Recept Pastasalade met Tonijn en Framboos Yoghurt Dressing

Saladeframboos2

OP ZIJN TIJD IETS NIEUWS PROBEREN MET PASTASALADE


Wat de boer niet kent…. en ondanks dat ik toch redelijk veel lust, al zeg ik het zelf, moet ik bekennen dat ik in de winkel ook even mijn twijfels had. Frambozen yoghurt dressing, tja.  Ik wilde zo graag een pastasalade maken met tonijn en dit zou normaal gesproken de laatste optie zijn in mijn hoofd. Maar vandaag was ik in een gekke bui en dacht: gewoon doen!

Vaak staat er op een product wel aangegeven waar het voor gebruikt kan worden. Ja salade, oké, maar hoeveel soorten salades zijn er wel niet? Gaat het samen met vis en met olijfolie? Ik houd van lekker eten, van experimenteren, maar ik ben niet zoals mijn opa vroeger was, een chef-kok. Gewoon een ‘huis-tuin-keuken foodie in the make’. Zoiets..

MIJN KIDS ZIJN GOEDE PEILERS AAN TAFEL


Daarbij is mijn smaak niet altijd te vertrouwen. Sinds ik van het roken af ben, is er qua smaak het één en ander verandert. Ik heb er overigens geen last van hoor, maar mijn kinderen kijken mij wel een aan met vragende ogen wat ik nou weer geflikt heb. Zij zijn een goede peiler. Klinkt gek, maar ook zij lusten best veel. Heeft ook zijn voordelen hoor: eten wat de pot schaft en niet eerder van tafel!

De jongste lust nog geen olijven, prima, kan ik mee leven. Ik lustte ze ook niet tot mijn zwangerschap en nu eet ik ze met alle liefde voor hem op. Althans, de oudste lust nu ook ineens olijven.  De jongste daarentegen heeft mijn tic overgenomen met avocado’s, maar dan het liefst puur. De frambozendressing heeft hun er niet van weerhouden, om deze twee ingrediënten met een scherp oog eruit te vissen.

GOED VOOR DE LIJN ALS JE NIET TE VAAK OPSCHEPT


Al met al, we hebben met zijn allen meerdere keren opgeschept. Natuurlijk had ik weer eens teveel gemaakt, ondanks dat ik de pasta had afgewogen. Hoewel de meeste vulling toch gewoon groente was en gewoon goed voor de lijn.

De jongste vond de dressing wel lekker met de avocado, maar niet bij de sla. Hij is nooit een echte slaliefhebber geweest, dus dat had ik kunnen verwachten. Ook vond hij de pasta wat te klein en daar sloot de oudste zich bij aan. Kan ik mij ook iets bij voorstellen, de grotere variant vind ik persoonlijk ook meer geschikt. Ook al hapte het evengoed weg hoor, als de andere pastasoorten.

Wij hebben in ieder geval genoten. Nu ik de smaak een beetje ken, denk ik dat ik de dressing de volgende keer wil uittesten bij een fruitsalade. Zeer benieuwd.

saladeframboos

RECEPT VAN DE PASTASALADE


Ingrediënten (3-6 personen):

 • Grote schaal
 • 200 gram Mini Penne (Grand ‘Italia)
 • Salade Framboos Yoghurt dressing van AH
 • Blikje tonijn op olijfolie
 • Zakje Bladsla Melange met o.a. Veldsla
 • Rijpe avocado in kleine stukjes
 • Paar eetlepels groene olijven gevuld met paprika
 • Halve komkommer in dunne schijfjes
 • Zes Romaatjes (tomaatjes) gehalveerd
 • Restjes groenten van de vorige dag zoals hier sperziebonen en broccoli (mag ook vers natuurlijk)
 • Zeezout en verse peper
 • Eventueel nog Italiaanse kruiden

NIKS MAKKELIJKER DAN EEN PASTASALADE MAKEN


saladeframboos1

Eigenlijk is er weinig aan, iedereen kan dit. Kook de Mini Penne zoals aangegeven op de verpakking en spoel het dan af met koud water.

Vul de schaal met de koude Penne en meng dan het blikje tonijn erdoorheen. Doe vervolgens de sla melange en de overgebleven groenten er doorheen. Daarna de avocado, tomaatjes en komkommer. Vul het aan met wat olijven.

Tijd voor de dressing. Dit is een smaakkwestie en gevalletje proeven. Ik heb ongeveer een derde van het flesje gebruikt en vond het vrij mild van smaak.

Afmaken met een snufje zeezout, peper en een kleine hoeveelheid Italiaanse kruiden.

Een zomers gevoel en ook ideaal recept voor op de camping. Nu al zin in 🙂 O ja, het is best veel. Houd drie personen aan als je dit alleen eet en jouw tafelgenoten volwassen zijn, maar als je het gaat combineren met stokbrood en andere hapjes, dan is het ruimschoots voldoende voor zes personen.

Eet smakelijk!

Zoek je nog meer salade recepten? Kijk dan even HIER of DAAR 🙂

5 gedachtes over “Recept Pastasalade met Tonijn en Framboos Yoghurt Dressing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s