Fashionista Kunst op Papier door Lalana Arts

Fashionista Kunst op Papier door Lalana Arts

FASHIONISTA ART OM BIJ WEG TE DROMEN


Het is weer interview tijd, tijd voor wat inspiratie. Het verbaasd mij telkens weer, wat voor leuke verhalen erachter wegkomen. Verhalen die ik ook niet van tevoren weet.
Ik zie mensen hun werkzaamheden of kunst voorbijkomen en dan wordt ik nieuwsgierig naar wat daarachter schuilt. Zo ook deze keer bij de prachtige fashionista kunst op papier.
Bijna twee maanden heb ik er op moeten wachten, want deze dame heeft het druk… en terecht! Lees gauw mee…

Fashionista Kunst op Papier door Lalana Arts

Mini interview met Lalana Arts

Kan je ons iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Svetlana Leonteve, maar je mag mij Lana noemen. 😊

Ik ben geboren in Rusland, in een klein stadje in het Verre Oosten, dat erg dicht bij China en Japan ligt. Het is 10000 kilometer verwijderd van Moskou!

Nadat ik voor mijn werk naar China was verhuisd, woonde ik daar vijf jaar lang. Ik heb mijn man daar ontmoet en met hem verhuisde ik naar Brazilië, vervolgens naar Nederland en nu wonen wij tijdelijk in Singapore.

Mijn man is ingenieur en werkt voor verschillende projecten over de hele wereld. Terwijl ik hem volg, werk ik zelf als freelancer voor mode-illustratoren.

Naar mijn mening heb je erg veel talent. Het kan haast niet anders zijn dat je heel veel passie hebt voor wat je doet. Wanneer is dit ontstaan?

Heel erg bedankt voor de complimenten! 😊

Toen ik klein was, vond ik het al heerlijk om te tekenen en kleding te maken voor mijn poppen. Ik denk dat ik werd geïnspireerd door mijn moeder.

Zij is een patroonontwerpster voor dameskleding. Ik heb enige tijd bij haar op de werkvloer doorgebracht en zag hoe zij patronen ontwierp en textiel op maat maakte. Zelf hield ik ervan om jurken te tekenen en mijn moeder hielp mij om ze te maken voor mijn poppen of voor mijzelf.

Toen mijn ouders mijn interesse zagen voor tekenen, hebben ze mij naar de kunstacademie gestuurd. Daar heb ik vijf jaar lang gestudeerd. Daarna studeerde ik voor modeontwerpen aan de universiteit. Het waren zes gelukkige jaren met creativiteit, schetsen, schilderen, knippen, naaien….

Toen ik afstudeerde aan de universiteit, kreeg ik een baan aangeboden in China door een kledingbedrijf in de detailhandel. Daar heb ik meer dan vijf jaar in het ontwerp- en productiegebied gewerkt.

Maar op een gegeven moment raakte ik uitgekeken op kantoorwerk en begon ik te dromen over een freelance baan om onafhankelijk te zijn van een locatie. En toen kwam mijn droom uit dat ik mijn 9-6 baan moest opzeggen en ging verhuizen wegens de baan van mijn man.

Maar wacht…  In het begin had ik in een nieuw land nog geen werk, geen vrienden en ik wist niet waar ik moest beginnen. Aangemoedigd door mijn man, besloot ik mijn potloden en aquarellen op te halen en een MODE-ILLUSTRATOR te worden! Ik opende mijn Etsy-winkel en uploadde wat illustraties, wat na twee weken mijn eerste verkoop opleverde. Ik was zooooo blij!

Elke dag tekende ik, werd de winkel gevuld en ik maakte Social Media accounts aan op Instagram, Facebook en Pinterest. Op een gegeven moment begon ik aangepaste bestellingen te maken voor klanten wereldwijd en ik ben zo ontzettend dankbaar voor deze mensen!

Fashionista Kunst op Papier door Lalana Arts

Fashionista Kunst op Papier door Lalana Arts

Nu jouw werk verkocht wordt op Etsy, zie je het inmiddels ook als een bedrijf of meer als een goedlopende hobby?

