Paleo Dieet | Dit is Waarom het Werkt

Paleo dieet voedsel

HET PALEO DIEET VOERT JE TERUG IN DE TIJD


Het Paleo dieet. De maatschappij en vooral de westerse kant, heeft zichzelf in vrij korte tijd verkeerde eetgewoontes aangeleerd. Bewust en onbewust. Het gemak dient de mens en heet supermarkt! Niks mis mee, totdat je erachter komt dat alles wat niet vers in de schappen ligt, gewoon bewerkt is. Op zich ook niks mis mee, totdat je erachter komt wat voor troep ‘bewerkt’ bevat en hoeveel mensen er letterlijk ziek van worden of zijn geweest. De bekende welvaartsziekten. De prijs van een luxe leven eist zijn tol.

ER IS TEVEEL SUIKER EN ANDERE TROEP TOEGEVOEGD AAN ONS ETEN

Verborgen suikers in producten zijn niks anders dan sluipmoordenaars. We weten het wel, maar we zien het niet. Als iemand een kilo suiker op tafel zou zetten, zou je denken dat die persoon compleet gestoord was. Maar verborgen in de pakjes lijkt het alsof er niks aan de hand is. Dat is het wel!

Maar het gaat niet alleen maar om de suikers. Wat dacht je van bewerkte granen en een overdaad aan zuivel? De geur-, kleur- en smaakstoffen? De conserveringsmiddelen? Het gif wat op onze groeten en fruit wordt gespoten? De hormonen die dieren krijgen toegediend?

EAT LESS SUGAR

YOU’RE SWEET ENOUGH ALREADY

Healthyandhandsome.nl

 

ONZE VOOROUDERS WISTEN BETER OM TE GAAN MET VOEDSEL


Ja, dat is zo. Maar dan kunnen we helemaal niks meer eten. Jawel hoor, er zijn genoeg andere mogelijkheden en onze voorouders wisten hoe. Het Paleo dieet neemt ons terug in die tijd. Persoonlijk geloof ik niet in miljoenen jaren geleden, maar of dat er ook werkelijk iets toe doet lijkt mij sterk. Een paar duizend jaar geleden was er ook nog verse groenten op de markt te koop en aten mensen ook niet alles bewerkt. Dat het toen wel ergens is begonnen, dat geloof ik graag.

GRANEN WERDEN OORSPRONKELIJK NIET GEGETEN

Dit dieet neemt je even terug in de tijd, waar graan nog niet gegeten werd. Het geeft aan dat het van oorsprong niet de bedoeling was dat wij dat zouden eten. Graan zit vol negatieve nutriënten en kan een flinke aanslag plegen op je darm- en spijsvertering. Daarmee zeggende dat je immuunsysteem eraan gaat. Beter is de focus te leggen op voeding van toen zoals onbespoten groenten en fruit, gezonde vlees en vis, verschillende soorten noten en zaden. Dit alles in de juiste proporties.

Omdat dit dieet zo ver terug gaat in de tijd, gaat men er ook vanuit dat zuivel en peulvruchten echt not done zijn. Hier zullen de meningen over verdeeld zijn of deze wel of niet gezond zijn. De volle en tevens niet bewerkte melkproducten van gezonde koeien,schapen en geiten, en de onbespoten peulvruchten, zijn naar mijn inziens gewoon gezond. Maar dat is ieder voor zich.

PALEO NIET NIEUW MAAR RAZEND POPULAIR


Het Paleo dieet had in Amerika al flink wat bekendheid gekregen door de boeken van Mark Sisson en Robb Wolf. Maar ook in Nederland begint het een ware hype te worden (of het komt steeds terug?) en heeft Mitchel van Duuren de Nederlandstalige versie op de markt gebracht: De Paleo Revolutie.

LEKKERE EN MAKKELIJKE PALEO RECEPTEN

Bang dat je geen Paleo recepten klaar kan maken? Don’t worry! Wat dacht je van deze kleine selectie?

ENORM VEEL KEUZE IN PALEO BOEKEN

Wil ze hier allemaal laten zien, maar er zijn te veel Paleo boeken en stuk voor stuk boordevol lekkere magere recepten en inspiratie. Wel willen zien? Klik dan  hier voor een overzicht van de best verkochte boeken van de afgelopen tijd.

Ik ben in ieder geval in zoverre overtuigd, om er flink in te duiken. Ben wel bang dat ik mijn smakelijke broodjes enorm zal missen. We zullen zien!

Op zoek naar meer informatie over ander diëten, kijk dan eens bij het Atkins dieet, het 17 dagen dieet en het Genesis dieet.

Foto Dbreen
Advertentie

9 gedachtes over “Paleo Dieet | Dit is Waarom het Werkt

  1. Yep ik probeer zoveel mogelijk het principe te volgen en voel me er super goed door. Ik heb een lactose intolerantie, dus van zuivel werden mijn darmen toch al niet vrolijk. Maar ik experimenteer en geef er mijn eigen twist aan. Feta verdraag ik weer wel en soms voeg ik dat weleens toe aan een gerecht.

    Geliked door 1 persoon

  2. interessant, maar je hoeft niet miljoenen jaren terug te gaan hoor, toen bestond de mens nog niet eens. De mens is ongeveer 9000 jaar geleden begonnen met het telen van gewassen en het wonen in dorpen, toen begon de teelt van granen dus. Daarvoor at men waarschijnlijk of misschien ook wel eens een graantje uit een grashalm, dat men pelde en roosterde boven een vuurtje. Nou, bekijk eens de gemiddelde grashalm in het open veld en je begrijpt dat je met die korreltjes niet snel een broodje bakt, die graankorreltjes zijn piepklein.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s