Vakantie Vieren in een Trekkershut op Texel en Appelscha

Trekkershut
Trekkershut op camping de Krim Texel

Goedkoop overnachten in een Trekkershut

Nou, daar is die dan eindelijk. Een kort verslag van onze vakantiedagen. Met onbewerkte foto’s nog wel. Ook wel eens leuk voor een keer en een realistischer beeld. We zouden dit jaar eerst weer naar Vlieland, maar vanwege verbouwingen hier in huis, toch maar besloten voor een paar dagen weg. Door corona, was alles in eigen land al bezet, maar er waren nog wel een paar trekkershutten beschikbaar. En dat was nou precies wat ik altijd al een keer wou testen. Missie geslaagd!

We gingen eerst naar het mooie Texel en bleven daar twee nachten en toen nog een nacht in het wederom mooie Appelscha. Op Texel verbleven wij in een trekkershut van camping de Krim en later in een hut op boscamping Appelscha. Er waren ook nog trekkershutten beschikbaar op Ameland, waar wij vorig jaar waren, maar voor die paar nachten waren de kosten voor de boot naar Texel aanzienlijk lager. Beiden een mooi eiland en dan is de keuze snel gemaakt.

Een trekkershut is relatief goedkoop. Voor ons deze keer al helemaal, omdat mijn vriendin ook met ons meeging. De eilanden zijn eigenlijk altijd duurder dan het vaste land, maar dan nog was ik erg goedkoop uit met 25 euro per nacht (alleen was het 50 euro geweest). Appelscha was nog goedkoper, maar ik weet zo even de prijs niet meer. Op de Krim hadden we er ook nog gratis zwempassen erbij, voor hun zwembad met megaglijbanen en wildwaterbaan.

Eerst dacht ik nog dat deze hutten alleen beschikbaar waren voor mensen die aan het rondtrekken waren, zoals hikers. Maar dat is niet zo. Er waren nog veel meer gezinnen. En dan kan natuurlijk ook makkelijk. Er stonden in beide hutten twee stapelbedden. Privé heb je niet, maar dat heb je ook niet in een tent. Dan lig je, als het goed is, ook naast elkaar. In de kleinere versies in ieder geval. Ook in een trekkershut kan je koken. Deze heeft ook een kleine eethoek, buiten een tafel en verwarming. In ons geval ook gratis wifi en bij Appelscha had je in de ochtend iemand die broodjes rondbracht (wel bestellen).

Waren er nadelen? Ja. Je moet tegen rommel kunnen. Hoe kleiner het vertrek, des te sneller er troep ligt. Er is geen tv. Voor mij geen probleem, maar misschien wel als je tieners hebt die geen zin hebben in de zoveelste boswandeling.

Wat betreft dat laatste, kan er een nadeel zijn als je voor de verkeerde camping gaat. De Krim is een camping die bruist. Vooral voor de jeugd is er van alles te doen. De boscamping in Appelscha is een camping waar vooral rust is. Bedoel echt heel veel rust. Voor kleinere kinderen is een mooie speeltuin. Maar je komt daar veel oudere mensen tegen. Bijna het gevoel van op je tenen lopen. Je ligt wel gelijk tegen een mooi bosgebied aan. Dus voor natuurliefhebbers die de rust op zoeken, zeg ik doen! Heb je rustige kleine kinderen, absoluut doen! Heb je een luidruchtige familie of tieners die zich gauw vervelen, absoluut niet doen!

De Hut op Appelscha was luxer en had betere matrassen dan op de Krim. De ligging van de hut echter, was weer minder aangenaam dan op de Krim. Daar had je echt privacy, bij de boscamping totaal geen privacy. Alle ingangen van tenten en huisjes waren op elkaar gericht. Al met al hangt het van je persoonlijke wens af, wat je het meest prettig vind. Gelukkig waren bij beiden honden meer dan welkom. Dat was weer een bonuspunt voor ons.

