DIY met Kinderen | Maanstanden op Papier

DIY Maanstanden op Papier

DIY met kinderen kan heel leuk zijn!

Niet voor de professionals en dat ben ik ook zeer zeker niet, maar wel heel erg leuk om te maken! Ook niet voor de kleinste kinderen, want deze DIY voor kinderen komt wel een klein beetje precies wegens het mesje of een schaar. Met een beetje hulp moet het zeker lukken.

Op de foto heb ik het glas tijdelijk verwijdert, omdat het onmogelijk was een foto te maken zonder reflectie van wat dan ook. Maar achter het glas ziet het er een stuk beter uit.

Ook heb ik vijf maanstanden gedaan, terwijl het er zeven moeten zijn (als je precies wil zijn, maar dan kloppen de kleuren ook niet). Maar ik vond het prima zo en het gaat om het idee, toch? Wil je wel zeven maken, kies dan A4 formaat.

Benodigdheden voor deze DIY

  • zwart papier
  • gouden en witte confetti cirkels (of wit en zilver als je dat liever hebt)
  • (fresh) yellow en black twinmarkers op alcoholbasis (light grey als je voor zilver kiest en voor de extra laag op de confetti)
  • fotolijstje 13 bij 18 cm
  • witte verf en kwastje (of een witte gelpen)
  • lijm
  • hobbymesje of hobbyschaar
  • snijmat
  • potlood
DIY Maanstanden op Papier

Zo maak je deze DIY Maanstanden

Eerst besprenkel je met het kwastje heel voorzichtig het papier, zodat het op de sterren in ons heelal gaat lijken. Dan even laten drogen.

DIY Maanstanden op Papier
DIY Maanstanden op Papier

Dan maak je de maanstanden. Hiervoor kan je de confettirondjes over elkaar leggen en deze voorzichtig uitsnijden of uitknippen.

De witte rondjes laat je heel en maak je gedeeltelijk zoals hierboven zwart of helemaal. Ga er volgens met light grey erover om een wat diepte in de kleur te krijgen. Dit is optioneel. Gewoon zwart houden kan natuurlijk ook.

Als de kleur niet bevalt, kan je er gewoon weer overheen gaan en de kleur er zelfs grotendeels afvegen, zolang het nog nat is.

De gouden maantjes kan je helemaal zo laten als ze zijn of je gaat zoals ik deed met een gele twinmarker erover. Door de alcohol komt het goud los en kan je er vorm aan geven. Het droogt wel weer snel.

Teken de omvang uit van het fotolijstje op het zwarte papier en snij of knip deze uit. Plak de maantjes op de zwarte cirkels en meet uit waar je ze wil hebben op het papier.

DIY Maanstanden op Papier

Plak ze dan voorzichtig op het papier met weinig lijm! En laat het drogen. Dan kan het kleine kunstwerkje in het fotolijstje en voilà! Voor het beste resultaat, kan je het lijstje op een wat donkere plaats zetten wegens de weerkaatsing van het licht. Leuk voor een kinderkamer of op een boekenplank tussen wat planten.

Note: de producten zijn online te krijgen, maar ik de confetti zag ik ook bij de Wibra en de twinmarkers bij de Action. Het is dus helemaal afhankelijk van het budget en het gemak of veiligheid waar je voor kiest. 😉

Veel knutselplezier!

Kijk ook eens voor knutselen met kinderen bij dit idee en ben je op zoek naar een leuke hobby, kijk dan hier.

3 gedachtes over “DIY met Kinderen | Maanstanden op Papier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s