Sfeerverlichting in je Huis

Gesponsorde post

Verlichting en kleur bepalen de stemming

Septemberrrrr, ja, het is al weer september. Nog maar net een vakantie achter de rug en ook alweer weken aan het werk. Extra werk. Het verslag van onze vakantie komt eraan en ook nog een ander leuk artikel. Maar first things first!

Wij zitten nog steeds midden in de verbouwing. De vloer was al gelegd op de bovenverdieping, maar nu gaat het op meerdere plaatsen bollen. Oorzaak is nergens te vinden. Dat wordt dus opnieuw leggen. Zucht… Maar de herfst en ook de feestdagen zijn hier sneller dan we denken.

Ondanks alle verf en leuke nieuwe spullen, en ja, zelfs leuke lampen van de Ikea, weet ik dat het nog flink schort aan de verlichting hier in huis. Dan bedoel ik sfeerlicht. Nu de dagen weer sneller donker gaan worden, is dat toch een heel belangrijk lichtpuntje.

Maar wat voor de een sfeerlicht is, is voor de ander een verschrikking. Met twee tieners in huis (eentje is net achttien geworden, is hij nog wel een tiener?), krijg je ook te maken met verschillende wensen. Verschillende kleurthema’s, activiteiten en vertrekken in huis. En ik ben er ook nog. Ging ik eerst voor meer natuurlijke tinten, ben ik nu ineens verzot op kleur. Gecombineerd met de natuur, dat wel weer.

Wat voor soort verlichting past hierbij? Misschien had je al eens van een led strips gehoord. Deze is te krijgen in diverse maten en heeft ontzettend veel kleuren waaruit je kan kiezen. Je kan de kleur dus aanpassen aan het moment. Ideaal. Denk maar aan de feestdagen of een verjaardag. Maar ook aan de gezelligheid tijdens een diner of een game-avond met vrienden. Geen kleur is te gek, fel of juist heel zacht.

De led strip is denk ik het meest bekend achter de televisie. Vaak in een paars blauwe tint. Maar dat hoeft dus helemaal niet. Sommigen zijn in sets van 20 meter te krijgen. Ze zijn voorzien van een usb stick, werken met een app en via bluetooth. En dat laatste schijnt een betere verbinding te geven dan Wifi. Gelukkig, want onze Wifi is ook niet de sterkste in huis. Geen behoefte aan een flikkerlicht in huis.

De led strips kan ik in principe in elke ruimte kwijt. Ik kan ze langs het plafond aanbrengen of op de bedden. Maar ik kan ze ook achter de jongens hun bureaus of langs de plinten plaatsen. Hoewel mijn ‘onderzoekende kater‘ dat misschien veel te leuk gaat vinden. Maar het is mogelijk. Ze kunnen ook in open kasten geplaatst worden of op (en onder) decoratieve wandplanken. Zelfs het toilet kan omgetoverd worden tot een bijzonder plekje. En als de mensen in jouw huis willen wonen op het toilet, kan je daar ook de meest irritante felle kleur inschakelen. 😉

Nou heb ik ooit eens in het verleden zo’n led strip bij Nederlands goedkoopste winkel aangeschaft en volgens mij heeft die het nog geen seconde gedaan. Gelijk gescheurd denk ik. Goedkoop is toch te vaak duurkoop. Bij Lideka home zijn ze iets duurder, maar bij lange na niet overdreven geprijsd en je krijgt onvoorwaardelijk twee jaar garantie. Daarbij hebben hun led strips duizenden branduren. Grote kans dat ze jarenlang meegaan.

Wij zijn er dus uit. Hopelijk is hier voor de feestdagen alles eindelijk op orde en dan worden onze led strips geplaatst. Hoe en waar precies kan ik pas beoordelen als alles op zijn plaats staat. Hoogstwaarschijnlijk wel in alle slaapkamers en in de woonkamer. Misschien ook nog in de keuken. Gezelligheid kent geen grenzen.

Kon ik maar toveren. Helaas…. Ik ga weer aan de slag en de rest, zoals ik al aangaf, komt eerlijk waar zo spoedig mogelijk. We hebben in ieder geval een mooi sfeervol vooruitzicht. Kan een dag voor een keer geen 48 uren hebben?  

2 gedachtes over “Sfeerverlichting in je Huis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s