Ik zie het absoluut als mijn bedrijf en Etsy is een geweldig platvorm om te starten met minimale investeringen.

Iets nieuws creëren, hoe zit dat proces bij jou in elkaar?

Ik begin altijd met het verkennen en verzamelen van ideeën. Wat mij vooral inspireert zijn reizen, schoonheid op allerlei manieren, het dagelijkse leven en natuurlijk mode. Dagdromen of willekeurige afbeeldingen op mijn telefoon online bekijken. Ideeën worden uitgetekend in mijn schetsboek en van daaruit begin ik het concept verder te verkennen.

Daarna verklein ik het concept en schets ik meer gedetailleerde composities. Daarbij maak ik gebruik van zachte pastelkleuren, aquarelpotloden en waterverf om mijn illustraties te maken. Tenslotte digitaliseer ik het ontwerp en maak ik het af in Photoshop of Procreate (toepassing voor Apple).

Ik zag ook een mooie kalender voorbij komen, kunnen wij hier meer van verwachten in de toekomst?

Ja, ik ben van plan om in de toekomst meer producten uit te brengen met mijn illustraties daarop afgebeeld. Zoals mokken, telefoonhoesjes, kussens…

Fashionista Kunst op Papier door Lalana ArtsFashionista Kunst op Papier door Lalana Arts

Wat zijn jouw doelen en dromen voor de toekomst?

Ik zou heel graag mijn eigen website willen maken, wereldwijd meer klanten willen bereiken en de kans willen krijgen om samen te werken met high-end merken. Ook zou ik graag mijn eigen studio openen en een team inhuren om mijn bedrijf te laten groeien.

Mijn lezers hier houden van de interviews, vooral omdat deze mensen inspireren hun dromen en passies te volgen. Wat is jouw advies voor hun wanneer zij ook interesse hebben om een eigen bedrijf te beginnen?

Ik zou adviseren om niet bang te zijn om te beginnen en denk niet, dat een eigen bedrijf betekent dat je veel moet investeren als je net begint. Nu met het internet en met Social Media hebben we ontzettend veel kansen!

Daarbij is het ook belangrijk om datgene te doen waar je echt hartstocht voor hebt. Dat helpt om het niet zo makkelijk op te geven, wanneer er moeilijke momenten komen. Het is een groot geluk om geld te kunnen verdienen met iets, dat je zelfs gratis zou doen.

Fashionista Kunst op Papier door Lalana Arts

Nog een tip voor beginners die net zo goed als jou willen tekenen?

Oefenen en nog eens oefenen! Teken alles en overal. Bekijk online tutorials, raak geïnspireerd door andere kunstenaars. Tijdens het proces zal je uiteindelijk je eigen stijl vinden. 🙂

Wat een prachtige reis naar dit eindresultaat, althans voor nu. Kunst op papier, gemaakt met veel plezier!

Lana, ontzettend leuk dat je toch de tijd kon vinden om hieraan mee te werken en ons enorm inspireert om te doen waarvoor we geroepen zijn of om hierachter te komen. Bedankt en ik hoop dat wij nog veel van jou gaan zien in de toekomst!

En als jullie nog meer werk van Lana willen zien, dan kan dat op haar INSTA en daar vind je ook gelijk de link naar haar Etsy shop. Hoop dat je ervan genoten hebt. Tot de volgende keer!

Ps. Het kan zijn dat het wat rustig is daar op haar account, want er is een mini-Lana onderweg. Zou zomaar kunnen dat ze de 17e deze maand arriveert. Maar dat weet je niet van mij 😉

var bol_sitebar={“id”:”bol_1571753258419″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000018790868″,”familyId”:””,”site_id”:”48042″,”target”:true,”rating”:true,”price”:false,”deliveryDescription”:false,”button”:false,”link_name”:”Wacom%20Intuos%20Pro%20Pen%20Touch%20grafische%20tablet%2050…”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlink.js

3 gedachtes over “Fashionista Kunst op Papier door Lalana Arts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s