Jouw Geld is Goud waard!

Gesponsorde post

Goud kopen

Weet het nog als de dag van gisteren. Toen ik jaren geleden bij een bank werkte en spaarrekeningen mocht aanbieden tegen een zeer aantrekkelijke rente. En deposito’s deden het ook goed! Nou, daar is weinig van overgebleven. Met een beetje pech mag je nu de bank betalen, omdat je spaart. Vroeger was misschien niet alles beter, maar dit wel.

Maar niet getreurd. Ook nu zijn er nog opties om je financiën voor de toekomst veilig te stellen. Iets wat de bankmedewerker waarschijnlijk niet zomaar aanbiedt. Eigenlijk ook iets waar ikzelf totaal niet bij had stilgestaan, maar nu ik erover nadenk, ergens wel wist.

Een handeling die al eeuwenoud is, waardoor oorlogen werden veroorzaakt en ook vandaag de dag, achter de muren, nog heel veel aan gedaan wordt om de broek omhoog te houden. Namelijk goud kopen!

Goud is nog nooit zijn waarde kwijtgeraakt. Onze overheid heeft er genoeg van voor een eventuele crisis. De rijksten op Aarde hebben er genoeg van. En het was ooit het betaalmiddel in deze wereld. Goudstaven zijn natuurlijk onhandig aan de kassa en daarom ontstond er briefgeld. Geld waarmee je goud kon kopen en dat kon je op zijn beurt weer verkopen voor geld.

Nou denk je misschien, ja hallo, ben ik de overheid of rijk? Dat scheelt, ik ook niet. 🙂 Maar, ook de gewone burger kan investeren in goud. Je hoeft niet gelijk een hele staaf te kopen. Nou ben ik niet de professional hier, maar goud kan zelfs rente opleveren. Wie had dat gedacht?

Natuurlijk zitten er wat ogen en haken aan. Goud is gewillig. Al het goud in je huis opslaan is wellicht niet de meest verstandige keuze. Alles opslaan in een kluis in het buitenland ook niet. Net zo min als alles in Nederland trouwens. Verspreiding is de sleutel hier. En het wordt ongetwijfeld ook als vermogen gezien bij de belastingdienst. Wel iets om rekening mee te houden.

Waarde Bitcoin

Niet alleen goud is een goede investering. Je kan ook investeren in Bitcoins. Of in een combinatie van beiden. Bitcoins zijn zo geprogrammeerd om de eigenschappen van fysieke schaarste na te bootsen. Zoals met goud bijvoorbeeld. Zo krijg je een nieuw en veilig financieel systeem dat gebaseerd is op de principes van de werking van gezond geld.

Met Bitcoins ben je niet afhankelijk van mensen. Het is een technologie die gebaseerd is op computerwetenschappen, logica, speltheorie, cryptografie en wiskundige principes en de waarde van Bitcoin is behoorlijk stabiel. Daardoor kan je ook met Bitcoins goud kopen. En met een Bitcoin debit card kan je zelfs in de winkel betalen, omdat het dan omgezet wordt in bijvoorbeeld euro’s. Hoe meer mensen gebruik gaan maken van dit betaalmiddel, hoe stabieler deze zal zijn in waarde.

Je kent vast de uitspraak ‘Geld maakt geld’? En deze uit mijn tijd misschien ook nog wel: ‘Van een dubbeltje zal je nooit een kwartje maken’? Daar zijn meerdere varianten op te bedenken. De eerste uitspraak is waar, de tweede niet per se. Mensen met geld sparen niet alleen maar, in de hoop dat ze een kwartje krijgen. Ze hebben altijd door de eeuwen heen geïnvesteerd.

Investeringen leveren namelijk geld op en meer dan een paar procent rente. Dat dubbeltje zou ook in de goede tijden weinig aan rente hebben opgeleverd. Maar vele dubbeltjes bij elkaar, kan zeker een investering opleveren. Misschien ga je dit jaar ook niet op vakantie? Dan zijn daar al flink wat dubbeltjes te scoren. Maar voordat je actie onderneemt… lees de informatie eerst goed door! Er valt zoveel over te leren en dat is niet voor niets. ‘Haastige spoed is zelden goed‘.

Maar dat geldt voor alles, toch?

Photocredit Pixabay

5 gedachtes over “Jouw Geld is Goud waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s