Kan je Afvallen Terwijl je Pizza eet?

pizza-1317699_640

PIZZA ETEN EN AFVALLEN, WAT EEN LEF!


Wat al niet kan natuurlijk. Genieten van een smeuïge smakelijke pizza, terwijl je bang bent voor de weegschaal. Wat een lef, kan dat wel? Ja dat kan en dat mag! Maar… er zijn wel wat regels.

Hoe mijn oude Personal coach het een tijd geleden al zei, ik bedenk het niet voor je, want je weet het antwoord zelf al. Iemand moet je er gewoon even aan herinneren. Dat geldt ook voor dit, je weet het antwoord al en hoe hiermee om te gaan. Maar ik ga je er even aan herinneren.

SIMPELE HUISKEUKEN ZEGT VAAK ‘U’ TEGEN EEN PIZZA


Pizza is niet perse ongezond. Als je kijkt wat voor gezonde en verse ingrediënten er meestal gebruikt worden, daar kan de simpele huiskeuken vaak nog ‘U’ tegen zeggen. Vis, olijfolie, ui, knoflook, kip, en kruiden zijn over het algemeen toch echt gezond te noemen. Probleem is vaak het vette vlees, te veel olie en vooral te veel kaas. Een dikke of dunne bodem kan ook veel verschil maken in het aantal calorieën.

De pizza uit een pizzeria bevat dan ook al gauw richting de 2000 calorieën, maar is ook een stuk groter en verser dan de variant uit de diepvries die rond de 1000 calorieën zit. Die van de pizzeria is ook rijkelijk belegd vergeleken met die van de Supermarkt.

Kan mij de tijd als pizzabezorger nog goed herinneren. Wat was ik vaak verdwaald en vaak kreeg ik gratis pizza’s. Weet nog goed hoe hard die pizzabakker daar stond te ploeteren en ik vlees moest snijden op grote machines. Mjammie…

KAAS HOORT OP DE PIZZA, MAAR KAN WEL WAT MINDER


Maar dan de kaas… Kaas hoort op een pizza, althans, dat is mijn bescheiden mening als echte Hollander. Of kaaskop… Toch kan je het maar beter rustig aan doen met dit product. Kijk, als je maar eens in het half jaar pizza eet, zou ik zeggen: ga ervoor!

HANDIGE TIPS BIJ HET ETEN VAN PIZZA


Maar eet je graag eens per maand of zelfs een keer per week een pizza, dan zou ik er zeker op gaan letten. Houd je dan bijvoorbeeld aan de volgende tips:

 • Vaker dan eens per maand, dan vaker die van de supermarkt  zonder extra kaas te gebruiken.
 • Gebruik minder kaas, veel minder kaas.
 • Kies eens voor kip of vis of een vegetarische pizza.
 • Bestel een familiepizza die je verplicht moet delen.
 • Grote pizza kan je ook door de helft doen en in twee dagen eten met een groene salade erbij.
 • Wees op de dagen dat je pizza eet extra alert op ander voedsel. Probeer hiermee niet boven de 600 calorieën uit te komen, zodat er een balans is.
 • Hoe lekker het ook is, juist bij pizza, maar vermijd blikjes frisdrank! Drink water.
 • Deel een pizza met een normale grootte.
 • Maak zelf een pizza die calorievriendelijker is.
 • Bak zelf mini pizza’s af in de oven.
 • Zorg voor extra beweging op de dag dat je pizza gaat eten, bijvoorbeeld na het eten een blokje om met de hond.
 • Plan dit soort gerechten in, zodat het ook iets speciaals is.
 • Maak beslissingen voordat de pizza er is en houd je hieraan.

VERMIJD ONAANGENAME VERASSINGEN DOOR VOORBEREIDING


Met deze tips moet het echt lukken om gewoon te genieten en toch af te vallen of niet aan te komen. Koningsdag ligt in het verschiet en met een beetje mooi weer in het park, dan gaat er al gauw een pizza er doorheen. Heerlijk, maar houd er nu alvast rekening mee. Dus niet patat, frikandel en pizza. Zo vermijd je onaangename verassingen op de weegschaal, terwijl je net zo geniet als een ander.

Foto Marckbass8

Advertentie

4 gedachtes over “Kan je Afvallen Terwijl je Pizza eet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s