Handlettering en Doodles Tekenen is Hot!

Handlettering en Doodles

HANDLETTERING EN DOODLES VOOR MEER PRET


Handlettering en Doodles tekenen. Helemaal van nu. Althans dat dacht ik, want nadat ik zelf aan het oefenen was geslagen, kreeg ik ineens herinnering van vroeger terug. Ze had een boek moeten maken. Mijn moeder. Er ging geen fotoalbum de kast in, voordat deze vol was getekend met doodles en teksten. Elke foto werd voorzien van een getekend lijstje met de leukste kleurrijke patronen. Samen zaten we dan uren aan tafel te tekenen. Gezelligheid kent geen tijd!

Handlettering en doodles een trend

Inmiddels tekent ze allang niet meer wegens een beroerte, maar is nog minsten zo’n natuurliefhebber als ik en zal je haar vaak in natuurgebieden tegenkomen. Maar we houden de herinnering blijkbaar levend, want het is een ware trend. Dat was mij ook opgevallen met mijn vorige artikel 21 Hobby’s om uit te kiezen. Van alle keus werd en wordt er nog het meest geklikt op handlettering.

Wegens dat succes en mijn eigen blijdschap, een overzicht voor jullie welke boeken er nog meer op de markt zijn. Let’s go!

Handlettering en Doodles

Vrolijk en vrouwelijk. Doodles & Letters van Marieke Blokland. Als dit je dag niet goedmaakt..

handlettering doe je zo

Handlettering doe je zo! Van Karin Luttenberg. Wat zakelijker op een speelse manier.

Brush pen

Ecoline Brush Pen. Prachtige kleuren om de mooiste creaties te maken. Wel handig om de juiste pennen bij de hand te hebben. In de kleuren Citroengeel, Gele oker, Donkeroranje, Scharlaken, Magenta, Blauwviolet, Ultramarijn donker, Hemelsblauw (cyaan), Groen en Zwart. Ook geschikt voor aquarelpapier en karton.

Handlettering en Doodles

Hier komen die pennen goed van pas. Kleur! Brushlettering voor iedereen van Carla Kamphuis. Prachtig effect!

handletteren en meer

Creatief Handletteren & Meer door verschillende auteurs. Het is meer dan alleen maar goed schrijven en tekenen. Ook de kleurencombinaties en de vraag waar je iets nou precies plaatst op het papier is van groot belang.

 

Handlettering en Doodles

Handlettering met een christelijke inslag. Love Letters met 52 Bijbeloverdenkingen van Mirjam Looij en Carlyn Verwijs. Elegant en lief.

pretletters

Pret Letters en wat heb ik een pret! Dit boek van Brittany Luiz heb ik cadeau gekregen van mijn lieve collega’s en ik kan hem aanbevelen. Veel verschillende schrijftechnieken en ontzettend leuke doodles. Ik moet nog wel flink oefenen, maar de doodles gaan mij goed af.

watercolor brush

Watercolor Brush Pennenset inclusief een waterpenseelstift. Hier kan je eindeloos mee combineren, vervagen en het kleurenpalet is goed op elkaar afgestemd. Uiteraard niet alleen voor handletteren of doodles, maar ook voor tekeningen zoals je kan zien in mijn interview met drawingplantlady

Ik ga nog even oefenen en als het dan lukt, laat ik het jullie zien 😉 Lijkt mij heerlijk straks met de warme zomerzon om in de natuur te tekenen. Wat vinden jullie van deze hobby? Terecht een trend? 

 

Foto header Pixabay

Advertentie

9 gedachtes over “Handlettering en Doodles Tekenen is Hot!

  1. Met de boeken van Karin Luttenberg is alles voor mij in 2016 begonnen. Voor mij heerlijk ontspannend en je maakt er iets persoonlijk mee 🙂 Ik ben ook enorme fan van het versturen van echte kaartjes en ja…als de tijd het toelaat…dan liefst zo’n zelfgemaakt, gehandletterd kaartje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s