‘Brieven uit Londen’ Boekrecensie van Bijzondere Roman

Brieven uit Londen - boekrecensie

Zeventig jaar oude brieven uit Londen


Brieven uit Londen is een aangrijpend boek, dat inzicht geeft hoe het lot een leven drastisch kan veranderen en tegelijkertijd een impact kan hebben op het leven van een ander. Daisy en Claire, twee vrouwen met dromen en wensen. Zeventig jaar tijd zit ertussen, maar hun wegen kruisen elkaar op een bijzondere manier.

Geschreven door Camilla Macpherson. Zij is geboren in Bristol en studeerde kunstgeschiedenis en rechten in Oxford. Maar om dit boek te schrijven, onderbrak zij haar werkzaamheden als advocaat.

Wie kunst weet te waarderen, zit met ‘Brieven uit Londen’ goed

Kunst is precies wat de dames bezighoudt tijdens hun kwellende situaties. Datgene wat hun verbindt en steunt in hun eenzaamheid. Daisy die de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog moet trotseren en Claire die in de rouw is en wanhopig probeert te ontsnappen uit haar benarde situatie.

Brieven uit Londen

Tijdens de koude hongerige dagen in de oorlog, ontmoet Daisy een man in het museum die haar volledige interesse heeft. De ontmoetingen die daarbij komen kijken beschrijft ze uitvoerig in haar brieven. Brieven die Claire later onder ogen krijgt en haar nieuwe inzichten geeft, over het leven van Daisy, maar vooral ook over haar eigen leven.

Het verhaal schiet raak door zijn menselijkheid. Het zet tot nadenken over de gevolgen van intens verdriet en de weg die bewandelt moet worden om weer een sprankje hoop te vangen. Die weg is niet altijd de meest logische of met het hoogste moraal. Omstandigheden zijn niet altijd optimaal of stuurbaar in het leven, maar de pijn bijt zich vast.

Familiegeschiedenis verweven met kunst

‘Brieven uit Londen’ leest soepel weg, is meeslepend en het toont de ware betekenis ‘in goede en in slechte tijden‘.  Over hoe hard liefde nodig is, om het meest pijnlijke te kunnen doorstaan in het leven. Absoluut een aanrader!

Je kan hier dit boek kopen.

Photocredit Canva

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s