Kale Duinen in Zicht! | Wandelen in het Drents Friese Woud

Appelscha Kale duinen
Appelscha Kale duinen

OP PAD IN DE KALE DUINEN


In het kader van gewicht willen verliezen, een passie voor wandelen hebben en verliefd zijn op de natuur, een club met kids en honden in de buurt en een jeugdvriendin met dezelfde passies, kan het gewoon niet anders dat ik hier van de kale duinen regelmatig foto’s zal plaatsen.

NAAR HET DRENTS FRIESE WOUD

De vorige keer dat wij in Appelscha waren, zochten we naar de kale duinen. Daar kwamen we dus niet aan en hoe dat verliep kan je hier lezen. Maar dit keer kwamen we er wel aan, tot de rand! (Toch melden dat we weer enigszins verdwaald waren, al is niet iedereen hier het mee eens)

Het was echt snikheet en we hadden weer zo’n tien kilometer erop zitten. Bijna levend opgegeten door de steekmuggen (en dat waren er veel en ook nog brutaal), door joekels van rode mieren gewandeld en kennis gemaakt met een hele familie teek. Al twee vermoord, helaas had eentje mij ook te pakken. Dit is al de derde in twee jaar tijd, en daarvoor twintig jaar niks. Ik vraag mij af of er ook steeds meer teken op de markt komen. Bah!

De laatste loodjes wegen natuurlijk altijd het zwaarst en de twee oudste honden waren op. Mandy, de oudste, heeft daarom een heel stuk meegereisd op onze armen. Mazzelkont! Of beter gezegd, zware kont, wat eet dat beestje? 🙂

AANRADER VOOR WANDELINGEN MET KINDEREN

Mijn jongste zoon begon pas te klagen over zijn benen aan het einde van de rit, dus zijn conditie is inmiddels er flink op vooruit gegaan. De oudste had nog wel tien kilometer willen lopen door het hete zand. Kids vonden het geweldig op die zandduinen. Zo’n vlakte doet gewoon wat met je.

Mijn vriendin en ik hadden ook het gevoel ergens in Australië te zitten en dat gewoon in ons natte kikkerlandje. Veel stukken grond en bomen, waren compleet uitgedroogd en het hout kon je gewoon afbreken en tussen je vingers verpulveren.

Je kan je voorstellen dat kinderen zich dan net de Hulk voelen, als ze een trap geven tegen een afgehakte boomstam en deze in tientallen stukjes versplintert. Altijd leuk… Ik had natuurlijk weer de verkeerde stam te pakken, die niet gezellig meewerkte.

Na een lange rustpauze met wat lekkers en veel drinken (ook voor de hondjes), gingen we weer aan de wandel, op naar huis, waar een wijntje op ons stond te wachten. Gelukkig begon de wind toen ook eindelijk zijn kop op te steken, na ruim drie uren gewandeld te hebben.

Veel kijkplezier en tot de volgende keer!

Appelscha1
Het gebied voor de kale duinen, waar het al flink droog was.

Appelscha2

LAYKA

Appelscha3
Overal lagen dode takken, die met gemak onder je voeten werden gemalen.
appelscha4
Hier komen de kerstbomen dus vandaan.

Appelscha5

Appelscha7
Vanuit het niets duiken ineens zandduinen op. Als je trouwens veel verder loopt, dan is het alleen maar zandduin zonder enig groen.

Appelscha9

Appelscha10
Ze raakt er al aan gewend, als je bij mij bent, kom je op de foto!
Appelscha11
Mama kijk, maak een foto…

Appelscha12

Appelscha13
Moet je zien!! Mijn vriendin vond het op een kasteel lijken trouwens, zien jullie dat ook? 🙂
Appelscha15
Eenlingen zijn altijd bijzonder.
Appelscha17
Het groen knalde eruit door het zonlicht.

Appelscha18

appelscha19

Appelscha21

appelscha22
smile 🙂
appelscha24
Ze ziet zichzelf als een hondenmama en dat is ze ook… waar zij gaat, gaan de honden ook!
appelscha26
Ja hij was er ook nog, had de camera toch vaak weten te ontduiken deze keer. Volgende keer is hij de pisang.
appelscha27
De kleine pitbulls, echt…
appelscha25
Tot de volgende keer maar weer! xoxo

De kale duinen is een droge en kale zandvlakte, midden in het Drents Friese Woud. Het gebied leent zich uitstekend voor lange wandeltochten en zowel ruiters en fietsers kunnen hier hun hart ophalen.  Er zijn ook campings in de buurt, mocht je ooit in deze omgeving willen kamperen. Voor ieder wat wils.

Bewaren

Bewaren

 

Advertentie

4 gedachtes over “Kale Duinen in Zicht! | Wandelen in het Drents Friese Woud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s