Zo Leer je Koffie ZONDER Suiker te Drinken

koffiebonen

KOFFIE ZONDER SUIKER IS PURE GEWENNING


Dilemma. Koffie zonder suiker is bah! Iedereen die ik kon, die het ook had geleerd, vertelde mij altijd te minderen met suiker en dan kwam het allemaal vanzelf. Binnen drie dagen! NOT!

Althans, niet bij mij. Hoe dan wel? 

Als je net als mij bent en zeer gehecht bent aan een bepaalde smaak, kon dit wel eens een rottige maar doeltreffende manier zijn om het te bereiken en het kan ook wel een jaar duren. Maar het gaat je zeker weten lukken!

 • Wissel zo vaak mogelijk in het begin van verschillende smaken/merken koffie. Liefst ook de goedkopere merken, want dan wordt het straks wat makkelijker. 
 • Als jouw smaak helemaal de weg kwijt is en zelfs lichtelijk geïrriteerd begint te raken, ga je experimenteren met de hoeveelheden suiker. Houd het nu bij één soort koffie!
 • Wissel ook met de hoeveelheden, net zoals je met de koffie deed. Gewenning mag niet meer. Nu nog niet 😉
 • Doe dit ook eens met de koffiemelk. Wel weer met de juiste hoeveelheid suiker. 
 • Doe dit niet om de dag! Maar eerder om de paar weken. Beetje sneaky spelen.
 • Drink ook eens een dag of twee geen koffie, dan ga je er heel erg naar verlangen.
 • Als je er dan weer eentje gaat drinken, zorg dan gelijk voor veel minder suiker! Wedden dat hij lekker smaakt?
 • Als je dan aanvoelt dat het je dag wel eens kon zijn: GA ER VOOR! Trek de stoute schoenen aan, koop die (oplos)koffie die je het lekkerst vind en zet een mild bakje met genoeg koffiemelk en GEEN suiker!
 • Wanneer je hem opdrinkt ga je druk blogs lezen, zodat je de automatische piloot op hebt staan. 
 • Dan bedenk je je ineens, hè ik heb ‘m op! en had niks door…
 • Dan zet je nog een bakje om je eigen geweten uit te testen
 • En voilà! Jij lust koffie zonder suiker, net als ik VANDAAG…jeeeh… en nu nooit meer vals spelen. Volhouden!

Eindelijk Koffie zonder Suiker

Ja echt, sinds vandaag. En het is heerlijk. Geen idee of het nu met alle koffiesoorten gaat lukken, maar hier in ieder geval wel.

Welke koffie gebruik ik nu? 

Niet dat ik zo graag ongevraagd reclame maak, maar dit is het proberen meer dan waard.

Nescafé Gold Oploskoffie  

Een zachte rijke koffie. Met koffiemelk is deze heel goed en lekker zonder suiker te drinken. Mijn mening. Maar probeer het zelf ook eens. Want je koffie niet lusten zonder suiker kan ook aan de koffiesoort liggen, in plaats aan de suikerbehoefte.

Niet overtuigd dat jij beter koffie zonder suiker kan drinken? Toch gewicht kwijt willen raken? 

Suiker is puur vergif!

Per 100 gram heeft witte suiker zo’n 402 Kilocalorieën en 99 gram lege koolhydraten. Het voegt dus letterlijk niks toe, behalve smaak en vet!

Een pak suiker van een kilo heeft ongeveer 4000 calorieën en je moet tussen de 7000 en 8000 calorieën verbranden om een kilo vet kwijt te raken.

Met een normaal gezond voedingspatroon (dus niet een cake per dag erbij eten), kan ik hiermee dus (pak suiker per twee weken) in een maand tijd een kilo kwijtraken. Tenzij er andere factoren meespelen, is dit dus pure logica. Daarbij heb je suiker gewoon niet nodig en is het puur vergif. Koffie daarentegen kan wel weer helpen bij het afvallen.

Ja maar, dan mag je niks meer…

Je mag altijd hoor! Maar je eet vast ook wel eens een koekje, een ijsje, een dropje en drinkt ook wel eens frisdrank. En dit alles ook wel eens in meervoud en in het kwadraat.

Dan is zelfs het suikerklontje in jouw koffie te vergelijken met een dieet. We eten en drinken massaal teveel suikers, vaak zonder erg erin te hebben.

Zonder suiker hoeft niet een slechte smaak te zijn

Voor mij is het de keuze waard. Maar je hebt gelijk, het moet wel lekker smaken en dat is negen van de tien keer pure gewenning.

Dat heb je zelf in de hand.

Veel oefenen en blijven volhouden.

Gaat je lukken!

Foto Myriams-Fotos

24 gedachtes over “Zo Leer je Koffie ZONDER Suiker te Drinken

 1. Ik in Zweden zwarte koffie leren drinken. Rare mannen ginder. We waren weken het bos in en zetten op primitieve manier koffie. Als de koffie klaar was – op kolen – namen ze een stok die vooraan roodgloeiend stond en staken die in de koffiepot. Sissende koffie. Vreemd ritueel. Rokerige smaak.

  Geliked door 1 persoon

 2. Met een kopje koffie bij het ontbijt heb ik meestal genoeg. Overdag drink ik amper nog een tweede kop, omdat mijn gestel dit niet zo best verdraagt. Voorts geloof ik niet in extremen zoals het drastisch laten van bepaalde dingen. Alles met mate, daar gaan we voor.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben geen regelmatige koffiedrinker, maar ik merk dat 1 klontje suiker ervoor zorgt dat ik de rest vd dag geen behoefte heb aan suiker. Start ik de dag met water of groene thee zonder suiker, dan lijkt het of mijn lichaam er vanaf een uur of drie om blijft vragen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Probeer je koffie eens met soja-melk! Dat geeft ook een zoetig smaakje. En mocht je denken ‘ik houd niet van soja-smaak’, in koffie merk je daar niks van. 😉 Mijn schoonvader dronk het met veel plezier, en die hadden we het van te voren niet verteld hahaha. x

  Geliked door 1 persoon

 5. Gelukkig heb ik koffie leren drinken zonder melk en suiker. Ik heb de bittere smaak altijd al heerlijk gevonden. Inmiddels, zoals je al las, van de koffie af en ook de suiker. Niet gezegd dat daarmee mijn ‘trek’ in koffie verminderd is. Integendeel, bij het lezen van dit stuk, krijg ik water in mijn mond. Ohhh en ben al de hele ochtend bezig om een probleem met mijn koffiemachine te verhelpen om de ‘verslaving’ van mijn vriendin in stand te houden. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s