Boekrecensie: Een geest van terreur

Een geest van terreur

DE ANDERE KANT VAN TERREUR IS MISSCHIEN ANDERS DAN JE DENKT


Als christen had ik verwacht alleen maar te lezen hoe een moslim in een christen kan veranderen. Laat staan hoe een terrorist zoiets overkomt. Nieuwsgierigheid alom. Wat ik niet had verwacht, was een totaal andere kijk op het geheel. Niet alleen hoe Tass het  in zijn boek bracht, maar ik begon het zelf ook te zien.

Geen ‘sympathy for the devil’ gevalletje

De achtergrondinformatie over hoe iemand in vredesnaam zover kan komen zichzelf op te blazen, waarom er zoveel haat bestaat in de Islam en wat de reden achter al die ‘eer’ is, zet je aan het denken. Het is niet een ‘sympathy for the devil‘ geval, maar eerder een ‘voor elke vinger dat je wijst, wijzen er tien terug’. Niets is wat het lijkt, zelfs niet bij terreur.

Met vrede stichten bereik je meer

Buiten dat om richt dit boek zich vooral op de vredestichters. Ondanks dat Tass later in zijn leven gekozen heeft om een serieuze volger van Jezus te zijn, is het vooral zijn doel om mensen van allerlei afkomst en religie, via stichting Seeds of Hope, bij elkaar te brengen.

Seeds of Hope voor de kinderen en hun ouders

Seeds of Hope wil hoop geven aan Palestijnse en Joodse kinderen, zodat armoede en geweld plaats moet maken voor hoop, vrede en welvaart. Op de Little Hearts Preschool in Jeruzalem groeien kinderen van zowel Arabische als Joodse afkomst met elkaar op. Samen spelen, samen leren en zelfs samen bidden.

Vrede echt mogelijk in het Midden-Oosten?

Als je je afvraagt of dit echt mogelijk is in het Midden-Oosten, kan je na het lezen van dit boek volmondig ja zeggen. Ook al is het kleinschalig.

Ook Seeds of Hope had een moeizame start, waarbij men met veel argwaan van de omgeving te maken kreeg. Maar tegenwoordig zijn er zelfs wachtlijsten om de kinderen te kunnen plaatsen. Ouders van allerlei afkomst zien nadien een verschil bij hun kroost, zien oprechte liefde en beginnen vragen te stellen en hoop te krijgen…

Dit boek is verhelderend voor iedereen

Je hoeft geen christen te zijn om dit boek te kunnen lezen. Het gaat hier niet specifiek om bekering. Maar om meer inzage te krijgen in de redenen, achtergronden en hoe we samen sterk kunnen staan tegen het kwaad in deze wereld. Hoe we dat met oprechte liefde en respect kunnen doen.

De auteur Tass Saada (1951) werd geboren in de Gazastrook in een islamitisch gezin. Hij groeide op in Saudi-Arabië en Qatar en was onder Yasser Arafat sluipschutter voor Fatah. Jaren nadat hij naar de Verenigde Staten emigreerde, werd hij christen. Samen met zijn vrouw Karen, wonden ze een groot deel van het jaar in Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. 

‘Zalig zijn de vredestichters, want zij zullen Gods kinderen genoemd worden’, zegt Jezus in de Bergrede.

Of zoals Gert_Jan Segers zo mooi in het voorwoord schrijft:

‘Volmaakte liefde verdrijft de angst!’

Geest van terreur ISBN 9789059990999 

4 gedachtes over “Boekrecensie: Een geest van terreur

 1. Hoi
  Ik zal eens boek eens huren
  Om te lezen
  Wel intersse om dat lezen
  Super goed voor gestel
  Over boek schrijver
  Ik ben nog benieuwd naar
  Schrijven over boek
  Schrijver
  Zelf ik new ben hier op
  Wordpress
  Gr bloemkeeva

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s