Jezelf Slank Denken |Wilskracht kweken kan jij ook!

woman-1149911_1280

DE GEEST IS STERKER DAN JE DENKT MAAR ER ZIJN GRENZEN


Het zit hem namelijk wel in de kracht van de geest, maar niet zo dat je het vet kan laten smelten. Dat is dan weer een tegenvaller, maar niet getreurd. Ben jij misschien zo’n iemand die graag pillen koopt om een hongergevoel tegen te gaan, dan zou dit wel eens je redding kunnen zijn en een gezond alternatief.

HONGERGEVOEL ONDERDRUKKEN

Uit onderzoek door Britse wetenschappers is gebleken, dat je het hongergevoel kan onderdrukken door simpelweg aan je laatste maaltijd te denken. Jezelf eraan herinneren hoe lekker dit was, hoeveel je hebt gegeten schijnt je hersenen te foppen. Ook werd er onderzocht wat de invloed van een mens zijn geheugen is op zijn eetgedrag. Zo bleek dat iemand die zich op het eten concentreerde tijdens de maaltijden, langer geen behoefte had aan snacks, dan iemand die het zo weg hapt.

DE TWINTIG MINUTEN REGEL KLOPT HELEMAAL

De adviezen dat het beter is om tijdens het eten geen televisie te kijken en ongeveer twintig minuten over je maaltijd te doen is hiermee bewezen. Hersenen geven na twintig minuten pas het signaal af dat je voldoende hebt gegeten en zullen dit net zo goed doen bij één boterham als bij tien in dezelfde tijd.

GEDRAG AANLEREN DOOR GERICHTE THERAPIE BEHOORT TOT DE MOGELIJKHEDEN

De uitkomst van het onderzoek van professor Higgs en haar collega’s kunnen er in de toekomst eventueel voor zorgen, dat medicijnen beter afgestemd kunnen worden om het hongergevoel te onderdrukken en dat zelfs gerichte therapie een optie zal zijn, om mensen aan te leren hoe ze dit kunnen doen zonder medicijnen.

CONFRONTATIE ONVERMIJDELIJK VOOR SUCCES


Maar het kan nog dieper gaan dan dat. In ‘slank denken, slank leven‘ van Doris Wild Helmering en Dianne Hales, wordt men geconfronteerd met zichzelf op een manier die vrij verrassend is. Een boek waarin afslanken niet los wordt gezien van mentale inzichten en emoties. Het doel is niet alleen je lichaam, maar ook je leven vorm te geven en slank te worden tussen de oren.

ALLES BEGINT TUSSEN DE OREN

Uiteindelijk begint het ook allemaal tussen je oren. Alles wat je onderneemt, is eerst tussen de oren begonnen en besloten. Dat is de plek waar het goed moet zitten, wil de rest volgen. Logisch, maar meestal niet het geval.

IN HET AFSLANKPLAN GELOVEN

Jezelf slank denken begint bij het erkennen van het probleem, inzien wat de valkuilen en obstakels zijn, en dan begrijpen wat er voor nodig is om het dilemma aan te pakken. Een plan maken, zodat je er ook in gaat geloven. Samen met het hongergevoel wegdenken zou je verwachten dat het slagingspercentage gewoon een dikke honderd is, toch? Kwestie van een stukje wilskracht kweken!

Bron 
Foto Unsplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s