DIY Papieren Huisje voor de Feestdagen

Een simpel klein papieren huisje

En papieren huisjes zijn leuk. Het huisje in dit voorbeeld is gewoon een voorbeeld. Ik ga er meer maken, maar dan helemaal wit. En waarschijnlijk ook in verschillende soorten. Ik wil je alleen laten zien, dat je geen wiskunde knobbel nodig hebt om een huisje te maken.

Grote kans dat je dit vroeger ook op school hebt gemaakt. Daarom ook heel geschikt voor kinderen om flink erop los te knutselen. Dit huisje heeft geen bodem, zodat je er lichtjes in kan plaatsen. Mooi voor de wintertijd en ook leuk in de kerstboom als hanger.

Wat heb je nodig:

  • stevig papier, kleur naar eigen keuze
  • liniaal
  • potlood
  • schaar of hobbymes
  • snijmat of snijplank
  • lijm
  • twinmarkers/stiften (optioneel)
DIY Papieren Huisje

En zo maak je dit papieren huisje:

Dit is een vierkant huisje. Alle zijden hebben zoals je op de tekening kan zien een lengte van 5 centimeter. De voor en achterkant hebben een verhoging van 3 centimeter in het midden. Het dak is 5 centimeter bij 10 centimeter. Teken dit zelf op de achterkant van het papier uit dat je wil gebruiken. Ik deed de voorkant.. niet doen! Anders kan je veel gaan gummen.

Teken ook gelijk de ramen en deur. Dan is het tijd om het geheel uit te snijden (of te knippen). Wanneer je dit hebt gedaan, kan je het papier vouwen op de vouwlijnen. Om recht te vouwen, kan je de liniaal erlangs leggen en het papier hier tegenaan vouwen.

Plak vervolgens de zijden en het dak aan elkaar vast. Mocht je het huisje willen inkleuren, wees dan slim en niet zoals ik, en doe dit voordat je gaat vouwen en plakken. Tenzij je een hele vaste hand hebt met kleuren.. 😉

Wil je het huisje als een kersthanger gaan gebruiken, prik dan voor het plakken een gaatje in het dak. Doe er dan een draadje doorheen, voordat je het dak erop vastlijmt.

DIY Papieren Huisje
DIY Papieren Huisje

Klein maar fijn. En past goed bij het huisjesthema van dit jaar, zoals de zoutdeeghuisjes en de huisjes van appelmoes met kaneel. Welke vind jij het leukst?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s