MET DEZE SPINAZIESALADE KOMT DE STOFWISSELING GOED OP GANG!
En de stofwisseling goed op gang brengen na de feestdagen en de jaarwisseling, is echt geen slecht idee. Ik spreek natuurlijk voor mijzelf, maar ik heb het vermoeden dat jullie hier ook achter staan. Een goed begin, begint immers met een goede maaltijd. Met een spinaziesalade. En voor degenen die mij nog niet volgen op Instagram, alsnog een gelukkig en gezond 2019 gewenst!
Dan nu naar het recept ↓
Ingrediënten spinaziesalade voor 1 persoon:
- handvol bladspinazie
- circa 5 snoeptomaatjes
- circa 5 plakjes komkommer
- halve eetlepel chiazaad (heel gezond)
- 2 eetlepels van melange met sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten en hennepzaad (ik heb dit zelf in een bak gemixt met elkaar, zodat ik hier telkens wat uit kan scheppen)
- klein handje ongezouten notenmelange (ook dit valt te mixen in een bakje)
- naar smaak wat kruidenmelange (yep, ook in een bakje gedaan en ingevroren…ideaal) van bieslook, peterselie en basilicum. Op zoek naar goede diepvriesbakjes? Klik dan hier.
- 2 eetlepels geraspte geitenkaas
Voor de dressing:
- scheut balsamico azijn
- scheut olijfolie extra vierge
- scheut sesamolie
- theelepel chilivlokken (wil je het goed pittig, verdubbel dan de hoeveelheid)
- snuf zeezout
- theelepel kurkuma
- optioneel: honing
Zo maak je het klaar ↓
Nog even vooraf: als je alles liever in kleine stukjes wil hebben, dan kan dat altijd natuurlijk. Persoonlijk hou ik van wat grovere ingrediënten op mijn bord, wat betekent dat ik er ook langer over doe om het op te eten. En dat scheelt weer aanzienlijk in de calorieën 😉 Met de ongesneden bladspinazie is een grote kom aan te raden.
Oké, klaar voor een ENERGYBOOST?
Leg de spinazie gewoon zigzag verdeeld in een kom. Leg dan de komkommerplakken en tomaten erop.
Verdeel dan de chiazaad en de zaden- en pittenmelange erover. Daarna de noten en de kruiden. Je mag het door de spinaziesalade husselen, maar hoeft niet.
Wanneer je dit gedaan hebt, kan de geitenkaas erop.
Roer al de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Als je de dressing ietwat dikker wilt hebben, doe er dan een klein scheutje honing erbij. Verdeel het zigzag over de salade.
Simpel, maar lekker.
Tip: wanneer je de geraspte geitenkaas niet elke dag gebruikt en ook niet wil weggooien, doe het dan net als mij in de vriezer. Werkt perfect 😉
Eet smakelijk!