Geroosterde Broccoli Snack

Geroosterde Broccoli Snack

BROCCOLI UIT DE OVEN

Broccoli maken kan op verschillende manieren. Meest bekende is broccoli koken, maar broccoli uit de oven is minstens zo lekker. Misschien nog wel lekkerder. Ik had even de tijd om te experimenteren. Zonder springende kids om mij heen en een lieve beestenboel dat vredig lag te slapen. Alle tijd voor een gezonde broccoli snack. 

Broccoli is gezond

Dus het is een verantwoorde snack. Hoewel dit recept ook prima past bij andere dagelijkse maaltijden. Broccoli bevat sulforafaan, wat de cellen in ons lichaam ondersteund en hiermee preventief kan werken tegen kanker. En het helpt ook nog eens om onze bloedvaten gezond te houden.

Daarnaast bevat het veel antioxidanten, handig in de strijd tegen de tekenen van ouderdom. Inmiddels hard nodig 😉 Werkt goed tegen een verhoogd cholesterolgehalte en bevat ook nog eens calcium en vitamine K. Dus goed voor de botten! Scheelt later weer een wandelstok. En er zijn nog meer gezondheidsvoordelen ….

Recept met Broccoli

Geroosterde Broccoli Snack

Laten we gelijk beginnen! 

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote tot grote broccoli
  • diep bord voor een derde gevuld met broodkruim
  • 2 eieren
  • eetlepel chilivlokken
  • eetlepel kerriepoeder
  • zeezout naar smaak
  • scheut olijfolie extra vierge

Geroosterde Broccoli Snack

Broccoli Snack maken

En zoals ik het graag wil hebben: een simpel recept om klaar te maken!

Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) en bekleed een grote ovenschaal of bakplaat met een vel bakpapier. En als je dat niet in huis hebt, dan een beetje met olie invetten.

Ik ben trouwens zeer content met mijn oven, die ik vorig jaar had aangeschaft voor een zachte prijs. Had er al eens eerder naar gelinkt, maar voor wie nog zoekende is, check deze eens

Snijd de broccoliroosjes van de stronk af en was deze goed schoon. De stronk niet weggooien, want die kan je later in blancheren en in stukjes invriezen voor soep. 

Doe het broodkruim samen met de kruiden in een diep bord en meng het goed door elkaar. Doe de twee eieren met een scheut olijfolie in een ander diep bord en roer dit ook goed door elkaar. 

Dip de broccoliroosjes in het ei. Alleen de het roosje, niet de stengel. Maak een draaiende beweging, zodat het eimengsel er goed op blijft zitten. Dip het daarna gelijk in het broodkruim en zorg ervoor dat alles waar ei zit, goed bedekt wordt. 

Herhaal dit met alle broccoliroosjes en leg ze dan op de bakplaat of in de ovenschaal. Leg ze niet tegen elkaar aan. 

Inmiddels zal de oven goed opgewarmd zijn en dan kan je de schaal in het midden van de oven schuiven en de broccoli circa 15 tot 20 minuten laten roosteren. Hou het wel in de gaten, want het kan heel snel verbranden. 

Dat was mijn broccoli recept!

Van het overige eimengsel heb ik een eitje gebakken en erbij geserveerd. Wij gooien hier zo weinig mogelijk weg. Beter voor het milieu en onze beurs. 

Eet smakelijk alvast en houd mij op de hoogte, mocht je het klaargemaakt hebben. Eventuele suggesties zijn ook altijd welkom! 😉 En voor de liefhebber van gezonde snacks, is hier nog een lekker recept

 

 

5 gedachtes over “Geroosterde Broccoli Snack

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s