DIY Wollen Muts Kerstdecoratie

Een mini wollen muts maken met kinderen

En in mijn geval met een enthousiaste tiener. Wat een leuk idee, gespot op Christmaholic.nl. Waarschijnlijk te klein voor mijn Kerstboom, maar ik zie ze straks al leuk hangen in een klein boompje of aan een mooie tak. Of aan een kerstslinger…

Het maken van deze mutsjes is echt simpel en daarom ook heel geschikt als knutselproject met kinderen die een schaar kunnen gebruiken en wat geduld hebben.

Wat heb je nodig voor deze winterse mutsen:

  • bol wol, kleur of kleuren naar keuze
  • schaar
  • wc rolletje of ander karton/stevig papier
  • plakband of tape
  • nylondraad (optioneel)

DIY Wollen Muts Kerstdecoratie

En zo maak je deze mutsjes:

Ik heb een wc rolletje in dunne stroken geknipt. Dus over de breedte uitgeknipt, zodat je gelijk een rondje hebt. Toen door midden geknipt en met tape weer aan elkaar vast geplakt, zodat het rondje wat kleiner werd. Hoe groot je hem wil hebben mag je zelf bepalen, maar ik heb er zeker 2 cm afgehaald.

Knip circa 30 draadjes wol van ongeveer 20 cm lang. Als je een grotere muts maakt, dan 5 tot 10 cm langer aanhouden.

Vouw het draadje dubbel en haal hem door het rondje. Doe de losse uiteinden door de lus en trek het aan zoals op de foto hieronder. Daarna ga je met alle draden zo het rondje vol maken.

DIY Wollen Muts Kerstdecoratie

Wanneer het rondje helemaal vol is en ook niks meer verschoven kan worden, en alle knopen netjes naast elkaar zitten, duw je de losse draden naar binnen. Haal ze netjes door het rondje heen en haal ze aan de andere kant uit de knoop.

Wanneer ze uit de knoop zijn, mag je ze op een draadje leggen en bepalen wat de beste hoogte is om een strakke knoop te maken. Duw nog wat zichtbare knopen zoveel mogelijk naar binnen en geef het wat vorm.

De lange losse draden moeten dan op maat geknipt worden. Hoe groot je het bolletje bovenop wil hebben mag je ook zelf bepalen. 🙂

Wil je geen nylondraad gebruiken om het op te hangen, dan kan je ervoor kiezen om twee lange draden over te houden voordat je het bolletje bovenop begint te knippen. Vervolgens leg je daar een knoop in en heb je ook een lus om ze op te hangen.

En dat is het. Mijn kleurenthema dit jaar ligt bij groen, oranje en okerachtige kleuren. Maar wol is er gelukkig in allerlei kleuren te krijgen en meestal voor weinig geld. Wat het dubbel zo leuk maakt.

Mocht je een meisje in huis hebben die nog met barbiepoppen speelt, dan kan Barbie deze winter ook leuk mee doen met de Kersmode. De maat even aanpassen uiteraard.

Er zijn nog meer makkelijke knutselprojecten voor kerst, zoals leuke huisjes of gedroogde sinaasappelschijven. En een hobby vinden voor deze tijd van het jaar, dat vind je hier.

Veel knutselplezier!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s