Dan nu de foto’s. Niet schrikken… onbewerkt en gemaakt met verschillende telefoons. 🙂

Texel

Texel
Warm en nog zoveel te doen! Wij hadden wel het geluk met het mooie weer.
Dit dus…. rommel is snel gemaakt in een klein huisje. Nog geen uur na onze intrek.
Niet zo blij met de matrassen.
Wanneer je in de avond gaat wandelen en je moet appen naar je kinderen, dat je verdwaald bent….
Onze oude hond (13) had haar eigen manier van vakantie vieren.
Texel heeft prachtige duinen en heeft er ook heel veel!
Alweer slapen. Lange hete wandelingen vallen haar inmiddels erg zwaar. Maar het fietsen met een kar was een drama. Nooit weer in de duinen. Ik was zo rood als een tomaat. Vriendin had ook geen energie meer over.
Deze is nog lekker jong. Genoeg energie!
Soms kom je gekke dingen tegen op het strand.
We konden nergens een visrestaurant vinden, dus dan dit maar. Was erg lekker! De meeuw die zat te gluren, dacht er hetzelfde over. Zodra we weg waren lag alles over de grond. Oeps!
Snel lopen naar het strand voor de zonsondergang…
We waren niet snel genoeg…. Alsnog mooi.
Strandkunst.
Geen idee wat het moet voorstellen.
Op Texel kon geen portie bescheiden blijven. We kregen het niet eens op, maar wel lekker. Ook vier kilo aangekomen afgelopen vakantie… slik.
Arm beestje. Was zo warm in de duinen en de grond was kurkdroog.
Wij hebben echt een vreemde tik. Gewone paden zijn voor ons niet weggelegd. Drek en stekels… ja dat is leuk. Vooral als je slippers draagt.
Goed dat deze borden er zijn. Nu ga ik nooit meer de zee in. 😉
Ben je boven, zitten er mensen achter de bosjes. Schrikken.
Oke, ze kon het niet laten. Toch een filter. Snapchat of zoiets?

Appelscha

Sprookjesachtige paden achter de boscamping.
Uitrusten tussen duizenden rode mieren.
Net zo’n hutje.
Goedemorgen!
Ook heel veel van deze beestjes. Geen idee wat voor soort het is. Wel mooie kleur.
Het Canadameer. Helaas niet meer toegankelijk voor honden. Ook had het blijkbaar flink geregend, het leek wel moerasgebied op sommige plekken. Een heel ander ervaring dan de vorige keer.
De jongens afgezet bij familiepark Duinen Zathe en dat gaf ons even de kans bij te komen bij de Jongens van Outdoor.
Wat moet die andere hond hier? grrrr
De leukste boom bij Duinen Zathe. Oke, de jongens zijn inmiddels veel te groot voor de attracties. Maar nog steeds hadden ze lol en tegenwoordig is het all-in. Dus onbeperkt eten en drinken.
Daarna nog eten en drinken bij de Appelsche hof. We gingen goed gevuld naar huis in ieder geval.
Maar dat eten kunnen ze nog makkelijk hebben. De jongste is bijna zestien jaar en nu al een boom van een vent. Dik 1.90 m. Waar blijft de tijd?

Dit waren de foto’s. Hoop dat je een beetje een goede indruk hebt gekregen van de omgeving en van de trekkershutten. Hoewel er niet veel te beschrijven valt, weet je nu in ieder geval dat je er ook op uit kan trekken voor een paar dagen tegen een aantrekkelijke prijs. En dat de kans om nog een plekje te scoren hiermee groter is. Je betaalt per nacht en niet per persoon. Behalve de toeristenbelasting en eventuele kosten voor het meenemen van een huisdier.

Nu op naar de herfst. Ook weer zin in. Ben ook druk bezig met leuke designs voor allerlei producten om ons huis gezellig te krijgen. Nieuwsgierig? Klik dan hier. Laat me weten of je ze ook leuk vind. Nou, adios maar weer en tot de volgende keer! 🙂

Advertentie

3 gedachtes over “Vakantie Vieren in een Trekkershut op Texel en Appelscha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s