Goede Redenen Waarom Stretchen Belangrijk is Tijdens Afvallen

stretching-498256_640

STRETCHEN OP DE ACHTERGROND NU GEEN OPTIE MEER


Bovenstaande foto zegt alles. Precies hoe ik mij voel en samen met mij vele andere veertigplussers. Door de jaren heen is stretchen ergens op de achtergrond belandt en dat had misschien niet gemoeten. Al helemaal niet tijdens het proces van afvallen, want stretchen heeft veel voordelen..

STRETCHEN VOOR MINDER OVERBELASTING VAN DE SPIEREN


Stretchen zorgt ervoor dat spieren niet tijdens lichamelijke inspanningen overbelast raken. Het vermindert aanzienlijk de kans op blessures (ook al schijnt hierover weer een andere kijk op te zijn door verschillende onderzoekers) en bij een eventuele blessure, zal het ervoor zorgen dat deze sneller zal herstellen. Het voorkomt ook stijve spieren en hoe ouder je wordt, hoe meer je dit zal ervaren wat dat precies inhoudt. Heel vervelend.

Daarnaast kan het ook spierpijn voorkomen. Nou weet ik dat er fysiotherapeuten zijn, die juist zeggen dat het niet tegen spierpijn helpt. Toch heb ik zelf de ervaring, wanneer ik niet stretch, altijd met spierpijn te zitten en wanneer ik het wel doe, vrijwel geen of echt minimaal spierpijn heb. Dus wat mij betreft werkt het, maar ik ben geen dokter.

STRETCHEN MAAKT FLEXIBELER EN VERMINDERT STRESS


Je wordt door het stretchen, oftewel het rekken en strekken, flexibeler. Hierdoor krijg je ook een betere bloedcirculatie, waardoor je spieren sneller genezen van eventuele scheurtjes. Het vermindert ook stress, omdat de spieren na het stretchen weer zullen ontspannen. Dit proces heeft gelukkig ook een ontspannende werking op de geest. Soort van bonus.

BETERE HOUDING DOOR HET REKKEN EN STREKKEN EN GOEDE NACHTRUST


Je houding verbetert. Kijk maar eens naar ballerina’s of turnsters. Hoe elegant en rechtop deze meisjes lopen. En jawel…het zorgt ervoor dat je beter kan slapen. In een vorig artikel had ik al beschreven hoe slaap ervoor kan zorgen dat je gewicht verliest of juist toeneemt. Dit is een grote bonus.

BODYSHAPING DOOR TE STRETCHEN


Stretchen op zich zorgt niet zozeer voor gewichtsverlies. Die paar calorietjes ga je echt niet merken. Maar als je aan het afvallen bent, dan wil je ook lekker en strak in je vel zitten toch? Stretchen kan hierin heel veel betekenen, in de zin van bodyshaping. Niet binnen een week en gaat ook niet lukken binnen twee weken, eerder één tot twee jaar. Maar dat het werkt en gezond is voor het lichaam, dat is een feit.

Tijd om het rekken en strekken weer op te pakken. Zorg voordat je begint, dat de spieren opgewarmd zijn. Even touwtje springen of wat huppelen en springen in je woonkamer, terwijl je armen swingen op wat muziek. Dat zou voldoende moeten zijn.

Daarna kan je aan de slag. Hier alvast wat voorbeelden:

cat-814952_640

fly-387663_640

seagull-526895_640

Flauw haha, goed, krijg je een echte link van mij om lekker bezig te gaan. Succes!

Foto Vrouw RyanMcGuire, Kat Jonathansautter, Insect MikaDago, Zeemeeuw Montemarri
Advertentie

8 gedachtes over “Goede Redenen Waarom Stretchen Belangrijk is Tijdens Afvallen

  1. Gewoon de tekst bedoel je? Want dat gaat gewoon automatisch via WordPress. Zou zo niet weten waaraan dat moet liggen. Heb zelf wel een normaal beeld erbij. Zijn de letters misschien te klein op jouw scherm? Groetjes.

   Like

    1. Dank je, zal ik zo naar kijken. 640 pixels zou voldoende moeten zijn voor scherpe foto’s, dus even zien waar dat aan ligt. Bedankt voor de tip! (als het goed is staan ze er nu scherp in, maar kan je ze niet vergroten 🙂

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s