Met Goed Beddengoed is Nachtrust Goud Waard!

gesponsord artikel

Een goede start van de dag begint in de nacht

Tenzij je kater al om vijf uur ’s nachts gaat lopen klieren. Enfin, we zijn alweer een aantal dagen verder en gelukkig ook alweer wat meer kunnen klussen in huis. Maar helaas lijkt het einde nog niet in zicht. Er moet altijd iets mis gaan met klussen. Echt…altijd! De bovenverdieping is bij ons aan de beurt en dat is inclusief nieuwe bedden en beddengoed. De vorige keer had ik het al gehad over het belang van een goed matras. Wij slapen er nu alweer een paar weken goed op en ik heb nog geen rugklachten gehad. Wat een verbetering en vooral ook opluchting.

Maar naast een goed matras heb je ook een goed dekbed nodig voor een perfecte nachtrust. Het een gaat niet zonder het ander. En zoveel mensen, zoveel wensen. Wat ik zelf belangrijk vind wanneer ik straks drie stuks aanschaf, is het volgende.

Is het dekbed wasbaar? Is het gemaakt van natuurlijke materialen? Neemt het dekbed goed vocht op? Is het geschikt voor koude en warme dagen? Is het geschikt bij allergieën? Welke maat heb ik nodig? Ga ik voor een licht of een zwaarder type? En zijn er goede reviews over het dekbed of het bedrijf waar ik interesse in heb? En wat is mijn budget? En niet te vergeten: is het huisdierbestendig? Kattennagels, wat een nachtmerrie.

Het laatste wat ik wil is elk jaar een nieuwe kopen. Mijn vorige koop was een miskoop en gewoon flutkwaliteit. Het dekbed daarvoor is jaren meegegaan en was een zware donzen dekbed. Hoewel ik dol was op dat dekbed, begonnen de veren er zich steeds vaker uit te murwen. Op het eind was het zo erg, dat het leek alsof ik elke ochtend een eend had geplukt onder mijn bed. Dus geen dons meer voor mij. Met de kussens verliep het net zo.

Maar net zoals de kussens, wil je ook dat je dekbed vorm houdt. Dat het niet vervelende plakkende wattenbollen krijgt na een wasbeurt. Aan goede kwaliteit, hangt meestal ook een prijskaartje aan. Want ook met beddengoed geldt meestal ‘goedkoop is duurkoop’. Kijk maar naar mij, ik moet er nu immers weer eentje kopen.

Wanneer ik straks de dekbedden heb aangeschaft, wil ik natuurlijk ook een mooi dekbedovertrek. Ook dit beddengoed heeft een belangrijke functie. Wel meer zelfs dan één. Het vangt het merendeel van onze nachtelijke transpiratie op, dus het is erg belangrijk voor de hygiëne. Plus dat het ook fijner liggen is, dan onder een deken waarbij alles gaat glibberen.

Goede kwaliteit voelt aangenamer aan de huid, wat een goede nachtrust ook weer bevordert. En het kleedt het geheel af. Prettig voor het oog en stijlvol in je interieur. Een goed dekbedovertrek absorbeert, ademt en bepaalt mede de temperatuur in je bed.

Check eerst jouw fysieke wensen bij het uitzoeken van beddengoed

Je kan voor neutrale kleuren gaan, zoals ik ga doen. Dan kan je met accessoires alle kanten uit. Of je houdt de rest neutraal en knalt met een geweldige print op je bed. Natuurlijk zijn er ook andere opties die ertussen zitten of helemaal over-the-top zijn. 😊 En meegaan met de seizoenen is ook ontzettend leuk om te doen. En ik heb de lentekriebels al goed te pakken. Het wordt in ieder geval een fleurige bedoeling. Keuze genoeg.

Kijk in ieder geval altijd naar jouw persoonlijke behoeften. Zowel naar het fysieke als naar jouw persoonlijke smaak voor interieur. Wat is voor jou comfortabel? Meestal heb je hier gelijk al een goed beeld van. Vooral als de huidige situatie precies is wat je niet wil.

Vergis je niet, het soort stof maakt heel veel verschil. Sommige mensen zweren bij zijde bijvoorbeeld. Schijnt ook beter te zijn voor onze haren, maakt het wat minder pluizig. Kan ik goed gebruiken, maar ik kan er absoluut niet tegen. Veel te glad voor mijn huid. Geen houvast. Je vliegt alle kanten op. Ik ga liever voor beddengoed gemaakt van 100% katoen. Comfortabel, luchtig en stevig.

En datzelfde verwacht ik ook van een goed dekbed. Niet een dekbed dat binnen een paar minuten al aan de zijkant van het bed hangt. Ik twijfel alleen nog tussen wol of katoen. Maar dat geeft niet. Vermoed dat ik nog een paar weken heb om erover te piekeren. De dekbedden worden in ieder geval anti-allergeen. Geen gekriebel meer…😉

En tips van jullie zijn natuurlijk altijd welkom. Welk dekbed adviseren jullie mij? Of juist niet?

Dat was het weer voor nu. Ik ga aan de slag. Tot de volgende keer maar weer!

Afbeelding van currifex via Pixabay

5 gedachtes over “Met Goed Beddengoed is Nachtrust Goud Waard!

 1. Dat vond ik wel leuk om te lezen.
  Je vliegt alle kanten op.
  Wil niet weten hoe je woelt in bed hahahaha.

  Advies over een goed dekbed kan ik niet echt geven. Ik zelf heb er twee winter en zomer dekbed.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s