Wandelen, Fietsen of Toeren met de Motor?

Gesponsorde post

Op de Motor weg, wat leuk! Toch?

Vergeet de lentekriebels maar, want de zomer is in aantocht. Onlangs nog een artikel gelezen, dat we zelden met zo’n flutlente, ook zo’n zomer krijgen. Dus dat beloofd tenminste iets. Maar dan komt het. Wat ga je deze zomer doen? Vooral in deze tijd voor sommigen een ingewikkelde vraag. Als het aan mijn zoon lag, nog net geen achttien, dan werd het absoluut toeren met de motor. En ik op de fiets erachteraan.

Als moeder zijnde haal je je gelijk allerlei rare dingen in het hoofd. Weet je zeker dat je eerst een motorrijbewijs wilt halen? Waarom niet eerst een autorijbewijs? Waar ga je de boodschappen laten? Weet je wel hoe gevaarlijk dat is? Op een motor ben je zo kwetsbaar!!

Natuurlijk zei ik dit alles tegen dovemans oren. Ergens ook logisch. Jong en avontuurlijk ingesteld. Zien nog geen spoken op de weg. En dat is ook maar goed. Een motorrit maken is natuurlijk geweldig. Herinner mij nog goed hoe ik vroeger met een vriendinnetje langs de weg stond te zwaaien naar al die stoere mensen. Kleine kinderen kunnen zo heerlijk spontaan zijn. Hoe harder het geluid, hoe mooier wij het vonden. Zodra het weer ook maar wat mooi werd, dan was het weer raak. Soms tientallen achter elkaar. Dan keek je de ogen uit je hoofd.

Bij een ander vriendinnetje mocht ik bij haar vader in de zijspan meerijden. Zoiets vergeet je ook nooit meer. Hoewel ik toen wel angstig de wielen in de gaten hield. Als er maar geen schroefje los zou schieten. Maar bovenal ontzettend leuk. Daarbij reed hij ook gewoon voorzichtig.

Wie denkt dat Nederland niks te bieden heeft met toeren, komt bedrogen uit. Er zijn hier ontzettend veel mooie wegen en plaatsen te verkennen. Je bent zo maar urenlang onderweg, tussen de uitgestrekte velden of midden in de bossen. Daar is zeker niks op aan te merken.

Veiligheid boven alles!

Echter….er is wel een ander belangrijk aandachtspuntje. Namelijk de veiligheid. Mijn zoon bijvoorbeeld is soms een echte ‘trillseeker’. Ik zie het zo voor mij. Hier en daar wat extra gas geven, er net nog tussendoor kunnen, de weg is nog niet zo glad, die bocht haal ik makkelijk. Zoiets. Het hoeft niet zo te gaan, maar het kan. Hij zou niet de enige zijn. En helaas gebeuren er ook motorongelukken.

Op een motor ben je kwetsbaar. Veel meer dan in een auto. Mocht je dus een motorrijbewijs willen halen, misschien dit jaar nog, of heb je er al eentje in je bezit, dan moet je hier echt aandacht aan besteden. Dat betekent dat je je aan de verkeersregels moet houden, maar ook scherp moet zijn of anderen zich eraan houden. Maar ook dat je een goede helm draagt, zoals een HJC helm en beschermende kleding, zoals REVIT motorkleding. En natuurlijk niet alleen maar voor de veiligheid. Het ziet er ook nog eens top uit op een motor. Maar dat is mijn mening.

En motorrijden is niet alleen voor jonge mannen. Nope. Oudere dames kunnen dit ook nog leren. Zin om uit je comfortzone te stappen? Weet je niet wat te doen dit jaar?  Misschien is dit helemaal jouw ding. En wil je een uitstapje combineren met een mooie wandeltocht, want dat kan en mag ook, dan zou ik op deze site een kijkje nemen.  

Ik ga nog even wachten tot mijn zoon zijn verjaardag en op het zonnetje. Tot die tijd fietsen en wandelen wij gewoon. Maar wie weet wat de toekomst brengt….

5 gedachtes over “Wandelen, Fietsen of Toeren met de Motor?

  1. Vroeger gedaan nu heb ik zoiets geef maar een auto. Maar mijn hartje doet nog pijn als ik motorrijders voorbij zie komen. Alhoewel dat ze nu vaak onvoorzichtig in een file zijn.
    Vroeger werd er ook een hand opgestoken na voor bijrijders het waren broeders zoals men zegde dat is nu ook al minder.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s