvel. Waarom geen papieren magneten maken? Tenslotte had ik ook al iets met magneten in de shop, maar DIY is misschien nog wel veel leuker.

papieren magneet

Wat ook leuk is, om de leukste kleine kindertekeningen hiervoor te gebruiken. Gewoon papier is iets te slap hiervoor, maar je kan dat makkelijk op stevig papier plakken en dan uitknippen. Een ander idee is om leuke autootjes te tekenen en op een magneetbord plaatsen, zodat je kind ermee kan spelen. Of het alfabet.

Magneten maken van vilten dieren is ook zo gedaan of kleine bosjes bloemen maken van papier. Je kan het zo gek nog niet bedenken. Wanneer je vilt gebruikt, zou ik wel de magneet extra vast maken met een druppel sterke lijm.

Wat heb je in ieder geval nodig:

Knip een plaatje of tekening uit die je leuk vind. Zorg ervoor dat het redelijk stevig is en anders verstevigen door een stukjes karton bijvoorbeeld. Knip een stukje van het magneetvel af en plak dit aan de achterkant. Hetzelfde geldt ook voor vilt. Zodra je het bloemetje of vogeltje bijvoorbeeld klaar hebt, plak je de magneet aan de achterkant met een beetje extra lijm.

Leuk voor op de koelkast (ook voor kleine kinderen om zich in de keuken te vermaken, wanneer jij kookt), op verwarmingen in de zomer, buizen, andere metalen producten en op magneetborden. Veel plezier ermee.

Tot de volgende keer!

Kijk hier voor nog meer hobby’s of hier voor andere papieren knutsels.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s