Pannenkoek met Roomkaas, Frambozenjam en Pistachenoten

Verwen jezelf met een luxe pannenkoek

Wie lust er nou geen pannenkoek? Met poedersuiker of stroop. Maar je kan zoveel meer doen met deze smakelijke hap. Zoals met dit recept. Eenvoudig, snel klaar en toch dat luxe gevoel. Je kan deze in plakjes snijden, zowel gelijk als na een paar uur gekoeld te zijn in de koelkast. Maar je kan het ook zo eten zoals je gewoonlijk doet. Of als een klein hapje voor de visite (dan wel een paar uren in de koelkast laten staan).

Ingrediënten voor 1 middelgrote pannenkoek:

  • 1 middelgrote koude pannenkoek
  • roomkaas
  • frambozenjam
  • circa 15 pistachenoten

En zo maak je hem klaar:

Hak ongeveer 10 pistachenoten in fijne stukjes en bewaar de rest.

Smeer de pannenkoek royaal in met de roomkaas en doe vervolgens hetzelfde met de frambozenjam. Ik had deze zelfgemaakte jam toevallig in huis. Ooit gekregen van mijn lieve tante. Maar in principe kan je ook bijvoorbeeld aardbeien- of bosvruchtenjam gebruiken. Als het maar zoet is. En de roomkaas kan ook vervangen worden door hüttenkäse.

Strooi dan de gehakte pistachenoten erover. Rol de pannenkoek vervolgens op. Ik deed dit met wat folie, zodat ik de rol wat strakker kon aandrukken. Wanneer je de rol daarna een paar uren in de koelkast zet, zal het makkelijker te snijden zijn en zijn vorm beter houden.

Ik had natuurlijk geen geduld. Smaakte er niet minder om. Strooi als laatste de hele pistachenoten erover en je mag smullen! 🙂 Eet smakelijk.

5 gedachtes over “Pannenkoek met Roomkaas, Frambozenjam en Pistachenoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s