Kamperen tussen Zee en Bos | Vlieland Kampeerterrein Stortemelk

Vlieland5

Back to basic door te kamperen


Het was wel weer even slikken om in een tent te gaan zitten. Laatste jaren toch in een huisje gezeten, lekker veilig met slecht weer. En het weer was kort ervoor behoorlijk wisselvallig. Altijd zo leuk met koffers inpakken, wel of geen extra kleding?

Beter te veel dan te weinig. Dat was ook nodig ,bleek achteraf. Ik huurde samen met een vriendin een zespersoons tent op camping Stortemelk. Voor ons en vier kids in de leeftijd van negen tot en met veertien. En hoewel dat op zich al een heel avontuur is met zoveel kinderen die dag en nacht bovenop elkaars lip zitten, kwam er ook nog eens een dag spoelende regen bij.

Wisselvallig weer en toch gezellig

Het was een wonder dat de tent nog droog bleef aan de binnenkant. Nou ja redelijk droog dan. Ook een nacht lang keiharde wind gehad, een hele nacht knallende onweer brrr en op de laatste nacht was de temperatuur maar liefst tot zo’n vijf graden gedaald. Amper een oog dicht gedaan van de kou. Ondanks de extra dekens en kleding!

Maar… alle andere dagen, ver boven verwachting, hadden we tropisch weer. Heerlijk!! Zon, zee en strand en ook nog een paar flinke boswandelingen. Want deze camping ligt letterlijk tussen bos en strand in. Beter kan je het niet krijgen.

Daarbij is de grond bij de duinen zo anders, dan hier op het vasteland. Regen wordt vrijwel gelijk door de grond opgezogen en daardoor liggen er geen nare modderpoelen voor de tenten. Ideaal!

Best wel apart, het is vrij dicht bij Friesland, hoort zelfs nog bij Friesland, maar het voelt als buitenland.

Uiteraard heeft kamperen ook keerzijdes, zoals de toiletten delen en met closetpapier onder de armen over het terrein wandelen. Verstand op nul… Ook heb je altijd wel een tokkie rondlopen die het leven van je kids zuur probeert te maken en is niet iedereen altijd even hygiënisch. Maar voor een paar dagen is dat te negeren.

Kamperen en een festival vieren tegelijk

Aan het einde kwam er ook nog eens een populair festival, Into The Great Wide Open. Alle plekjes die er nog waren op de camping, stonden binnen mum van tijd vol met leuke pop-up tentjes. Gezellige mensen en een goede sfeer. Het hele terrein bij de receptie stond vol gebouwd met lekkere eettenten en zitgelegenheid, gewoon rondom de speeltuin. Letterlijk voor jong en oud!

Wel op tijd reserveren, want alles was al ruim vantevoren uitverkocht. Mocht je niet naar het festival willen of kunnen gaan, dan is er rond die dagen ook op het terrein van de camping genoeg te doen en te zien.

Goed, dan nu de foto’s. Maar liefst 500 stuks.

Ben je er klaar voor? 😉

Vlieland Camping Stortemelk zomer 2017
Mensen die op het water kunnen lopen, zijn altijd leuk om op de foto te krijgen…
Vlieland2
Vlieland, ik had je gemist! Fijn om je weer te zien.

Vlieland3Vlieland4

Vlieland47
Je hoeft niet altijd te kunnen zonnen, om een geweldige tijd te beleven op het strand. Daarbij was ik al flink verbrand van een dagje zonnen. Wat kleren dragen was best wel aangenaam die dag.
Vlieland20
Fotogenieke meeuw 🙂
Vlieland8
Geen idee wat dit is… zou het vulkanische as zijn of gewoon teer?? Wie weet!
Vlieland9
Ook het strand blijft je verbazen. De contrasten verschillen soms per dag.
Vlieland10
Kleine schatten van de zee..
Vlieland11
Zijn eigen zitkuil gegraven en toen was het tijd om te genieten… op zijn eigen verjaardag nog wel… Alweer 14 🙂
Vlieland7
Dochtertje van mijn vriendin, sportief en een top actrice.
Vlieland39
Pizza eten in het gezellige dorp waar een ruime keuze is in verschillende restaurants. Hoewel je ook op de camping zelf pizza kan krijgen van uitstekende kwaliteit en minder lang hoeft te wachten. Als je zelf wil koken bij de tent, kan je naar de campingwinkel, maar beter is de Coop of de Spar in het dorp. Scheelt je de helft van de kosten.
vlieland14.jpg
Het was zo heet en we hadden al zover gelopen… gauw naar het Badhuys voor wat drinken.
Vlieland16x
Hoewel ik zelf zeer tevreden ben met deze foto’s van dit stilleven, valt het totaal in het niets met wat de werkelijkheid was. Het water van de Waddenzee leek in het echt helemaal over te lopen in de lucht, soort van mist en de boten als prachtige schimmen die stil lagen te wachten op vloed.

Vlieland18v36

Vlieland12
De heuvel naar de vuurtoren, uitzicht over een deel van het bos en op de achtergrond de Noordzee.
Vlieland13
Prachtig bokkendal..

Vlieland15

Vlieland19
Hoewel zijn verjaardag hier niet gevierd werd, was er natuurlijk wel een slinger en een ballon aanwezig. Aankomend weekend komt zijn echte feestje.
Vlieland22
Eten bij de bolder op de camping zelf was verrukkelijk. Maaltijdsalade met geitenkaas, walnoten en honingdressing. Gezond en goed voor de lijn (ja, 2 kilo kwijt in acht dagen op Vlieland!)
Vlieland24
Aan de kant van de camping zit je bij de Noordzee met de golven en schuimkoppen, maar aan de dijkkant van de Waddenzee, krijg je dit soort ijzige plaatjes te zien. Terwijl er maar een paar kilometer tussen zit.
vlieland36.jpg
Zullen we over het pad lopen? Nee! Chips, open schoenen… omsingeld door naaldbomen!
Vlieland33
Maar we blijven lachen met drie pleisters op de voeten..

vlieland37.jpg

Vlieland40x
Daar waren de festivalgangers al…hoewel dit maar een klein deel was van het geheel. Zo gezellig… Foto gemaakt door mijn vriendin.

Hoorde vandaag nog van een man, dat Vlieland een beetje het eiland van de elite is. Ach, daar hoor ik in ieder geval niet bij en het is echt prima te doen hoor! Je kookt immers bij de tent en je kan het zo duur maken als je zelf wil.

Het enige wat mij opviel was het strandpaviljoen dus, of het Badhuys, dat geeneens een milkshake had voor de kids. Dure zaak! Maar het had ook wel weer iets 🙂 en de cola was lekker!

Dit was het alweer en nu is tijd om bij te komen met lekker koffie uit mijn eigen keuken. Heerlijk. Om kwart voor één ’s nachts. Werd tijd…

Advertentie

12 gedachtes over “Kamperen tussen Zee en Bos | Vlieland Kampeerterrein Stortemelk

  1. Ik moet nog een weekje werken en dan mag ik 2 weken genieten van dit heerlijke eiland! I love it… en elite is idd maar net hoe je het wilt zien. Ik kom er nu al bijna 2,5 jaar met heel veel liefde en heb altijd betaalbaar appartementen of hotel.

    Mooie foto s! En die tentjes zo erg leuk gedaan!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s