Microneedling | mijn Dermaroller Ervaring

Microneedling…ben je gek?

Mijzelf toetakelen met wat naalden in mijn gezicht, never nooit niet. Het eerste wat erin mij opkwam toen ik over microneedling hoorde. Wat ze tegenwoordig al niet bedenken om mooi te blijven. Maar het bleef ook kriebelen.

Hoewel ik in puur natuur geloof, geen fanatieke smeerder met allerlei anti-rimpel crèmes, ontkom ik ook niet aan de spiegel die soms behoorlijk confronterend is nu ik de veertig ben gepasseerd. Mijn huid werd wat grauwig van kleur, poriën worden wijder en de stevigheid begint ook af te zwakken. Mooi klaar mee!

Na flink wat tutorials over microneedling op YouTube en ook nog wat blogposten betreft dit onderwerp, begon ik toch te twijfelen. Misschien was het wel de moeite waard en is het toch vrij natuurlijk. De honderden minuscule naaldjes stimuleren de collageen en de huid om zichzelf te herstellen. Of eigenlijk wordt je huid gedwongen. Maar het blijft wel een natuurlijk proces. Min of meer.

Dermaroller 0.3 milimeter 

Dus ik trok de stoute schoenen aan en heb ik mijzelf tot een dermaroller gebruiker gedoopt. Eerst bestelde ik een dermaroller van 0.3 millimeter. Klein beginnen. Zou het niks zijn, dan was het nog maar een klein bedrag dat ik verspild zou hebben. Toen het pakje gearriveerd was, moet ik bekennen, de held dat ik ben, dat het zweet mij in de handen stond. Uren heb ik ernaar gekeken….

Voor dagelijks gebruik

De 0.3 millimeter mag je in principe dagelijks gebruiken, maar na wat online adviezen, besloten dit om de dag te doen. Een huid moet immers wel de kans krijgen om te herstellen en ik ben echt te lui en te vergeetachtig voor dagelijkse schoonheidsrituelen.

Online zal je vaak zien dat er dure oliën gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld een vitamine C serum, om het proces voor huidverbetering te versnellen. Hiermee heb ik (nog) niet geëxperimenteerd. Simpelweg omdat ik eerst wil testen of de huid ook verbeterd zonder toevoegingen. Puur natuur… Wel heb ik in de eerste weken de huid na de tijd ingesmeerd met biologische kokosolie.

Dus ja, na uren ernaar gekeken te hebben, besloot ik geen watje meer te zijn. Eerst heb ik de dermaroller ontsmet met alcohol en toen mijn gezicht onder handen genomen. Online hoorde ik het merendeel zeggen dat je voorhoofd het pijnlijkste moet zijn.

Ik denk dat ik daar weinig zenuwen heb zitten, want voor mij is het amper irritant te noemen. Totdat ik het stukje onder mijn neus begon te rollen, ai… gevoelig. Maar dat was de tweede keer al een stuk minder.

Dat was dan ook het enige stukje wat echt gevoelig was. Omdat je meerdere keren over een plek moet rollen, wordt het gevoel irritant en je huid wat rood. Microneedling viel reuze mee. Misschien dat het ook met je pijngrens te maken heeft, maar als jij jezelf kan epileren zonder te gillen, dan valt dit ook mee.

Dermaroller 0.5 milimeter

Omdat de 0.3 millimeter wel geschikt is voor huidverbetering, dus voor een gezondere uitstraling, kleinere poriën en ja zelfs voor de groei van je wenkbrauwharen, maar niet voor het aanmaken van collageen, besloot ik ook een dermaroller te bestellen van 0.5 millimeter.

Nodig voor het aanmaken van collageen

De collageen is nodig voor stevigheid en de 0.5 millimeter is het minimale wat je daarvoor nodig hebt. Ook voor rimpels is deze meer geschikt. Voor de kleinere rimpels trouwens. Maar ik heb geen zin om groter naalden erin te prikken zonder het inschakelen van een professional.

