Natuurlijk Licht in je Woning laten Schijnen

Natuurlijk Licht in je Woning laten Schijnen
Sponsored post

NATUURLIJK LICHT VOOR EEN MOOI RESULTAAT


Wat mij betreft gaat er niets boven natuurlijk licht. Tenminste voor overdag. Zelf woon ik in een prachtig appartement met twee verdiepingen, maar het licht laat hier te wensen over. Te weinig ramen die ook nog eens te klein zijn voor het oppervlak. Helaas ook een huurwoning, dus verbouwingen zitten er niet in.

Wanneer je een koopwoning hebt, hoeft dat niet het einde van het verhaal te betekenen. Voor meer natuurlijk licht zijn er oplossingen te bedenken, zoals een lichtkoepel laten plaatsen. Ik heb het resultaat hiervan al bij meerdere mensen mogen bewonderen en het ziet er niet alleen prachtig uit, het werkt voor het lichteffect ontzettend goed.

Perfect voor de donkere dagen

Nu de luchten weer vaker triest gekleurd zullen zijn en mensen minder buiten komen, is een portie goed licht wenselijk. Vaak denken we er dan gelijk aan om meer verlichting aanschaffen. Uiteraard ook mooi, want sfeerlicht in de avond is een must.

Maar voor overdag heeft natuurlijk licht een goed effect op ons brein en daarmee ook op ons humeur. En wat is er gezelliger dan het getik van de regen op een raam tijdens een koude herfstdag? Ik heb gelukkig wรฉl een groot nieuw dakraam op mijn slaapkamer en dat slaapt zo ontzettend lekker tijdens een goede bui. Tenzij het hagelt…

Lichtkoepels zijn betaalbaar

Voor de prijs hoef je het niet te laten. Het is misschien niet wat je verwacht, maar lichtkoepels zijn niet zo duur. Laten plaatsen is het duurste, maar een schijntje wanneer je het zelf zou kunnen doen. Of misschien wat hulp van een goede vriend?

Ook al heb ik zelf geen koopwoning, ik kan mij goed voorstellen dat dit uiteindelijk ook een meerwaarde zal zijn voor een huis. Wellicht gaat het in de toekomst meer opleveren, dan wat je erin gestoken hebt.

Laat je goed informeren bij het maken van een keuze

Het is namelijk belangrijk dat er goed gekeken wordt wat het beste bij je woning past. Lichtkoepels zijn te verkrijgen in verschillende varianten, maar voor extra lichtinval zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een megatube. Extra ruimte voor die mooie luchten overdag of om die fonkelende sterren in de nacht te bewonderen.

Ja, ik ben een hopeloze romantische dromer. Maar geloof mij, ik ga geen avond naar bed zonder de sterren bekeken te hebben. Er hangt bewust geen raambekleding voor mijn dakraam, puur vanwege het uitzicht. Mijn slaapkamer is de kleinste kamer in huis en ik ruil hem zeer zeker niet in met de grote slaapkamer van de jongens. Zegt genoeg toch? ๐Ÿ˜‰

Als je de kans zou krijgen, zou jij dan een een lichtkoepel in je huis laten plaatsen?

18 gedachtes over “Natuurlijk Licht in je Woning laten Schijnen

 1. Yes! We are replacing our roof and I have told the roofer I want one over the kitchen and one over the family room. I am looking forward to more natural light.

  Like

 2. Dan is het bij ons warmer daarom de weergoden zijn hier beter gezind. Daar ga ik ook altijd op voort. De beste app als je iets wilt plannen.
  Dan zal je de grens over moeten komen om 5graden meer te hebben hahahah

  Aum Shanthi

  Like

 3. Natuurlijk licht geeft je ook meer energie en gezelligheid. En heb je dat niet of kan je dit niet verwezenlijken in je woning neem dan kaarsjes in plaats van kunstlicht.

  Aum Shanthi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s