Boekrecensie Ontsluierd | Het verhaal van Tamar

 

Boekrecensie Ontsluierd Francine Rivers

‘ONTSLUIERD’ KAN HARD AANKOMEN VOOR EEN VROUW


Altijd leuk om gratis boeken te krijgen en deze kreeg ik in verband met de nationale vrijwilligersdag. Ik werk met veel plezier voor een christelijke boekhandel, dus dat kwam even goed uit! Begrijp me trouwens niet verkeerd als ik zeg dat het geen sterk staaltje schrijfkunst is. Er zijn boeken die het zo mooi weten te brengen en dat je je achteraf afvraagt wat je in vredesnaam hebt gelezen. Maar in Ontsluierd weet je precies wat je leest en het voelt als een klap in je gezicht.

Het verhaal van Tamar speelt zich af in het Oude Testament

Althans in het begin. Het verhaal gaat over Tamar, de jonge en sterke schoondochter van Juda. Het speelt zich af in de tijd van het Oude Testament. Juda was één van de jaloerse broers van Jozef, de jonge dromer die aan slavenhandelaren werd meegegeven.

VOLSTREKTE WAANZIN!

Het leven van vrouwen was in die tijd hard en onverdraagzaam. Zeg maar gerust vrouwonterend. De eerste bladzijden waren voor mij ook moeilijk te behappen. Als westerse vrouw en behoorlijk geëmancipeerd, is dit niet te begrijpen. Volstrekte waanzin! 

Maar dan blijkt deze bekende Bijbelse vrouw heel anders in het leven te staan en ga je gaandeweg een diep respect voor haar voelen. Francine Rivers heeft het verhaal zo realistisch weergegeven met de bekende feiten zoals deze in de Bijbel vermeld staan, dat het aanvoelt alsof je er zelf bij bent geweest. Je leeft mee met zowel het meisje Tamar, als met de volwassen Tamar. Bij elke bladzijde stond ik weer versteld van deze sterke oprechte vrouw, die minstens vierhonderd jaar voor Mozes leefde.

Geschikt voor bemoediging en diepgang

Vind dit boek heel geschikt voor mensen die interesse hebben in de Bijbelse geschiedenis en voor degene die hun geloof willen uitdiepen aan de hand van extra toegevoegde Bijbelstudies en gespreksvragen. Maar ook voor mensen die een bemoediging nodig hebben in moeilijke tijden of de Bijbel graag wat meer tot leven zien komen in een prettig geschreven verhaal.

Hoewel het in eerste instantie gericht is op het vrouwelijke publiek, vind ik het ook voor mannen meer dan de moeite waard om te lezen. Vooral omdat Juda zo’n belangrijke rol speelt in dit verhaal, met de consequenties van zijn verleden en een hoopvolle toekomst.

Met ontsluierd leer je wat inlevingsvermogen is

Begrip hebben is een groot begrip. Inlevingsvermogen is iets wat je nodig zal hebben. Grote kans dat je na het lezen van dit boek, dat ook precies is wat je hebt. Dit meisje, wat in eerste instantie weinig van waarde leek te zijn, bleek uiteindelijk de redder in nood.

Wil je dit boek ook hebben, moet ik helaas zeggen dat het bij mij op het werk is uitverkocht, maar gelukkig niet hier!

Klik hier als je mijn vorige boekrecensie over ‘een geest van terreur’ ook wil lezen.

Tot de volgende keer!

Foto’s Pixabay en Fakkel.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s