Boeken ‘de Slaaprevolutie’, ‘Rivka’ en ‘Slimmer Zoeken op Internet’

Boeken reviews

BOEKEN LEZEN TIJDENS DE ZOMERDAGEN…

is misschien wel de beste keuze die je kan maken om je tijd door te brengen. Want tjonge jonge, wat is het heet. Buiten én binnen! Ja, ik ben een van de weinigen die nog steeds geen airco heeft aangeschaft (tot grote ergernis van mijn kids). Buiten 31 graden en binnen 30 graden. Dus terwijl ik dit schrijf, gutsen de druppels uit mijn haren. Maar ik heb de laatste paar dagen drie boeken uitgelezen in de schaduw en voordat ik alles grotendeels vergeet, moet ik het nu toch maar even aan jullie kwijt.

Rivka van Femmetje de Wind

Een heerlijk boek wat makkelijk leest. Weerspiegeling van het leven vermengd met drama, pijnlijke herinneringen, passies en familieverhalen. Een roman waarin Rivka, een Joodse moeder, op zoek gaat naar antwoorden. Tijdens haar zoektocht komt ze voor nog meer raadsels te staan en verwarring in de liefde. Boeken, boek Rivka

De verwarring speelt vooral op wanneer haar ex-minnaar Daniel weer op het toneel verschijnt. Hoewel dit niet het soort roman is waarbij je het eind al kan raden.

Vooral niet wanneer Rivka erachter komt dat Daniel een geheim op het spoor is dat met haar vader te maken heeft. Een man die getraumatiseerd is door de Tweede Wereldoorlog en wat van grote invloed was op het hele gezin.

Het verleden achtervolgt ons altijd

Een boek waarin duidelijk wordt hoe het verleden, van jezelf als van je naasten, zelfs in het heden en in de toekomst een duidelijke rol kan spelen. Hoe mensen fouten kunnen maken met de beste bedoelingen en dat het leven niet altijd is wat het lijkt.

Aanrader? Ja! Oude liefde roest niet en de beste keuzes in het leven hoeven niet op die liefde gebaseerd te zijn. Een eye-opener. Hoe mensen door omstandigheden worden gevormd, vooral hun karakter en hoe belangrijk familie is. Maar ook sterk je kan worden door tegenslagen en zelfs door oorlog.

*Rivka kan je hier bestellen

De Slaaprevolutie van Arianna Huffington

Een boek waarbij je niet kan stoppen met lezen. Behalve die keer dat ik twee nachten niet kon slapen door de plakkende hitte en slimme steekmuggen. Heel vervelend, maar het gaf maar al te duidelijk aan dat dit boek groot gelijk heeft.

Het gaat over het belang van slaap, rust en herstel. Iets wat bijna iedereen wel weet, behalve de types in de machocultuur waar weinig slaap juist een mannelijk teken is. Dat is het niet! En dit boek vertelt je precies waarom. Boeken - de Slaaprevolutie

Even kort door de bocht: we zitten midden in een ‘slaaptekortcrisis‘. Aan de hand van feiten en cijfers laat Arianna zien wat daar het effect van is, zowel in je persoonlijke leven als op de werkvloer.

Veel mensen menen, waaronder ikzelf een tijdje, dat slaap inleveren je meer gaat opleveren qua productiviteit. Maar de cijfers liegen er niet om, het is zelfs andersom.

De productiviteit vermindert drastisch

Zelfs met meer werkuren, wanneer iemand te weinig heeft geslapen. Je weerstand vermindert, de concentratie verdwijnt en zelfs herstellen van ziektes wordt vertraagd zo niet onmogelijk gemaakt.

Om een gelukkig leven te krijgen, goede besluiten te nemen, productiever te zijn, een beter humeur te hebben, een beter geheugen te krijgen, zal je goed moeten slapen. Door structureel te weinig te slapen, loop je ook de kans om een langdurige slaapstoornis te ontwikkelen met alle gevolgen van dien.

Aanrader? Absoluut! In een wereld waarin presteren lange tijd het enige was wat telt, komt nu eindelijk het besef dat slapen niet een luie niks betekende gewoonte is, maar een vereiste voor succes en een goede gezondheid. Dromen zijn onmisbaar voor de verwerking van stress en het krijgen van top ideeën.

Slaap is gewoon de beste therapeut die er is. Soms heb je gewoon wat feiten en tips nodig. En eerlijk, hoe kan je nou een hekel hebben aan een goede nachtrust?

*De Slaaprevolutie kan je hier bestellen

Slimmer zoeken op internet van Ewoud Sanders

Je bent snel door dit boekje heen en dat is precies de bedoeling. Geen tijd verliezen aan flauwekul. Eerst dacht ik nog ‘zal ik hier iets aan hebben?’ Maar al gauw bleek dat er behoorlijk veel informatie in stond wat nuttig was. Echt nuttig!

Herken je dit? Steeds weer zoeken naar bepaalde informatie en dan steeds weer op dezelfde pagina’s uitkomen. Vervolgens kijk je maar eens op de volgende drie pagina’s en nog niet wat je zoekt. Dik uur of meer verder, geef je het maar op. Er is niks over het onderwerp te vinden of bagger weinig. Boeken - Slimmer zoeken op internet

Kijk, het is leuk als een site bovenaan staat bij Google zoekmachines, maar er zijn miljoenen sites online met waardevolle informatie. Omdat een site bovenaan staat, wil nog niet zeggen dat hun content het beste of het meest uitgebreid is. Dat is vaak ook een kwestie van SEO en keywords.

Die Keywords zijn de zoektermen die jij gebruikt om iets te vinden. En daar wordt niet altijd optimaal gebruik van gemaakt. Meestal niet zelfs.

Dit boekje geeft kort en krachtig weer hoe je hier wel optimaal gebruik van kan maken en je weg kan vinden in de jungle dat het internet heet. En het is nog simpel ook.

Aanrader? Jazeker! Ik stond er verbaasd van te kijken toen ik het gelijk ging uittesten. Er verschenen resultaten op het scherm die ik nog nooit had gezien en heel waardevol zijn voor mij als blogger.

Maar ook als je interesse hebt in geschiedenis of snel een telefoonnummer van een bedrijf zoekt, is het aan te raden. Het scheelt je zeeën van tijd en je krijgt meer informatie dat specifiek op jouw vraag ingaat. Misschien wil je alle artikelen lezen die over een hittegolf gaan over een periode van de laatste honderd jaar. Geen probleem! Niet meer na het lezen van dit boekje….

*Slimmer zoeken op Internet kan je hier bestellen

Dit was het voor nu. In ieder geval voor even, want de volgende vier boeken liggen alweer ongeduldig te wachten en als ik de weersvoorspellingen mag geloven, dan houdt deze hitte nog wel een paar weken aan. Zucht… rustig aan… maar gedwongen rustig aan te doen heeft zo ook zijn voordelen, want boeken lezen is geen straf toch?

Ik heb er in ieder geval van genoten en hoop dat jij ook zo van lezen geniet. Heb je toevallig ook nog een paar boekentips voor deze zomer, laat het ons dan weten!

Enjoy your summer 🙂

Advertentie

2 gedachtes over “Boeken ‘de Slaaprevolutie’, ‘Rivka’ en ‘Slimmer Zoeken op Internet’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s