Een Mooie Veranda als aanwinst deze Herfst?

Gesponsorde post

Terrasoverkapping of Tuinhuis?

Hoewel je het misschien nog niet meteen zou denken met al die warme dagen, maar de herfst staat echt voor de deur. De hele zomer, nou ja, bijna de hele zomer hebben we genoten van het buitenzijn en de herfst kan flink roet in het eten gooien wat dat betreft.

Tenzij je het slim aanpakt. Tenminste, als er een tuin is. Anders komen we niet verder dan een paraplu en regenpak. Maar met een tuin zijn er mogelijkheden. Zoals een veranda laten plaatsen. Dit is niet hetzelfde als een serre of een tuinhuis. Een fout die ik zelf eerder ook maakte.

Veranda

Ook wel terrasoverkapping of tuinoverkapping genoemd. Zoals het al zegt, is het een overkapping over het terras. Met andere woorden, je kan heerlijk schuilen voor de regen en toch buiten zitten. Dit betekent niet automatisch dat je bescherming hebt tegen harde wind. Afhankelijk van de ligging, hoeveel last je daar nog van zal hebben.

Tuinhuis

Wanneer de veranda gaat uitbreiden met dichte zijwanden, glazen schuifwanden of schuifdeuren, dan pas spreken we van een tuinhuis. Maar nog steeds niet van een serre. Een serre is letterlijk een verlenging van je woning die goed geïsoleerd is. Een tuinkamer is minder goed geïsoleerd en voor warmte kan je heaters gebruiken. Daarbij hoeft een tuinkamer en terrasoverkapping ook niet per se aan de woning vast te zitten. Deze kan ook midden in je tuin geplaatst worden.

Maatwerk

Misschien denk je dat een glazen veranda enorm veel ruimte in beslag gaat nemen. Dat kan uiteraard. Maar bij Verasol bijvoorbeeld, wordt er nauwkeurige maatwerk geleverd. Er komt dan een specialist langs, om de boel nauwkeurig op te meten, de wensen te overleggen en natuurlijk later ook om alles te monteren. Millimeterwerk. Persoonlijk zou ik er ook niet aan moeten denken om zoiets zelf te moeten doen. Dat hoeft dus ook niet. Het kan met sommige overkappingen wel.

Er hangt dus wel een prijskaartje aan. Voor niks gaat de zon op. Regenpak is goedkoper. Hoewel dit product wel jaren langer mee zal gaan en hoogstwaarschijnlijk een meerwaarde oplevert voor de woning.

Zelf moet ik het doen met een balkon. Balen. Bedoel….regenpak! Maar als ik wel een tuin had, wist ik het wel. Gezellig met een vuurkorf, of met heaters om de tuinkamer te verwarmen. Mocht het toch een zonnige dag zijn, dan kan je gebruik maken van zonwering die handmatig maar ook elektrisch te bedienen zijn en zonwering screens voor de zijwanden. En in de avond creëer je sfeer met LED-spots, met kleuren naar eigen wens.  

Meerdere mogelijkheden

Bij Verasol kan je kiezen uit drie verschillende stijlen en tot wel 15 diverse kleuren! Hoe het exterieur er uiteindelijk uit komt te zien, wordt natuurlijk ook mede bepaald door het interieur. Wat voor stijl ga je voor? Strak en modern? Bohemien? Misschien de junglelook? Of juist landelijk of romantisch? Ga je voor een terrasoverkapping of een tuinhuis?

Plaats je het direct tegen de woning aan, dan is het misschien logischer om dezelfde stijl van het interieur in de woning aan te houden. Hoeft niet natuurlijk. Maar wanneer het helemaal vrijstaand is, dan kan je ook voor een compleet andere look gaan. Winterwonderland? Gewoon een ideetje. Kerst duurt immers ook niet lang meer.

Zoals ik al aangaf, kan ik er zelf helaas niks mee. Hooguit een parasol met kerstballen in de winter. Ook leuk. Maar ik ben benieuwd of jij misschien op een idee bent gekomen of dat je al een overkapping of tuinhuis hebt. En zo ja, hoe bevalt dat? En wat voor inrichting heb je gekozen? Of lijkt het je helemaal niks? Laat het ons weten. 

Advertentie

3 gedachtes over “Een Mooie Veranda als aanwinst deze Herfst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s