Waar vind je leuke Boeken?

Leuke boeken

Wereld vol met boeken

En nog zijn we vaak op zoek naar al die leuke boeken. De zoektocht alleen al kan een vreemde voldoening geven. Een echte fanatiekeling begrijpt denk ik wel wat ik bedoel. Even in een bibliotheek sneupen, geeft al het gevoel van een leuk uitje. Iets speciaals. Bijna als schatzoeken.

Alleen zijn de tijden momenteel niet echt gunstig. Het laatste waar ik nu zin aan heb, is rondhuppelen tussen mensen en met z’n allen al die schatten aanraken. Online is nu veel interessanter. Niet perse leuker. Hoewel…

Online loop je regelmatig tegen boeken aan, waar je anders misschien niet aan gedacht zou hebben. E-books die je gelijk kan lezen en zelfs gratis boeken scoren. Je bent ook gelijk op de hoogte van de populairste boeken en boeken die net zijn uitgekomen of binnenkort verkrijgbaar zijn.

Gratis Zomerboeken

Zo bestaat er de VakantieBieb. Met deze app kan je in de zomermaanden gratis boeken downloaden. Je hebt niet perse een e-reader nodig, om deze goed te kunnen lezen. De actie is nog geldig tot september. Ik heb nog vijf boeken te gaan, wish me luck!

Dit is overigens niet dezelfde app als die van de gewone bieb, waar je jaarlijks een bedrag voor moet betalen. Wat natuurlijk altijd een goede keuze is. Ook kan je via de Google Playstore e-books downloaden. De prijzen variëren en er zijn ook veel gratis opties.

Gratis e-books en Audibooks het hele jaar door

Een andere app die ik zelf gebruik is Oodles, met meer dan 50000 gratis e-books en audiobooks boeken in het assortiment. Ik ben er nog niet aan toegekomen deze te testen, gezien de hoeveelheid wat nog op mij wacht, maar het ziet er veel belovend uit.

Gratis Bijbel lezen of luisteren

Daarnaast heb ik ook de Bijbelapp geïnstalleerd. Deze vind ik vooral handig in gebruik als audiobook. Zo luister ik dagelijks een paar hoofdstukken en kan ik bijvoorbeeld tegelijkertijd werken of rustig ontbijten in de ochtend. Handig wanneer je ogen ’s ochtends nog te dicht zitten om te lezen. 😉

E-book of een papieren boek

Papieren boeken blijven natuurlijk, voor mij dan, het allerfijnste om mee te werken. Ondanks dat ze vaak veel ruimte in beslag nemen, meestal maar een keer worden gelezen en niet zo milieubewust zijn, hebben papieren boeken gewoon iets meer. Maar dat kan natuurlijk ook iets persoonlijks zijn. En een e-reader heeft ook wel iets. In ieder geval een stuk lichter in het gebruik.

Papieren boeken kan je dus lenen bij de bieb, maar ook goedkoop scoren op een vlooienmarkt, marktplaats en online. Tenzij je altijd de nieuwste en populairste wil aanschaffen, zoals deze schatten. Regelmatig zijn er ook boeken in de uitverkoop bij de lokale boekenzaak of supermarkt.

Boeken ruilen of lenen

En wat dacht je van ruilen of lenen? Je hebt vast wel vrienden of leuke buren met nog wat boeken in hun kast. En grote kans dat zij ook iets van jou willen lezen!

De boeken die ik nu lees zijn ‘De stilte van de witte stad‘ (nog een maand via de VakantieBieb), ‘Onder de olijfboom‘ en nog een paar van Joyce Meyer, waaronder ‘Een goed begin van je dag’.

Dit zijn waren mijn tips voor deze keer. Maar ik vermoed dat er nog veel meer te ontdekken valt. Heb jij nog leuke tips?

Gelukkig is het mooi weer buiten!

Advertentie

2 gedachtes over “Waar vind je leuke Boeken?

  1. Oodles ken ik niet! Ik leen graag boeken bij de (online) bibliotheek. Verder koop ik wel eens in de zoveel maanden een boek bij de boekhandel hier als de bieb het boek niet heeft en ik het heel graag wil lezen. Soms leen ik een boek uit als vrienden een blogpost van mij hebben gelezen over een boek dat zij willen lezen. En soms bezoek ik een boekenmarkt. Ik kan dan echt een hele dag door boeken snuffelen. Dat vind ik heel leuk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s