15 Creatieve, Avontuurlijke en Leerzame Hobby’s

15 Creatieve Avontuurlijke Leerzame Hobby's
Zomerse hobby op het strand

EEN HOBBY VOOR IEDEREEN


Wegens het grote succes van mijn vorige artikel ‘21 leukste creatieve hobby’s‘ ben ik op zoek gegaan naar nog meer hobby’s. Hoewel dat nog niet meevalt, ben ik er toch in geslaagd om een paar leuke te vinden die ik nu met jullie ga delen.

ZEEP SCULPTUUR MAKEN

Zeep maken is al heel leuk om te doen, vooral met leuke vormen die je speciaal daarvoor kan aanschaffen. Maar nog leuker is om zelf vorm eraan te geven. Dan wordt het echte kunst. Als je nu begint, dan kan je het straks cadeau geven met de feestdagen. Eerst een zeep aanschaffen en dan kan je je uitleven.

STEEN SCULPTUUR MAKEN

Klusje geduld. Mijn jongste zoon kwam laatst thuis met een steen en een zogenaamd begin van een vos erop. Ze hadden maar een paar uurtjes de tijd gehad op school, maar het idee was erg leuk. Wel zacht steen ervoor gebruiken. Meer info bij de Beeldhouwwinkel.

IJS SCULPTUUR MAKEN

Geen klusje voor in de zomer, eerder voor in de grote vriezer. Toch hebben mensen deze bijzondere klus als hobby en er is zelfs een hotel van ijs gemaakt. Je weet het maar nooit, wat voor de een onmogelijk lijkt te zijn, is voor de ander makkelijk haalbaar.

ZANDKASTEEL BOUWEN

Met je kind is dit altijd leuk om te doen (setjes vind je hier), maar ik heb het nu over het echte werk. Kunstwerk. Met of zonder hulpmiddelen. Vaak zie je op het strand van die prachtige kunstwerken, gewoon zonde als het stuk gaat. Maar lang leve de creativiteit en vooral in de zomer #summervibes

WOODCARVING

Hobby’s zijn voor veel dingen goed en eentje daarvan is het oefenen van geduld. Hout bewerken kan op kleine en grote schaal. Van sieraad tot groot kunstwerk aan de muur. Er is genoeg keuze om mee aan de slag te gaan. Het enige wat je nodig hebt is goed materiaal, een stukje creativiteit en tijd.

GLAS SCHILDEREN

Dit lijkt mij weer zo leuk om te doen. Je hoeft ook geen natuurtalent te zijn met schilderen. Abstract of juist heel speels met patronen omgaan is helemaal hip. Maar als je de tweede Rembrandt bent, vooral doen! Een paar mooie glazen en materialen om te schilderen, en jij kan ervoor gaan zitten.

BONSAI SCULPTUUR MAKEN

Heb je toevallig groene vingers? En vind je die bonsaiboompjes ook zo schattig om te zien? Dan kan hierin wel een hobby gevonden worden. Een ware kunstvorm die niet voor iedereen is weggelegd, maar er valt veel te leren bij Bonsai Empire.

15 Creatieve, Avontuurlijke en Leerzame Hobby's

SCRAPBOOKING

Leuk om met je vakantiefoto’s aan de slag te gaan en op een creatieve manier herinneringen vast te leggen. Helemaal hip en iedereen kan het. Ook voor scrapbooking is van alles te krijgen om je werkjes te versieren. Action en de Wibra bijvoorbeeld hebben vaak goedkope producten om je verder te helpen, maar ook online is er genoeg leuks te vinden.

QUILTEN

Zo leuk om te zien. Om het te maken moet je ook weer geduld hebben en vooral veel oefenen. Maar als je nu al begint, heb je in de winter misschien een mooie sprei op je bed. Leuke stofjes heb je vaak al in huis. Wat wel handig is, is een goede naaimachine.  Ook leuk als om als cadeau te geven.

LEREN KOKEN

Niet iedereen kan koken, ook al ga ik daar soms wel vanuit. Het is tegenwoordig toch vrij gemakkelijk te leren. Zeker met de gerechten op deze site, waar alles om simpel draait. En het is een leuke hobby toch? Al zou het alleen maar zijn om het op te eten 😉 Nog op zoek naar een goede pannenset, klik dan hier.

PODCAST MAKEN OF LUISTEREN

Een Podcast maken zit wel wat werk in. Ik verdiep mij er op het moment ook in en er komt wel wat bij kijken aan materialen. Maar tot die tijd is Podcast luisteren ook ontzettend leuk en leerzaam. Hier in Nederland lopen wij een beetje achter met dit, maar vermoedelijk zal dat straks wel loslopen. Ik luister graag tijdens het koken.

BOEKENCLUB STARTEN

Elkaar stimuleren te lezen en dit te bespreken. In je vriendenkring of online. Lijkt iets van alle tijden, maar het wordt steeds hipper. Fijn dat er zoveel mensen rondlopen die lezen belangrijk vinden en er oprecht genieten. Ik stem ja!! Boekrecensie over Rivka volgt binnenkort.

HIKING

Als avontuur in je bloed zit en ook nog eens van kamperen houdt, dan is dit jouw ding. Hiking is ontzettend populair en brengt je op plaatsen die je anders nooit zou zien. Ga niet zomaar op pad. Laat je eerst goed informeren door mensen met ruime ervaring en schaf de nodige materialen aan.

POTTENBAKKEN

Lukt het jou niet om een vaas te maken en heeft het ontwerp meer weg van een hersenkronkel? Geen nood, gewoon zeggen dat het zo hoort! Buiten de lijntjes denken levert juist kunst op. Gewoon lef tonen 😉 En je even inlezen misschien…

WANDELTOCHTEN

Last but not least…. wandeltochten! Mijn favoriete hobby en dat is als het goed is jou ook wel opgevallen hier. Gezond genieten. Goed voor de lijn, voor de conditie, voor de geest en de frisse lucht. Trek wel comfortabele kleding en schoenen aan. Blaren zijn echt pijnlijk als je nog tien kilometer voor de boeg hebt. En vergeet je camera niet!! (nog geen in huis? Klik dan hier)

Dit was het voor deze keer. Hoop dat je het leuk vind en er wat aan hebt. Heb jij ook nog een leuke tip voor een creatieve hobby, laat het ons dan weten 🙂

PS. Volg je mij ook al op Instagram? Is eigenlijk ook een hobby hè?

Photos Pixabay

2 gedachtes over “15 Creatieve, Avontuurlijke en Leerzame Hobby’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s