DIY Bloemen van Toiletpapier

Knutselen met toiletpapier

Een virus dat rondgaat. Kinderen die zich vervelen en een grote kans met al die hamsters, dat er teveel toiletpapier in huis aanwezig is… 😉 Wat te doen?

Dan maak je bloemen van toiletpapier! Yep, waarom niet? Kinderen, vooral meisjes, zijn er vaak dol op. Een leuk hobby project. Je hoeft er geen kunstenaar voor te zijn. Geen speciaal talent voor nodig en ook geen dure producten. Dit kan iedereen maken. Tenzij je naast de pot hebt gepiest en alle rollen voor je neus weg zijn gekaapt. Maar geen nood, dit kan ook gemaakt worden met gewoon papier, zelfs met die onnodige reclamefolders in de bus.

Benodigdheden voor deze bloemen:

Zo maak je deze toiletpapier bloemen

Scheur 3 of 4 velletjes papier, afhankelijk van de dikte die je wil hebben, en leg deze kriskras over elkaar.

Pak met twee vingers in het midden een puntje, waarbij je alle velletjes in een keer vast hebt, en duw de zijkanten met je andere hand allemaal omhoog. Draai dan de punt een een of twee keer rond voor de stevigheid. Wikkel dan een touwtje eromheen en trek dit stevig aan.

De zijkanten die omhoog staan even extra dicht naar elkaar toedrukken en dan een recht stuk eraf knippen. Afhankelijk van de grootte die je wil hebben. Haal de zijkanten vervolgens voorzichtig uit elkaar en geef het wat vorm.

Oké, er zijn twee manieren. In dit voorbeeld maak je eerst de bloem en dan prik je vanuit het midden van de bloem een gat waar het stokje door kan. Ik vond dit makkelijker in verband met de stevigheid.

Je kan ook voordat je de zijkanten bij elkaar vouwt, het midden zoeken en er gelijk een stokje doorprikken. En dan pas omhoogduwen en het touwtje eromheen doen. Wat jou het beste uitkomt.

Je kan eventueel een drupje lijm in het midden plaatsen voor wat extra stevigheid. En later zelfs wat tussen de blaadjes doen om er meer vorm aan te geven.

Dan komt het leuke werk. Welke kleur ga jij of je kind kiezen? Of ga je voor regenboogbloemen? Alleen een rand(je) zoals op de foto, of ga je ‘all the way‘ met stippen en lijnen?

De meest realistische vond ik de bloem met het fijnste randje. Maar de knallende vond ik de zwart met wit. Maak wat verschillende voor de lol. Ga met de stift langs elk randje in de bloem voor meer diepte te creëren. Hoe harder je drukt met de stift, hoe dikker de rand wordt. Ga je voor gewoon papier, dan zal dat verschil minder snel zichtbaar zijn.

En dat is het! Gebruik een toiletrol als vaas. Maak er een mega boeket van in de kinderkamer. Je kan de bloemen ook in een bolvorm maken zonder de satéstokjes en leuk ophangen. Of maak ze heel klein voor poppen.

Natuurlijk kan je ze ook een feestelijke look geven met glitter, pailletten en glimmende linten. en ook de stokjes kunnen groen gemaakt worden met papier of stift. Genoeg opties.

En wie weet, als je erop uitgekeken bent, dan kan je ze misschien weer recyclen.. 🙂

Veel knutselplezier!

Ben je op zoek naar een andere hobby, klik dan hier voor een leuk overzicht. Of wil je liever professionele papieren bloemen maken, lees dan dit interview voor wat inspiratie.

Advertentie

2 gedachtes over “DIY Bloemen van Toiletpapier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s