WAARSCHUWING: Deze Trendy Food Bowls zijn Verslavend en Smakelijk!

smoothie-865632_1280

FOOD BOWLS VOOR EEN ONTSPANNEN MANIER VAN ETEN


Foodbowl
Cosy&Trendy Laguna schaal

Dit was mij al veel langer bekend, want gemak dient de mens. Had er echter nog nooit een naam aan gekoppeld, maar nu de trend een naam heeft is het nog leuker en nog smakelijker. Food bowsl!

Juist, het gaat niet om het voedsel, maar om de kom die dit keer de voedsel aan de man brengt.

Lekkere gerechten op een simpele ontspannen manier nuttigen, maar het gerecht behoudt wel zijn charme, het voegt zelfs iets toe, door de leuke kommen waarin het wordt geserveerd. En ze zijn allemaal stuk voor stuk leuk.

FOOD BOWLS IN HET VERLENGDE VAN DE BOHEMIEN LIFESTYLE


De tijd van alléén maar borrelnoten en chips uit een kommetje eten zijn voorbij. Dat was in het Oosten al duizenden jaren het geval, maar ook hier zijn we nu enthousiast. Het past precies in het verlengde van de bohemien trend van afgelopen jaar en de bekende superfoods zoals de Avocado.

Meestal gezond, snel, smakelijk, vrolijk en bourgondisch sfeervol. Veel dames en ook heren, hebben al de smaak te pakken en in hun vitrinekasten al een hele verzameling aan kommen staan. Wat dat betreft kom ik nog maar net om de hoek kijken, maar het werkt absoluut aanstekelijk en krijg de smaak te pakken. Zowel nieuwe kommen, als die van de kringloop. Hebben!

OORSPRONG BIJ DE SMOOTHIE FOODIES


Foodbowl
Riverdale Leaves Schaal

De oorsprong van deze trend, om te willen eten uit een kommetje, ligt bij de smoothies die veelal gepresenteerd worden in een kom. Meestal te zien op Instagram, waar prachtige creaties voorbijkomen op je telefoonscherm.

Foodies schieten dagelijks als paddenstoelen de grond uit en binnen de kortste keren, wordt bijna alles in een kom gefotografeerd, met het oog op gezonde eetgewoontes en lifestyle.

FOOD BOWLS OOK LEUK ALS GESCHENK

Gastro
Gastro by Ron Blaauw

In eerste instantie was het nog om koude gerechten te doen, maar al gauw volgde de warme maaltijden.Vaak wokgerechten.

Ook al zal je deze trend waarschijnlijk wat meer tegenkomen onder het jongere publiek, ik durf te wedden dat het nooit lang kan duren dat de oudere generaties hier ook van zullen smullen. Stamppot met rookworst kan er ook gewoon in hoor, wel even versieren natuurlijk…

Net als de grote koffiemok, toen die jaren geleden op het toneel verscheen, wat een commentaar ik erop kreeg van de oudjes. Je geeft mensen toch geen koffie uit een soepkom? Ze drinken nu er net zo gemakkelijk uit. Alles went en anders kunnen ze de schaaltjes nog altijd gebruiken voor de lekkere borrelnootjes. Daarmee is het alsnog voor dit jaar het ideale cadeautje, want Moederdag is ligt ook alweer in het verschiet.

De Food bowls zijn in verschillende prijsklassen te krijgen en ook tweedehands erg leuk, vaak nog wat meer karakter. In ieder geval is er voor iedereen wel een bowl of twee te vinden. Het zijn net dekseltjes.

OP ZOEK NAAR FOOD BOWLS RECEPTEN?

Mocht je nog wat recepten zoeken? Ik ben alvast aan een verzameling begonnen op mijn Pinterest.

Eet smakelijk alvast!

Foto TesaPhotography

3 gedachtes over “WAARSCHUWING: Deze Trendy Food Bowls zijn Verslavend en Smakelijk!

  1. Wat een mooie kommetjes! Zelf ben ik ook een echte ‘bowl’-eter. Handig bij het tv-kijken:-) Ik heb eens gehoord van een onderzoek van Ikea waaruit bleek dat mensen steeds minder aan een tafel eten. Vandaar dat ze er tijdens het ontwerpproces op letten dat de bowls gemakkelijk in de hand liggen.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat zou mij niks verbazen. Aan de andere kant, vind ik de kommen met verschillende ingrediënten ook weer uitnodigen om een tafel te dekken. Het liefst buiten. Merk dat de kinderen ook enthousiaster worden van eten, als ik het in een kommetje presenteer. Dubbelop fun!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s