RODE BIETENSALADE MET ZALM EEN WARE SMAAKEXPLOSIE
Ooit bij toeval deze rode bietensalade zelf ontdekt. Misschien bestond het al hoor, maar ik had er nog nooit van gehoord. Tot die dag en nu kan ik het nooit meer vergeten. Wat een verrukkelijke combi. Een smaakexplosie.
ER GAAT EEN WERELD VOOR JE OPEN
De mensen die mij al iets beter kennen, weten inmiddels dat ik een zwak heb voor salades en vis. Maar rode bieten is iets waar ik lang niks mee had, tot nu. Als je eenmaal doorkrijgt dat er ook recepten bestaan met de biet zonder aardappelen en vlees, dan gaat er een wereld voor je open. Eerst wilde ik hier niet aan geloven, maar nu wel.
Hier het recept voor 2/3 personen:
Nodig
- drie rode bieten, liefst in balsamicoazijn ingelegd en in plakjes gesneden
- 200 gram gerookte zalm in stukjes
- handjevol walnoten
- half zakje veldsla of zoveel er op de schaal past
- twee zoetzure appels in dunne plakken gesneden
- kant en klare mosterddressing of zelf maken met wat mayonaise, beetje melk en mosterd
Het maken
- Zoek een grote schaal of diep bord
- Verdeel hierover de gewassen veldsla
- Verdeel daarna de appel en de zalm een beetje om en om
- Leg hier voorzichtig de plakken rode bieten hier overheen, want ze geven rood af op alles waar het mee in aanraking komt
- Verdeel de walnoten onwillekeurig
- Verdeel onwillekeurig de dressing en zorg ervoor dat niet alles bedekt wordt
- Leg eventueel nog wat blaadjes er bovenop ter decoratie
Ik vond het heerlijk, ben benieuwd wat jij ervan vind!
Zijn de bieten gekookt of rauw?
LikeLike
Deze waren voorgekookt en in balsamico
LikeLike
Dat is zeker gezond
LikeLike
Ook dat nog.
LikeLike
Met rode bieten heb ik pas sinds vorig jaar ontdekt wat je er allemaal mee kan. Ik postte er dit logje rond: https://regenboogbui.wordpress.com/2016/04/19/rode-biet-en-waarom-dit-zo-gezond-is/
…en ben steeds op zoek naar nieuwe ideeën dus jouw receptje onthoud ik graag. Klinkt in elk geval heerlijk. Bedankt voor het idee!
LikeGeliked door 1 persoon
Graag gedaan! Laat me weten wat je er van vond.
LikeLike