Dermaroller

De dermaroller van 0.5 millimeter heb ik nu twee keer gebruikt. Gezien het aanmaken van nieuw collageen minsten veertig dagen duurt, kan je je voorstellen dat ik weinig hierover kan zeggen. De schokkende resultaten die mensen hebben, ook met de behandeling van hun acne, duren vaak toch minstens een half jaar. Wellicht langer.

Maar wat de pijn betreft, moet ik zeggen dat ik niet veel verschil heb gevoeld met die van 0.3 millimeter. Deze roller mag je maar eens in de drie weken gebruiken. Je wil natuurlijk je huid niet verpesten.

Persoonlijk wacht ik ook een aantal dagen voordat ik de andere weer gebruik. Daarbij mag je de 0.5 millimeter ook niet onder je ogen gebruiken, omdat de huid daarvoor veel te dun is. Dus ik vind twee verschillende in huis ideaal.

Eerst testen of het iets voor je is

Zoals ik al zei, wou ik eerst weinig geld eraan besteden om het uit te testen. Daarbij heb ik wel gekeken naar de reviews en die waren positief. Dat vind ik wel belangrijk bij zoiets als dit. Je maakt immers kleine wondjes in je huid.

Maar ook ik ben er positief over en ik zie het nut er niet van in om dure dermarollers aan te schaffen. Zeker niet als je je bedenkt dat je ze ongeveer na vijftien behandelingen het beste kan vervangen. Met de 0.3 millimeter is dat ongeveer om de twee maanden, wanneer je deze twee tot drie keer per week gebruikt. En met de 0.5 millimeter ongeveer eens per jaar.

Resultaat van microneedling

Maar dan wil je vast ook weten of er al verschil te zien is. Ik vind van wel. Mijn huid ziet er gezonder uit dan voorheen. Bij mijn bovenlip zat al jaren een heel klein zwart kopje en hij wilde maar niet vertrekken ;( , maar had toch na de eerste behandeling al de benen genomen. Yesss!

Wenkbrauwharen groeien beter

Ook had ik minstens zestien jaar aan een wenkbrauw een stuk minder haargroei, wegens een piercing die ik daar ooit had zitten. Lang geleden. Denk dat er door het piercen een aantal haarzakjes niet meer functioneerden.

Na twee keer rollen begon het weer te groeien en nu twee maanden verder, is het haar daar nog mooier dan bij de andere wenkbrauw. Hoef het nu niet meer apart in te kleuren met poeder om het gelijk te krijgen.

Huidversteviging heeft tijd nodig

De stevigheid van mijn huid is op dit moment nog wat twijfelachtig en voordat ik daar een uitspraak over ga doen, wil ik het minsten een half jaar gebruiken. Dan volgt er een update.

Met name de gebieden waar later de hamsterzakjes komen, wil ik aanpakken. De bekende lijnen vanaf de neus langs de mond, die ik heb ik amper, maar hamsterzakjes zitten in de familie. Ik ving laatst een glimp op in een bepaald licht… laat ik het zo zeggen: in de toekomst word ik een hamster! Tenminste….

Strijd tegen huidveroudering

Huidveroudering tegengaan is natuurlijk een race tegen de klok. Je kan het niet voorkomen. Zelfs niet met operaties en botox. Al helemaal niet met crèmes. Dat is het leven nou eenmaal en een proces waar iedereen met een beetje geluk doorheen mag gaan.

Maar er zijn wel manieren om je huid er beter uit te laten zien. Een gezonde stralende huid met rimpels ziet er in mijn ogen nog altijd beter uit, dan een ongezonde huid zonder rimpels.

Wie er gezond uitziet, heeft altijd een jeugdige en mooie  uitstraling. Deels door voedsel en je leefstijl, een deels door wat hulp van buitenaf.

Heb jij ook ervaring met microneedling of zeg je nee, moet er absoluut niet aan denken?

Inmiddels geïnteresseerd? Dan zijn dit de dermarollers die ik zelf gebruik:

0.3 mm en 0.5 mm 

Advertentie

7 gedachtes over “Microneedling | mijn Dermaroller Ervaring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s