Vintage Ambrosia Salade op de Makkelijk manier!

Vintage Ambrosia Salade op de Makkelijk manier!

Ambrosia salade is typisch Amerikaans

Ambrosia salade is de vintage Amerikaanse variant van een fruitsalade zoals wij het hier kennen. Hier zie je vooral met de feestdagen een fruitbowl tevoorschijn komen. Meestal gemaakt met gemengd fruit uit blik. Vaak doen we er nog een dot slagroom bovenop. Lekker! Maar deze is misschien nog lekkerder…. (ik ben inmiddels al overtuigd).

Online kwam ik diverse variaties tegen, waaronder die van The Daily Connoisseur, maar ik kon het niet laten mijn eigen draai eraan te geven. En het resultaat was verrukkelijk. Wanneer je van fruitsalades en kwarktaart houdt, dan is dit het makkelijke toetje, tussendoortje en zelfs bijgerecht.

Vintage Ambrosia Salade op de Makkelijk manier!

Op naar het recept! Heb je 5 minuten?

Afhankelijk van de portiegrootte, schat ik dit recept voor circa 4 tot 6 personen. Vul gerust met meer aan indien nodig, dit recept is zeer vergevingsgezind.

Ingrediënten:

  • Groot blik fruit cocktail
  • Klein blikje mandarijnen
  • Klein blik abrikozen
  • 200 Gram crème fraîche
  • Handje pecannoten
  • Flinke hand mini-marshmallows
  • Paar eetlepels kokosrasp

Eerst laat je alle fruit uitlekken en bewaar je de zoete sap waarin dit zat. Snij de abrikozen en pecannoten in kleine stukjes.

Doe het fruit, pecannoten en de mini-marshmallows samen in een grote kom.

Dan kan de crème fraîche in een ander kommetje en roer deze met wat van de overgebleven sap helemaal glad. Ik heb ongeveer 7 eetlepels sap gedaan. Tussendoor proeven is geen straf. 😉 Doe er vervolgens ook nog de kokosrasp erdoor.

Meng vervolgens de de fruitsalade met de crème fraîche. Je kan dan gelijk je slag slaan, of je zet het een paar uren weg in de koelkast. Wanneer je dit recept met vers fruit wil maken, dan eerst wegzetten in de koeling om de smaken samen te laten komen. Ook kan je de crème fraîche vervangen voor het oorspronkelijke ingrediënt sour cream.

Serveer het in een leuk schaaltje of glas, wanneer je het als toetje wil eten of op een bord naast een lekker stukje kip of vlees. In vijf minuten klaar en gegarandeerd een hit met de feestdagen. En ook de kinderen zijn er dol op.

Geniet ervan!

Vintage Ambrosia Salade op de Makkelijk manier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s