Unieke Papieren Kunstbloemen in je Huis | Mini-Interview met Anouk Böhmer

Unieke Kunstbloemen

Kunstbloemen zijn speciaal

Iedereen houdt van bloemen in huis (zo niet, dan wordt dat hoog tijd! 😉), maar ze zijn helaas zo vergankelijk. Ze ruiken vaak heerlijk, maar na een week, misschien twee weken, heeft het meer weg van een begraafplaats. Zowel qua geur, als de looks. Als je geregeld een boeketje aanschaft, dan kan dit een flinke aanslag zijn op je portefeuille.

Gelukkig bestaan er mensen die een groot talent hebben om levensechte kunstbloemen te maken. Sommigen maken ze met stof en anderen van papier. Er gaat veel werk in zitten, meestal zit er een verhaal achter en ze zijn altijd uniek.

Anouk is zo’n prachtig mens met passie voor papieren bloemen en ik mocht een mini-interview met haar houden. Zo leuk! Dus op naar haar antwoorden…

Unieke Kunstbloemen

Als eerste, kan je ons iets over jezelf vertellen?

Ik ben Anouk Böhmer en woon en werk vanuit mijn huis in Herpen, Noord Brabant. Al heel mijn leven woon ik in Brabant en ik hou echt van deze provincie. Even naar een grote stad vind ik leuk, om dan daarna weer lekker snel gemoedelijk thuis te komen in het dorp. 

Waar komt jouw creatieve passie vandaan? En waarom juist met bloemen?

Eigenlijk ben ik heel mijn leven al een creatieve denker en soms ook maker geweest. Maar dit uitte bij mij pas later tijdens mijn schoolperiode. Ik heb het altijd enorm interessant gevonden wat kunstenaars maakten en de tekenlessen op school vond ik erg leuk.

De bloemen zijn gekomen doordat ik een artikel over papieren bloemen had gelezen en besloot toen er zelf mee aan de slag te gaan. Ik begon dit te delen via social media en hier werd zo tof op gereageerd, dat ik hierdoor in januari gestart ben met mijn bedrijf. 

Je hebt een eigen webshop, kan je daar iets meer over vertellen? Hoe is deze tot stand gekomen?

Toen ik in januari mezelf inschreef bij de KvK wist ik al meteen dat ik een webshop wilde starten en ging hier gelijk mee aan de slag. Ik kreeg steeds vaker de vraag of ik mijn bloemen ook verkocht en hierdoor wist ik dat de webshop nodig zou zijn.

Ik heb gekozen voor een website die je gemakkelijk zelf kan bouwen, omdat ik toen niet het geld en de benodigde kennis had om deze helemaal te laten bouwen door een expert. Wie weet in de toekomst, voor nu vind ik dit de perfecte oplossing. 

De producten in je webshop zijn allemaal uniek en vaak is er maar een van elk product te koop. Blijft dit in de toekomst ook zo of hoop je dit met eventuele hulp uit te breiden?

Ik wil wel graag vasthouden aan het unieke karakter, zodat je echt altijd iets unieks in huis hebt. Ook is het zo, omdat al mijn bloemen natuurlijk met de hand zijn gemaakt, ze altijd van elkaar zullen verschillen. Ook als ik zou uitbreiden. 

Neem je ook opdrachten aan van klanten?

Ja, dat is eigenlijk mijn grootste inkomstenbron; maatwerk. Ontzettend leuk om te doen! Zo heb ik al voor diverse bruiloften bloemen mogen maken, maak ik props op maat en mocht ik twee geweldige planten maken voor een expositie van een kunstenaar.

Juist het maatwerk zorgt ervoor dat ik mezelf blijf uitdagen, want de wensen van klanten zijn vaak anders dan je zelf zou doen en dat maakt het enorm leuk!

Hoelang ben je gemiddeld bezig met een creatie? Kan mij voorstellen dat het werk is waar veel geduld bij komt kijken.

Absoluut! Er zijn bloemen die ik in een half uur klaar heb en waar ik verder weinig kleurdetails in aanbreng. Hoe gedetailleerder ik werk hoe langer ik bezig ben. Zo kan ik met een dahlia wel acht uur bezig zijn, terwijl een prachtige klaproos me misschien 40 minuten kost. 

Als een lezer ook graag creatief aan de slag wil gaan met papier, wat is jouw advies? Is dit werk voor iedereen geschikt?

Ik denk dat je veel geduld moet hebben, leergierig moet zijn en heel veel bloemen maken. Elke bloem wordt mooier naarmate je hem vaker maakt. Een leuk en simpel bloemetje kan iedereen maken, maar wil je het meer natuurgetrouw maken dan komt er een stuk meer bij kijken.

Mijn advies zou dan ook zijn; begin er aan en ga door, ook al ben je tevreden, maak er nog een. Dan zul je zien dat je steeds beter wordt!

Gewoon even nieuwsgierig, maar is jouw woning ook helemaal versierd met bloemen? Of is het puur alleen voor het werk en hobby?

In het begin had ik nooit eigen werk in huis staan, het voelde een beetje vreemd om naar mijn eigen werk te kijken. Ook ben ik nogal perfectionistisch en dan blijf ik kijken naar de verbeterpunten. Toevallig ben ik laatst toch begonnen met bloemen neer te zetten waar ik echt trots op ben, die verkoop ik ook niet. Die blijven lekker van mezelf!

En tot slot, wat zijn jouw toekomstverwachtingen? Nog bloemenwensen die uit moeten komen?

Ik hoop ontzettend dat ik Nederland kennis kan laten maken met mijn bloemen en dat ik de kans krijg om veel vrolijkheid in huizen te krijgen. Het zou geweldig zijn als ik nog mag meewerken aan een standbouw met mijn bloemen.

Ook zou ik nog graag etalages aankleden en wil ik mijn stationery lijn verder uitbreiden. Het is te gek om mijn papieren bloemen op kaarten en inpakpapier te zien, ik hoop hier echt een mooi merk van te kunnen maken!

Unieke Kunstbloemen

Een echt bloemenmeisje!

Heb jij ook interesse om zelf bloemen te maken, dan hoop ik dat dit net even de motivatie is om van start te gaan. Wanneer je iets wil creëren, wat dan ook, dan zal je altijd eerst moeten beginnen.

Anouk, heel erg tof dat je je verhaal met ons wilde delen. Ik hoop (en verwacht het eigenlijk ook), dat wij nog veel van je werk mogen zien. Wens je heel veel succes en vooral heel veel plezier met je werk. 😊

Wie haar andere werk wil bewonderen, raad ik aan een kijkje te nemen op haar Instagram of meteen even spieken in haar webshop.

Photocredit Anouk Böhmer

7 gedachtes over “Unieke Papieren Kunstbloemen in je Huis | Mini-Interview met Anouk Böhmer

  1. Hoewel ik het mooi vind qua resultaat, toch houd ik het op m’n wekelijkse boeketje verse bloemen. In het bijzonder nu, met al die mooie tulpensoorten. Love them, flowers.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s