Succes Boeken | Zelfontplooiing was nog nooit zo leuk!

kaboompics_Colorful smoke bomb, book and vintage camera

SUCCES KOMT JE NIET AANWAAIEN!


Iedereen struggelt wel met iets. Mijn grootste struggle bijvoorbeeld is met time-management. Taken goed weten te verdelen en dan ook nog energie overhouden voor andere leuke zaken. Voor succes? Waar een wil is, is een weg!

De weg is niet altijd de makkelijkste, dat dan weer niet. Dat is iets wat de meest succesvolle mensen in deze wereld zullen beamen. Maar moet het dan makkelijk zijn? Gaat het niet om de reis?

Succes komt je niet aanwaaien. Ongeacht wat succes voor jou ook mag betekenen. Er is naast hard werken en doorzettingsvermogen, ook nog inzicht, wijsheid en naastenliefde voor nodig.

Een beetje liefde motiveert altijd

Over naastenliefde gesproken, zo kwam ik vandaag een oude vriendin tegen in de supermarkt. Na een gezellig onderonsje met de kids erbij, stond ik bij de kassa en bleek dat mijn pasje nog thuis lag. ‘Oeps, maar ik kom zo terug. Woon toch om de hoek.’

Wat niet had gehoeven, waar mijn mond van openviel, deed ze gewoon en betaalde mijn boodschappen. Ze gelooft erin dat wanneer ze goed doet, het zich vanzelf weer terugbetaalt in welke vorm dan ook.

Nogmaals bedankt! De kippensoep smaakte nog lekkerder 😉

En zo heb ik nog meer vrienden in mijn leven, die evenzo goed handelen. Erg belangrijk om de juiste mensen toe te laten in je leven. Niet om het krijgen, maar om de inspiratie en de wijsheid, zodat je zelf ook kan groeien.

Dit komt allemaal weer terug in de boeken die ik lees en heb gelezen. En ik zou ze eerst allemaal uit kunnen lezen, maar dat duurt me te lang. Ik vind ze nu al zo goed, dat ik ze ga delen, zodat jij ook gelijk aan de slag kan gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling.

Succes door een positieve instelling


Het boek wat ik bijna uit heb en helemaal hoteldebotel over ben is  ‘Succes door een Positieve Instelling‘. Een wereldwijde klassieker van Napoleon Hill en W. Clement Stone.

Soms heb je gewoon handvatten nodig om verder te komen. Vaak hebben we veel kennis in huis, maar geen idee hoe we het moeten toepassen om verder te komen. Aan de hand van veel autobiografische voorbeelden, vragen die je aan het denken zetten en duidelijke motiverende uitleg, wordt jij stap voor stap dichter naar je eigen doel gestuurd.

Bestverkochte boek aller tijden: de Bijbel


Het is geen geheim dat ik christelijk ben. Toch lees ik niet alleen maar christelijke boeken en in veel boeken komt ook weinig tot niets christelijks voor. Je kan je dus voorstellen toen ik bovengenoemd boek begon te lezen, en las dat veel zeer succesvolle mensen de Bijbel hadden als belangrijkste leidraad in hun leven, mijn mond openviel van verbazing.

Handige Boeken voor Succes|Zelfontplooiing was nog nooit zo leuk!

Niet omdat men christelijk was, maar omdat de Bijbel je altijd weet te verbazen en er meer informatie in beschreven staat dan we ons realiseren. Aan de andere kant, hoe de mensen in de Bijbel leefden, zoals Mozes en Abraham,daar kunnen we met z’n allen nog wat van leren.

Wereldverbeteraars


Een filosofische verkenning van altruïsme van Larissa MacFarquhar. Wat is onbaatzuchtigheid? Hoe kan het dat de één daar gewoon over kan praten, de ander het volledig kan negeren en weer een ander huis en haard achter zich laat om de wereld te verbeteren, te helpen daar waar het het hardste nodig is?

Wereldverbeteraars zet je flink aan het denken. En er zou geen zelfontplooiing bestaan als je niet zou nadenken over je eigen doen en laten, het onderzoeken van je eigen referentiekader.

