Wat Iedereen zou moeten Weten over Water Drinken en Afvallen

Wat Iedereen zou moeten Weten over Water Drinken en Afvallen

BLOEDJE HEKEL AAN WATER DRINKEN


Je kan er niet zonder. Mis het maar eens drie dagen en je bent serieus de pisang. Na een paar dagen zal je al niet meer normaal of helemaal niks meer kunnen bewegen.

Misschien is het wel hetgeen wat wij als mensen het hardst nodig hebben (nou ja, zuurstof iets harder) en vooral omdat wijzelf er ook grotendeels uit bestaan, maar het is ook hetgeen wij het minste tot ons nemen en vaak heeft dat grote consequenties.

Nog vaker beseffen we dat niet eens en dat terwijl het zo makkelijk te nuttigen is. Althans hier in het westen wel, wat een zegen zou je zeggen. Maar niets is minder waar, want de gemiddelde westerse persoon heeft een bloedje hekel aan water drinken. Raar maar waar.

Wij mensen hebben zoet water nodig om te kunnen overleven. Het water dat de meren vult en het water uit de kraan is dus zoet water. Zeewater is zout. Hier word je ziek van, tenzij je het zout eruit filtert.

Het water kent de zogenaamde waterkringloop, een oneindig proces van verdampen, bevriezen en stromen, steeds weer de wereld rondgaat.  Een cyclus waar niet alleen de natuur aan meehelpt, maar wij als mensen ook.

Denk maar aan douchen en koken. Het water wordt daarna weer  weggedaan en begint weer opnieuw deze cyclus. Zelfs het water wat verdampt, komt op een gegeven moment weer terug in de vorm van regen.

IN DIT LAND KUNNEN WE GELUKKIG NOG UIT DE KRAAN DRINKEN


In Nederland hebben wij vooralsnog het geluk uit de kraan te kunnen drinken. Het drinkwater hier is gezuiverd en goed gekeurd. In sommige landen is dit helaas niet het geval en hier drinken de mensen vervuild water.

Vandaar ook zoveel uitbraken van dodelijke ziekten. Het beste zou dan ook zijn om het water te alle tijde te koken, om in ieder geval zoveel mogelijk bacteriën te doden. Drink in het buitenland in ieder geval niet zomaar uit de kraan!

Alhoewel het hier soms met het afval ook zorgwekkend kan zijn. Wat dacht je van al die schoonmaakmiddelen of verfspullen? Dat verdwijnt weer heerlijk in de natuur.

WE GEBRUIKEN ZOVEEL WATER EN VERGETEN TOCH TE DRINKEN


Ijsbeer

Toch zou je hier in ons land hoogstwaarschijnlijk wel wat vaker uit de kraan mogen drinken. Apart dat we dat zo snel vergeten, gezien de gemiddelde Nederlander zo’n 130 liter water per dag gebruikt.

Ja echt! Absurd gewoon, als je erover nadenkt. Maar we vergeten – of simpelweg geen zin – om ongeveer twee liter te drinken. Voor het geval je nu gelijk denkt, zoveel water gebruik ik echt niet hoor…. ja toch wel!

Maar het meeste gebeurt achter de schermen, voor bijvoorbeeld om elektriciteit aan te maken zodat jij kan koken. Dit gebeurt dan met een waterkrachtcentrale.

AFVAL- EN GIFSTOFFEN FILTEREN UIT JE LICHAAM


Waarom water drinken zo belangrijk is, wordt ook vaak over het hoofd gezien. Regelmatig komt het ook voor dat mensen hier echt niet van op de hoogte zijn.  Allereerst heb je vocht nodig en eigenlijk echt puur water, om afvalstoffen en gifstoffen uit je lijf te filteren en uit te plassen.

Heel simpel en echt noodzakelijk! Vooral bij gewichtsverlies is dit uitermate belangrijk, want het vet dat loskomt, moet er ook uit kunnen. Je wil niet dat het vet van je linkerbil, zich weer kan nestelen ergens anders in je lichaam, bijvoorbeeld als een extra kin.

VETVERBRANDING BOOSTEN


Water houdt ook de vetverbranding op gang. Kijk, dat is leuk om te weten. Het zorgt ervoor dat voedsel sneller omgezet zal worden in energie in plaats van vet, maar ook dat de vetreserves worden aangesproken in je lichaam.

Je valt van voldoende en geregeld water drinken dus echt af. Fijn wat gewichtsverlies! Dat betekent trouwens ook water uit groente en frui. Uit koffie, thee en frisdranken weer een stuk minder.

MINDER SNEL HONGER EN JOJO EFFECT


Ook zorgt water drinken ervoor dat je minder snel een hongergevoel zal krijgen. Sterker nog, signalen van honger is vaak een signaal van dorst dat onterecht voor honger wordt aangezien.

Wist je dat je van te weinig water drinken ook dik kan worden? Ook een jojo effect krijgt? Dat wanneer je dorst krijgt, eigenlijk al te lang hebt gewacht met drinken?

KAN VEEL LICHAMELIJKE EN GEESTELIJKE ZIEKTEN VOORKOMEN


Water drinken heeft ook nog andere voordelen. Zo voorkomt het veel ziekten, mits het schoon is natuurlijk. Wist je dat een tekort aan water stressreacties in het lichaam kan veroorzaken?

En we weten allemaal dat het lelijke stresshormoon ook overgewicht in de hand kan werken. Wat je ook van tekort aan water kan krijgen is een droge mond, gevoel van honger zoals hierboven al was aangegeven, vermoeid zijn, spierpijn en duizeligheid, angstgevoelens of juist depressief, hartkloppingen en misselijkheid.

Natuurlijk ook hoofdpijn. Vooral mensen die aan het afvallen zijn ervaren geregeld hoofdpijn hierbij: drink meer water!

URINEKLEUR BEPAALT OF JE GOED BEZIG BENT


Als je te weinig water binnen krijgt, dan zou je dat moeten zien aan de kleur van je urine. Tenzij je bepaalde vitamines slikt zoals vitamine C en B Complex, zou bij een tekort de kleur diep geel tot oranje kunnen zijn.

Vaak gepaard met een sterkere lucht, zoals bij ochtendurine het geval is.  Het toilet is meestal niet het leukste onderwerp van de dag, maar voor jezelf echt een aanrader om na te gaan hoe gezond je nou bezig bent. A

ls je weer normaal gaat drinken, is het toilet sowieso een plaats die je in het begin vaker zal gaan zien, totdat je lichaam er weer aan gewend is.

GEWOON DRINKEN!


Hoe kan je water drinken het beste in je dagpatroon plaatsen? Gek hè? Zoiets hoef je je eigenlijk niet af te vragen als het nou om koffie of cola zou gaan.

Dus wanneer je zin hebt in koffie of cola, dan pak je gewoon water! Simpeler kan niet. Maar als het toch te ingewikkeld is, dan kan je zeggen dat je bij elke maaltijd, een glas water erbij pakt.

En dan ook opdrinken in plaats er naar te staren…

Foto Confused_me en Susannp4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertentie

6 gedachtes over “Wat Iedereen zou moeten Weten over Water Drinken en Afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s