DIY Sneeuwman Kerstornament van Houten Kralen

Sneeuwman Kerstornament

Sneeuwman doet het altijd goed in de Kerstboom

En het mooie is, dat een sneeuwman kerstornament snel is gemaakt. Leuke klus voor de kinderen, terwijl jij mag bedenken wat je ermee gaat doen. En deze zelf maken mag natuurlijk ook! 😉

Ik heb er zelf 2 gemaakt en verder wat simpele ringen van houten kralen. Je kan de kralen ook inkleuren als je een bepaald kleurthema wil aanhouden. Of je geeft de kinderen de vrije hand en laat ze zelf de kleuren bepalen voor dit jaar. Als je dat durft tenminste…

Benodigdheden voor deze sneeuwmannen kersthangers:

  • houten kralen (grootte en hoeveelheid naar wens)
  • oranje en zwarte twinmarkers, fineliners of stiften
  • lint, nylondraad of ijzerdraad
  • schaar
  • eventueel lijm

Sneeuwman Kerstornament

En zo maak je deze sneeuwmannen ornamenten:

Eerst maak je de sneeuwmannen met 3 kralen. Haal het draad door alle 3 en ga dan terug via de tweede kraal naar boven. Teken op de bovenste kraal twee ogen, een wortelneus en een mond. Eventueel ook op de tweede kraal knopen en armen. Doe er dan een lintje tussen, onder de eerst kraal, om een sjaal na te maken of maak een leuke strik.

Nu je de maat van de sneeuwman hebt, weet je ook hoeveel kralen je nodig hebt om een cirkel eromheen te maken. Doe ook draad door deze kralen heen en maak het goed vast met een knoop. Knoop dan de sneeuwman eraan vast en vervolgens het lintje voor de lus.

En dat is het eigenlijk. Je kan de sneeuwmannen ook gewoon maken zonder de kralen cirkel. Staan ook schattig in een kleine kerstboom of aan een slinger.

Je kan er ook voor kiezen om sneeuwvlokken te maken. Patroon is ook heel simpel. Die vind je bij de leuke site Better Homes and Gardens. Let er wel op dat je het juiste draad gebruikt. De mijne was te slap, zelfs het ijzerdraad. Ik ga hier later nog op terugkomen. Maar het is wel heel erg leuk en makkelijk om te maken.

Wil je ook leuke huisjes in je boom hebben hangen, klik dan hier voor de zoutdeegversie of ga voor de huisjes van appelmoes en kaneel. En zoek je nog een leuk hobby voor de aankomende maanden, klik dan hier voor een hele lijst.

Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s