God dienen op de werkplek


Ben je christelijk? Dan loop je er waarschijnlijk net als andere christenen ertegenaan, dat je een baan hebt waar niet iedereen dezelfde mening en hetzelfde geloof met jou deelt. Hoe ga je hier mee om? Hoe kan je succesvol worden in je werk, zonder de normen en waarden van de Bijbel te laten vallen? Zonder mensen tegen hun hoofd te stoten en te beledigen?

Dienen

In dit boek ‘God dienen op de werkplek‘ die ik nu ook bijna heb uitgelezen, laat John Temple aan de hand van duidelijke uitleg en voorbeelden zien, hoe je Bijbels licht kan laten schijnen op leiderschap, gedrag op het werk, stress, ambitie en rijkdom. Ook geschikt voor groepsbesprekingen en zelfreflectie vanwege de discussievragen en thematische opzet.

B2B Contentmarketing – De 7 fundamenten


Business to business. Een vak apart. Marketing, een vak dat continue in beweging is. Waarin veel te leren valt en misschien wel net zoveel om te vergeten. Wat tien jaar geleden werkte, kan nu juist averechts werken.

B2B Content Marketing is een boek van Bob Oord & team. Hierin worden de zeven fundamenten van contentmarketing als leidraad genomen. Stategie, concept, content, communicatie, conversie, organisatie en techniek. Voor iedereen die meer wil leren over marketing en hoe dit toe te passen.

Creatief denken voor dummies


Creëer een creatieve mindset, leer succesvol te brainstormen en nieuwe vormen van denktechnieken. Apart hoe hoeveel van de andere boeken samenkomt in deze en dat je dan gaat inzien, hoe belangrijk creativiteit is bij elk onderdeel in je leven. En in tegenstelling dat je misschien verwacht,  gaat het niet om perfectie.

Het zit namelijk zo, wanneer je alle bovenstaande boeken hebt gelezen en je creatieve flow blokkeert, dat je die boeken (behalve de Bijbel 😉 net zo goed in de kast had kunnen laten staan. Tenminste, om succesvol te worden in wat dan ook.

Creatief denken voor dummies kan hierbij helpen. Geschreven door David Cox, een succesvolle creatieve business consultant sinds de jaren zeventig. Heerlijk boek om mee aan de slag te gaan en jezelf uit te dagen. Wat dan gelijk weer het motto is van het eerste boek:

IK DAAG JE UIT!

Zo zie je maar, zelfontplooiing en succes is niet iets wat zomaar voor het oprapen ligt. Tegelijkertijd toch ook weer wel, als je bereid bent om er aan te werken. Bereid bent om aan jezelf te werken. Bereid bent om goed te doen en bereid bent om van je fouten te leren.

DAT WAT JE MET ANDEREN DEELT, ZAL ZICH VERMEERDEREN EN DAT WAT JE ACHTERHOUDT, ZAL VERSCHROMPELEN. 

– Succes door een Positieve Instelling

Henry J. Kaiser deed ontzettend veel om van zijn wereld een betere plaats te maken om in te leven. Een citaat dat aan de muur hing van een hoefsmidwinkel in Engeland, inspireerde hem.

“Wat, alweer geven?” vroeg ik ontsteld… “En moet ik blijven geven, mijn goed en mijn geld?” “Oh nee hoor’, zei de engel daarop heel gauw. “Blijf anderen geven tot de Meester stopt met geven aan jou.”    

          – Succes door een Positieve Instelling            

Doe ook maar een cursus erbij

O ja, voordat ik het vergeet. Mocht je ook nog interesse hebben in een gratis cursus Engels of een andere taal, dan kan je de app van Duolingo downloaden op je tellie en gelijk van start gaan.

Heb je zelf ook nog wat leerzame tips? Deel ze met ons 🙂

Foto Header Kaboompics

Advertentie

3 gedachtes over “Succes Boeken | Zelfontplooiing was nog nooit zo leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s